Webcafe

Да бъдеш Бойко Борисов

Емилия Милчева
09.02.2011, 15:10 (обновена 10.02.2011, 17:17)
Бойко Борисов

Снимка: © БГНЕС

Диалог от края на предаването "Времена и нрави" по Канал 3: Б.Б.:Утре критиците ще ни разсипят - сега очаквам да чуя к`ви ли не коментари. Ю.В.: Аз от години не слизам от екрана, така че не ми пука...

Не храни с думи вместо с хляб, казвал Аристофан. Обаче хлябът в България е за прасета, казва земеделският министър. Също и думите. Ако превъртим пак 120-те минути на "проф." Юлиян Вучков с премиера (без кавички) Бойко Борисов ще сме сити и задоволени като след турска серия от "Забранения плод".

След подобно предаване който и да било сценарист на "Комиците", "Господари на ефира", "Шоуто на Слави", "Шоуто на Канала" би се затруднил да измисли какъвто и да било скеч по темата. Защото предаването е досущ скеч. При това по-смешен от пародията й. Макар че водещ и гост бяха всъщност самите себе си.

Слави може да направи конкурс, вместо оня с танците - за най-добър скеч, или само диалог, по картинката "Премиер по усмивка, жълта тениска и сако пред 75-годишен логорейник, именуващ се проф. Вучков".

Ако двамата бяха актьори, превъплътили се в ролите на Борисов и Вучков, това шоу щеше да е (почти) политическа сатира. Нещо като телевизионен вариант на диалози от Петрониевия "Сатирикон" (ако не ви се чете, гледайте филма на Фелини, макар да е от 1969-а). Онова, което гледахме по Канал 3, обаче е гротескният реализъм...

А политическа сатира в България няма. Всъщност има - последна страница на вестника, който премиерът не чете - "Сега", горе вляво. Карикатурите на Комарницки. (И) заради тия карикатури премиерът Борисов не чете вестника. Обаче Комара всички го "четат".

Премиерът не само не чете, той не дава и интервюта на "Сега". Но също така и на харпията Светла Петрова в "Сеизмограф", на умнягата от БНР Петър Волгин и съботното му 150, но затова пък разкрива колко е уморен на "мъжка приказка" при Сашо Диков, колко бедно е живял - пред Росен Петров, и как не може да се сравнява с несъизмеримия Живков пред Карбовски... Пред Вучков той е търпелив слушател. А Вучков си говори като пенсионер в автобуса или пред чешмите до Централна баня - за прическата на тоя министър, за облеклото на оня, в оня "брат'чедски" стил, толкова популярен в България.

"Ти сега ще мълчиш, защото е много важно това, което искам да ти кажа". И премиерът уважително мълчи.

Иначе премиерът - и министрите му, говорят много, и къде ли не - всъщност там, където са сложени предпазителите на рапирите. И дори Диана Найденова (си) свали челюстите...

Телевизията, беше казал руският шоумен Александър Цекало, цитиран в статия на "Нюзуик", си позволява толкова сатира, колкото чувство за хумор имат ръководителите на страната. Гледайки българската, то значи какво - че ни управляват суперсериозни хора или с изтънчения пародиен вкус на Мариус Куркински? Как иначе да тълкуваме появата на земеделския министър с моряшка шапчица на млад юнга да раздава шарани на Никулден пред министерството...

Щеше да е весело, ако не беше истинско.

Oще: бойко борисов  пародия  сатира  юлиян вучков 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 29.07.2010, 16:36

8 Kanzler | 14.02.201109:40

Г-н Маджун , не сме на футболен мач и вашиат възглас " samo boiko , ole " никого няма да нахрани Усмивка)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.02.2011, 10:53

7 Forum Writer | 11.02.201115:45

Публицистите тука, направете поне един кратък анализ на анкетата за Бойко и Вучков. Имате време, а и сте патриоти на сайта!

Интересно е да се свържат интервюто - анкетата - интервюто при Бареков.

Познавам образността и "ерудицията" на Вучков от поне 30 години и мисля, че с този характер може да опита множество скандални интервюта да направи и .... отново да раздели публиката на достойни и недостойни за таланта му (единствения критерий който той разбира). Деструктивния му талант по-скоро помага на пошлото да тържествува, ащото то казва - ето ви един Вучков - такива ли искате да ви съдят и определят какво е правилно и естетично?

Вучков е един репер за говорене без граници, нещо като максимален хаос, шум. В един момент човек си запушва ушите и пуска музика, дори да е чалга, трябва му нещо мелодично, логично. Талантът му на артист е за моноспектакли. Умението да хипнотизира хората не им помага. Едно време имаше Кашпировски и той си мислеше много неща, но какво постигнахме заедно с него. Нищо. Така и с Вучков, за него е важно да се гледа, а за нас да се посмеем и толкова. В този смисъл, смехът е оздравителен и Вучков е полезна терапия, за тези които носят на дебелашки смях и ирония. Но вече сме толкова изнервени, че този черен хумор ни идва малко отгоре.

Вучков е съвременния вариант на Кузма Прутков и наистина много му прилича дори визуално. Мисля, че е оздравително да си мислим за него когато се приемаме на сериозно, можем да му заприличаме (на Вучков-Прутков)
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.08.2010, 11:53

6 al-Majnun | 10.02.201123:23

Само Бойко, оле!
Умрете от яд!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.12.2010, 12:50

5 newmind | 10.02.201113:59

След магистралите,Белене,Набуко,еврофондовете е време да се обърне внимание на малките хора и техните проблеми!

Но да се върнем към един от отличниците за сега :-)
Забелязвате ли,че Плевнелиев се прави все едно нищо не е обещавал и,че все едно няма проблем с "остъклените" балкони. А закъснението е повече от месец! Нали казва,че има Библия със срокове - защо сам ги нарушава!

Народът очаква от Плевнелиев, чиновниците в МРРБ да си изпълнят високо експертно и много честно задачата за балконите:Надяваме се,че вече правилата са интегрирани

Въпросът накратко е:

1. Какво е обещаното решение на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България?

http://www.mrrb.government.bg/index.php?lang=bg&do=interview&id=2702

Водещ /Дарик радио/: И за балконите какво... кой ви пита, всички са незаконни остъклявания. Водещ: ...то ще може тогава и някоя барачка да узакониш. Р. Плевнелиев: Но, вижте, не трябва пък на сто процента в момента да си мислим, че всеки балкон е незаконен, защото има различни правила, които се интегрират. По темата с балконите... Водещ: Честно да ви кажа, не познавам някой, който да е ходил за строително... Р. Плевнелиев: След две седмици. (до 1.1.2011) !!! Водещ: След две седмици ще кажете какво ще правим с незаконните остъклявания. Р. Плевнелиев: Ще имаме, ще имаме, да, ще имаме... Водещ: Прочетох някъде в интернет въпроса ще се бута ли и правителствената почивна станция край язовир Искър. Защото, нали, ако кажем - край язовири няма да има, защото там има вода, която се пие, значи няма да има и Министерският съвет почивна база. Водещ: Добре, значи ще се видим в края на януари - началото на февруари. Р. Плевнелиев: Обещавам.
Плевнелиев на 1 февруари даде пресконференция, но!
Не казва нищо Плевнелиев ще се бута ли Правителствената почивна база в чашката на язовир Искър, както и нищо не каза и за Регистърът на незаконните държавни обекти без акт 16! Защо ли е така двойствен!
Ако Плевнелиев не може да отговори на тези въпроси има ли журналисти у нас да питат Борисов, той поне отговаря! Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.02.2011, 12:38

4 и аз на теб | 10.02.201113:06

Поредното пасквилче, уви!
Дори само да разгледаме кои са идолите на авторката: Петър Волгин, Слави Трифонов и в. ''Сега''!!Последния - корпоративен вестник, лобиращ за руските газови посредници, пълен със сътрудници на ДС Много щастлив
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.03.2010, 20:02

3 aron | 10.02.201111:37

Щеше да е весело ако не беше истина - всеки ден си го повтарям това, но не ми става по-добре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2010, 17:12

2 Владимир Дойчинов | 09.02.201117:16

Нямало политическа сатира? Само Комарницки...Ми само него го публикуват.
А тези неща - http://www.facebook.com/album.php?id=1562708830&aid=2026465 кой смее да ги публикува?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.09.2010, 17:11

1 Белия татко | 09.02.201117:13

Браво, страхотен коментар! Умно и забавно написан.
   

оценка

+0 -0