Webcafe

И Бог създаде старши научен сътрудник II степен

webcafeКамен Петров
12.08.2015, 18:59 (обновена 14.08.2015, 08:27)
божидар димитров

Снимка: © webcafe.bg

Грешката на подрастващите е, че гледат какви простотии върши Димитров. Той не трябва да се гледа, той трябва да се види. Защото сам по себе Димитров не може да бъде разглеждан сериозно.

Ако поради някаква важна причина Бог беше гневен и не беше сътворил старши научен сътрудник II-ра степен Димитров, ние, българите, трябваше самички да го измислим.

Да го изваем, да го турим на отговорна позиция, да го ползваме активно и след това да го зазимим в пещерата "Магура" за 1300 години - да могат и следващите поколения да се докоснат до това чудо.

Но Бог нямаше как да се разгневи и да не ни даде Димитров. Защото Димитров е като оня герой на Чапек, който направил нещо като атомен карбуратор, хвърлил в него една кофа кюмюр и отоплявал цял пражки квартал месец и половина, а като страничен продукт.... произвеждал Бог. Карбураторът излъчвал божествени вълни в определен радиус. В резултат на това всеки, който минел покрай него ставал религиозен фундаменталист.

Такъв е нашият Димитров - произвежда Бог. Затова е и Божи Дар.

Божо Димитров е истинска фабрика за Абсолют. Той е надминал дори фанатизма на Савонарола, докато останалите са готови за кладата на суетата. С нескончаема енергия Божо Димитров бълва вампири и таласъми, светци и царе...

Не той е зле, зле е останалия свят, който не може да го догони.

Няма писатели, които да опишат историята на божодимитровите вампири, няма режисьори, които да поставят в Арената "Покръстването на Борис", няма композитори, които да напишат "Созополска симфония"... Наскоро се видя, че няма дори качествени бизнесмени, които да завъртят бизнес със светената вода.

В ръчичките им го даде, но те - не, та не.... Не могат пари от светена вода да направят, серсемите.

Сал една Славка се опита нещо през вестника си да прокара, но то какво е това - ню ню... Бошлаф работа - мускалчета. Е, има един тип дето рисува на конвейр маслени портрети на Бойко Борисов - като представител на просветения абсолютизъм, но една птичка пролет не прави, нали?

Грешката на подрастващите е, че гледат какви простотии върши Димитров.

Той не трябва да се гледа, той трябва да се види. Защото сам по себе Димитров не може да бъде разглеждан сериозно.

Той има смисъл само в контекста на парапсихологията и историческия романтизъм. Той може да е леко деградирал, но е коректив на битието.

Вие ще кажете: "Че от какъв зор ни е необходим коректив", а аз ще ви напомня, че живеете в негостоприемен свят, в който никой не ще пет лева да ви даде безкористно. В свят, който се е разпаднал на атоми, но тия атоми не сгряват никой.

Без Божо тоя свят ще се разпадне. С Божо - ще се върне назад 1300 г., но ще оцелее, крепен от вяра и суеверия.

Божо Димитров е класа. Той е редукция на божественото до човешкото. Той е титан от рода на Саймък, Толкин и Урсула Ле Гуин - той измисля светове. Другите се пънат да съществуват в напълно готов свят, реален - с пътища, пътеки, осови линии, детелини... всичко, дето Бог с тия две ръце го е направил, а Божодимитров сам измисля Вселени.

Това е адски трудно, хора.

Нормалните същества хал хабер си нямат как е изглеждал Борис, къде е пил вода и къде е клал боляри. И Божи Дар не знае, но за разлика от вас, които си гледате в пъпа и портмонето, той има достатъчно развинтена фантазия за да си измисли.

Докато се изтяга под асмата, той може да ви измисли такъв готин свят, че пръстите да си оближете. Муцунка!

А Калин Янакиев и вие, многознайковци, знаете ли в кой кладенец е бил покръстен Борис? Знаете - дръжки.

Като не знаете, що се обаждате, а?

Във вашата история може да пише, че Борис е ослепил Владимир, но в историята на Божо ясно пише, че Борис се е самоослепил, като се е плискал с богата на арсен вода. Кво толкоз? Ще ти спрат социалните помощи ли, кво? Ама не било вярно? Че ти откъде знаеш, че това дето го учиш е вярно, бе?? Божодимитровци са писали и тая, и оная история.

И въобще не е прав Чапек, който твърди: "На хората с идеи не бива да се позволява да се месят в световните проблеми."

Трябва да се месят! Старши научен сътрудник II-ра степен трябва да се меси, щото само той може да оправи естественият ред на нещата. Който е кофти.

Въобще не е вярно, че Божо като един Борджия можело да утрепе Бойко Борисов с нитратна вода. Борисов оцеля в гангстерските години, та сега ли.

Така че, избийте си всякакви токсични мисли от главата и оставете - видимият свят на Борисов, невидимият - на Димитров. И запомнете едно най-накрая - като става дума за простотия, съпротивата е безсмислена.

Oще: абсурд  божидар димитров  божидар димитров и борджиите  бойко борисов  история  култура  мускалите от плиска  национален исторически музей  ним  старши научен сътрудник 2 степен  фабрика за абсолют 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.08.2013, 12:31

17 balchovalkov | 30.09.201520:22

Не той не е простак ,той е най големия ПРОСТАК .
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2010, 20:00

16 Улдин | 18.08.201508:50

"Въобще не е вярно, че Божо като един Борджия можело да утрепе Бойко Борисов с нитратна вода. Борисов оцеля в гангстерските години, та сега ли." Но вместо това го оля с лайняната вода!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

15 Люба6а | 16.08.201521:02

Не е...с подлеци-доносници за мен Никога няма да е ОК,Саше! И такива като него прокудиха младите българи да се скитат по чужбина,защото от тях ръка не могат да пипнат...но за съжаление това е съдбата на малката гнъсна кочина-от екраните да ви гледат и поучават димитрофци,кеворкянци,коритарофци,барекофци,цвяткоцветкофци...оппаааа той малкият ленин пукяса
...та такива ми ти дитирамби с интернационалистите яничери , унищожили кочината
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 27.02.2015, 15:00

14 Mako | 16.08.201516:54

Поправете ме, ако греша - няма нито един случай на конкретен отзив на професионален историк по нещата, които БД говори в предаването си по телевизията. Нито един професионалист не се е осмелил досега да влезе в професионален спор по най-популярните твърдения на БД, особено тези за Македония, патриотичните му позиции. Не е налице никакъв публичен дебат с БД.
Как да си обясним при това положение факта, че доста професионални историци се подписаха под петицията за разправа с колегата си? С висок морал? Джентълменство?
Шокиран
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

13 pixie | 16.08.201515:32

"г. Димитров" - туй г. пред Димитров "господин" ли съкращава, че се обърках? Щото нормално "господин" не се съкращава точно тъй. Ама пък за Божидар Димитров може да е другояче.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2014, 14:07

12 alecsander | 16.08.201513:51

Благодаря ти, бай Любаба, че светна на случая от тази му страна. Заради старо прегрешение се предполага, че г. Димитров сега няма партизанска защита. И влиза в действие мародерският инстинкт на дивото сиромашко племе. Нафукани зелени тиквета започват упражнения по словоблудство по адрес на човека. А сега той е полезен за нацията. С десетилетия чужденци се опитват да фалшифицират и осмеят историята ни. Така ни създават комплекс за малоценност, това понижава националното ни достойнство. След такава обработка нашите млади българи лесно зарязват Родината си и за шепа сребърници чужденците ги наемат да мият на тяхните баби задниците, да им прибират зелето от градините и жените ни да проституират в бардаците им. А г. Димитров използва подходящ за масовата аудитория начин да разкаже разбираеми, интересни и запомнящи се епизоди от историята на една древна цивилизация. И да възстанови по възможност националното самочувствие на младите българи, на едно изтървано през “прехода” поколение. ОК?
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 26.07.2011, 17:30

11 Люба6а | 16.08.201501:42

Сакън- как тъй шЪ плювате по подлецЪтдоносник,тройният агент на яничерското ДС?! За такива или нищо,или убуу- нъл тъй бе Саше Бесен Отегчен
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 10.12.2014, 14:07

10 alecsander | 15.08.201522:50

Абе авторче недоучено, много си озлобен и настроен за преднамерени
негативни оценки за г. Божидар Димитров, бе! Много си е добре и на място
той като Директор на музея. И е съвсем необходимо да се провежда една
защита на българската история, за която много чужди "специалисти" държат
да бъде подценявана и фалшифицирана навсякъде и за всичко. Ти, авторче, от
тяхната боя ли си? Плащат ли ти, или само си кандидат за Директор на музея?
Може би си македонец или английски специалист по българска история?
Като ти чета писанията започвам да мисля, че някъде раздават дипломи на чужденци, прикрити с български имена. Голям си ерудит, бе! А да не ти тегля една майна накрая...
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 10.12.2014, 14:07

9 alecsander | 15.08.201522:39

Абе авторче недоучено, много си озлобен и настроен за преднамерени
негативни оценки за г. Божидар Димитров, бе ! Много си е добре и на място
той като Директор на музея. И е съвсем необходимо да се провежда една
защита на българската история, за която много чужди "специалисти" държат
да бъде подценявана и фалшифицирана навсякъде и за всичко. Ти, авторче, от
тяхната боя ли си ? Плащат ли ти, или само си кандидат за Директор на музея ?
Може би си македонец или английски специалист по българска история ?
Като ти чета писанията започвам да мисля, че някъде раздават дипломи на чужденци, прикрити с български имена. Голям си ерудит, бе ! А да не ти тегля една майна накрая...
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 03.01.2012, 11:27

8 Илия Попов | 13.08.201518:50

Според мен Б.Димитров е силен ерудит в неговата област и това дразни лаиците и недообразованите , които се мислят за хора с голяма култура.
   

оценка

+0 -3