Webcafe

Бате, отварят ти се, а?

Бате Гойко
02.08.2010, 19:25 (обновена 04.08.2010, 08:21)
Дон Бойко Корлеоне

Тежка е съдбата на големите...

Батеее, много се отварят журналята, мнооого. Изтървал си работата. Кви са тия бе, дето пълнят главите на хората с глупости за полицейщините, аз "Телеграф" чета - там такива работи, каквито говорят по БНР, не пише...

И БНТ са правилни. Гледах репортажа за Кърджали оная вечер и един казва: "При задържането полицаите могат да оказват психологически натиск". Могат, я. И пускат едни кадри, дето ми напълниха сърцето - арестуват некви дилърчета, а полицаят пита: "Казвай какво е това, защото много ще те боли".

Болка, болка им дайте на тия - да се научат. Да ги питам после как ще продават, като им чупят ръчичките. Хан Крум да помнят. А оня Минчо Спасов, на Царя човека, недоволен от БНТ, че пуснали такива картинки.

Г-н Спасов, ти къде живееш - у Дедовата гора ли, че как иначе хората ще уважават нашата полиция, ако не бие? Тато да викна, дето е пенсиониран квартален милиционер, едно време как са биели... Ама няма химн за милицията, толкоз им е благодарността на хората.

Правата да им четяли! Няма права - правото е на страната на по-силния, не помня кой го беше казал. Кой е по-силният, питам и аз като тебе, Бате. Държавата. Значи правото е на страната на МВР.  

Как се изправя кривото дърво - с бой. Имало полицейщина в Кърджали?! Ами твърда ръка е това, не е мека китка - нашата полиция пипа здраво, няма тън-мън, не се огъва. Е, объркали се хората, ама при тоя стрес не им е лесно.  Арест тук-арест там, после други ги пуснат, после пак ги арестуват - или минават на профилактика, и кръвно вдигат хората, сигурен съм.

Виж, БСП може да са ти свили някой номер. Царе са на номерата. Станишев и той отворко - изтъпанил се на Бузлуджа и се обръща към пожарникарите, демек към теб: Не се гасяло туй, що не гасне. Ми като ги гледам бузлуджанците - и рейтинга на БСП, направо са си гаснали. Нашата домоуправителка баба Венетка се върна от върха, че ходи всяка година, и казала на тъщата: Криза е, тая година сварих само за две кебапчета, малко бяха!

Бате, ти си душа човек - да беше им прехвърлил ония 20 000 кебапчета, дето ги спечели на тенис. И без друго не е имало повече от трийсетина хиляди души, нищо, че Партията ги брои с десет хиляди отгоре - те винаги така броят, с по бая хилядарки наум, като става въпрос за тях.

Да цвърчат скарите на бесепарския пикник, да се радва народът, да те спомина. Колко им трябва на пенсионерите - и без друго няма да им вдигаш пенсиите още барем две години. А за тия кебапчета пот си хвърлил. Тъкмо ще му покажеш на Станишката: той обещава, ти храниш.

А баба Венетка си донесла оттам тениска - със снимката на Румен Петков и Цецка Цачева, дето се целуват като котенца на стереоскопична картичка. А си сменил гледната точка, а са се целунали. Отдоле пише: обединението прави силата. Венета с тая тениска сега ходи да събира пари за асансьора и крушките по стълбите и да приказва колко е важно да се сплотим в името на етажната собственост. Иска да накараме бай Кольо да махне бидона с джибрите от мазето, че на първия етаж вони като на уискито на Цар Киро.

Венето, викам, не се гаси туй, що не гасне, не барай бидона - ти глей кой отвърта крушките от асансьора. А тъщата донадя, че някой й свил една от кофичките кисело мляко с червено мушкато, дето ги беше изнесла на стълбищата. Проста жена - мушкатото да не е етажна собственост. Виж, ремонтът на покрива е друга работа - там е хубаво да изпълним една целувка Петков-Цачева, ама не можем всички да сме от Плевен.

А Венетка, нали е оправно бабе, изреждаше оня ден кой е бил на Бузлуджа - оня, дето казаха, че е Медуза, от Варна Гуцанов, Николай Банев - дето му фалират фирмите, "Полимери" ли не щеш, "Елма" ли...

Така е, Венето, викам й. Пролетарии - извинявайте, милионери - съединявайте се.

А, като казах това и се сетих. Бате, верно ли Шкумбата става консул в Чикаго? Еее, тоя човек най-добре имитира Тодор Живков. Навремето с него бачкахме заедно в "Кремиковци", ама глей ме мене, глей го него сега - за мен си остана панелката в "Люлин", а той дипломат ще става. Трябва да се подкрепят такива хора - бравос на Божидар Димитров, че го крепи. Хора от народа трябва да се издигат.

Да ходи, готин човек е, така съм се смял, като разказваше с гласа на Живков: "Лемонадата за 'секи е шес стотинки... шес стотинки... Какво бе, Милко (Милко Балев, известен като "сивия кардинал на БКП" - бел. а.)? Девет ли станала? Добре де, девет стотинки, тука е важен принципа..."

И стана тя - за едни лимонада, за други лемънейд. Няма да е първи - Тодор Колев и Бисер Киров нали ходиха и те за кратко в посолства (Колев - в Канада, Киров - в Москва, бел.а.), нещо по културата.

Бате, на мен и Любо Нейковски ми харесва. Може и него някъде да го пратите - да се смеят хората, да се развеселят, е - в Лондон например. Стига е играл в шоута, време е за истински театър...

Бате, абе все се каня да те питам що махнахте охраната от подлезите в София? Млъкни ма! Това жената се обажда, същата е като БНР-то - все прекъсва с гаден въпрос: Да съм питал Фандъкова! На интересна се прави - че кой не знай кой управлява София? Ми ти, то е ясно. Чудя ти се как издържаш - и София, и страната, и твойта е като на полицайчетата. 

Бате, ти да си здрав. Мери си кръвното - че тия отворковци те нервират, знам. Ама колко му е да ги приключиш...  

Oще: бнр  бнт  бузлуджа  кебапчета  кърджали  минчо спасов  сергей станишев  шкумбата 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.