Webcafe

Уволни ме, ако можеш

Дияна Костова
22.07.2014, 18:22 (обновена 23.07.2014, 22:14)
иван искров

Какво не пише в писмото на Иван Искров?

Досега Иван Искров следваше принципа, че е по-добре да мълчи и да изглежда добре.

КТБ обаче го принуди да проговори, с което не само разкаля терена, ами и съвсем разсея съмненията в капацитета му да се справи със ситуацията.

От комуникационна гледна точка е добре, че Искров смени жанра и се отказа от блиц-пресконференциите с тържествено начало и неочаквано истеричен край. Но новата форма има един недостатък - написаното остава.

Какво НЕ пише в писмото за оставката на Иван Искров?

Никъде не пише, че подава оставка. Където се споменава думата "оставка", следва условие. Оставка не се подава под условие. Иначе просто щеше да я подаде, в края на краищата.

Това дори не е искане за вот на доверие. "Жертвоготовността" му просто издава злорадо удоволствие. В парламента не биха могли да съберат кворум, какво остава да постигнат консенсус за или против прекратяване на мандата му. Не че не заслужава.

Нищо не се споменава и за причините, довели до изпускането от контрол на ситуацията с КТБ.Не става ясно дали Искров въобще си дава сметка каква отговорност носи с поведението си през последния месец.

Дори да приемем, че БНБ е изпълнявала съвестно задълженията си до поставянето на КТБ под специален надзор - нищо не може да оправдае изблиците на ръководството след това.

Първо беше предложението за банковата цензура. После - съмненията, че акционерите в КТБ се изолират умишлено, което би било противозаконно.

След това дойдоха фойерверките около липсващите пари и документи в КТБ, тропането с крак за увеличаване на правомощията, заплахите, че ще фалират "общини, болници и детски градини", ако спешно не се приеме спорният план за фалиране на КТБ.

Хаосът в поведението на Искров беше толкова видим, че на негов фон чак Румен Гечев изглеждаше като носител на разум и спокойствие.

За всичко това трябва да се дадат обяснения, а не да се прехвърля вината върху чуждия гръб. Аман от тъпи оправдания.

Oще: банкова цензура  бнб  иван искров  кворум  ктб  мандат  оставка 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.06.2014, 22:52

3 Leshper | 23.07.201400:40

*Дияна
Leshper - 0 Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.06.2014, 22:52

2 Leshper | 23.07.201400:37

Диана Костова - 10+
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 21.06.2014, 15:10

1 VK | 22.07.201420:00

"Мога и нося своята отговорност като Управител на БНБ! Но не мога и нямам право да нося отговорност за неизпълнени политически ангажименти на която и да е политическа сила"

Що ли ми прилича на : " Дръште ма, ша скоча !!!"....

А дано се съберат и да му помогнат! Да скочи, де. Да вземат, че да му приемат оставката.
   

оценка

+0 -0