Webcafe

Кой пусна Веско Маринов в университета

Тома Захариев
20.03.2012, 16:51 (обновена 21.03.2012, 16:41)
веселин маринов

Снимка: © БГНЕС

Виден български капиталист

Лека му пръст на Стив Джобс, преди срещата с когото сигурно на някои студенти им се е налагало да вземат успокоителни, за да не се гипсират от превъзбуда. Интересно с какво трябва да са подгрели бъдещите висшисти във Великотърновския университет, пред които днес ведомственият певец на МВР и домакинската публика е говорил за успеха като част от започната от ректората кампания по темата.

Любопитен избор (и критерий) за успял човек, който - ако е на принципа на родно място, дайте да продължи с онзи шоумен с наднорменото тегло. (А след това и с вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.) И боляринът Митьо Пищова може да обясни, че е типичен представител на капитализма, както е казал Веско Маринов пред студентите. Обяснявайки, че е единственият български певец, който ръководи фирма. Цялото прочувствено слово за успеха тук.

Какво ли да очакваме от университет, който преди три години удостои Владимир Путин с "Доктор хонорис кауза" за заслугите му за мирното развитие на съвременния свят и за укрепване на българо-руските отношения...

Когато обаче става дума за това да наливаш в главата на младите хора някакви модели за успех, е обидно да подценяваш културата и вкусовете им, които би трябвало да се различават от тези на съседката Сийка, която готви на фона на "Горчиво вино". Залагаме един килер с любимата си музика, че не е имало студент, който да не го е напушило на смях, докато г-н Маринов емоционално е разказвал как го е открил първият му учител по музика в казармата - чул го да пее с един транзистор в окопите.

Ако в съвременна България за успял пред студентите се изправя човек, който е стигнал дотам да се препоти над съвсем сериозна песен за родната полиция (съжаляваме, че не познаваме по-голяма част от творчеството му), значи положението не само е спряло, ами е и с едни петдесетина години назад.

Странно, че в изданието "Борба", изчерпателно описало лекцията на г-н Маринов за успеха, няма и едно изречение как е реагирала академичната младеж. Вероятно защото е била занемяла от възторг пред успелия българин. Или просто пoвечето са си усилили звука на айпода...

Oще: веселин маринов  университет 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.10.2010, 20:29

15 Ananda | 26.03.201212:47

Явно, министерството на образованието води собствена политика и оформя странни естетически и морални критерии в подрастващите... защото е решило да ни довърши окончателно! След като онзи ден, министърът подреди Азис в списъка на героите, изобщо не ми е чудно, че В.Маринов, трябва да бъде пример за подражание и успех! Очевидно, това е полъхът от "новата ни естетическа среда", който за сетен път показва, че изпростяването на нацията в последните двадесет и две години е направило огромна крачка напред!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.03.2012, 00:29

14 Seven_hills | 23.03.201200:32

Какво ли да очакваме от университет, който преди три години удостои Владимир Путин с "Доктор хонорис кауза" за заслугите му за мирното развитие на съвременния свят и за укрепване на българо-руските отношения..." А, какво да очакваме от университет, удостоил Христо Стоичков с "Доктор хонорис кауза", примернпо. Писна ми от хейтъри, мислещи се за автори. Всеки има право на мнение, но не и на публикувано такова, ако е повърхностно. Не слушам Веселин Маринов, но нямаше нищо лошо в срещата му със студентите. Иска ми се, чак когато въпросният автор на статията постигне някакъв си успех тогава да критикува..... Лош или много луд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.03.2012, 10:24

13 ProfMinchev | 22.03.201210:30

Браво на Веско!

Аз съм възхитен от това, це наред с лили иванова е един от малкото не-цалга изпълнители, които успяват да напълнат зала 1 на НДК със самостояталеен концерт.

При това пее песни на Тонцо Русев и Ефтин Ефтимов, които отдавна са се доказали, бил е и вокалист на Импулс.

Завистливите драскаци, вкл. автора на тази статия, колко ли поцитатели имат и колко могат да изкарат със собстжениете си заложби?
И понеже толкоава могат, все драскат против другите.

Браво, Васко Маринов!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.01.2012, 09:02

12 светъл балкански субект | 22.03.201206:41

RE: soze13 пост № 3
--------------

според мен в конкр, случай Стив Джобс не е поредният "проповедник" , решил да подгрее публиката преди да им предложи следващият си продукт -

той вади Отпред съвсем други принципи,ценности,манталитет........а и си спомни как завършва речта пред студентите...
това не е реч на продавач на илюзии , това е реч на патриот , на човек с
много гънки под шапката
-----------колкото до паралелът с Веско Маринов ........и аз като теб мисля че общото между тях се изчерпва с факта , че и двамата пикаят прави в тоалетната.
----
както пише в Указателя: по университетите ще ги познаете луд!?!?!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.12.2011, 18:57

11 Милчо Иванов | 21.03.201219:14

паяка | 21.03.201213:03
Ами и аз не съм съгласен с вас! Кой определя кое е кич и кое не е? Вие имате определен вкус за това кое е красиво и кое не, който вкус се определя от вашите представи за това. Защо трябва да обработвате натрапчиво представите на другите? Ако по този начин искате да изтеглите публиката примерно на В. Маринов и да я пренасочите другаде тогава разбирам нахалството ви. Нали казват, че при капитализма няма нищо човешко, има само бизнес. Но ако това не е така, то тогава защо смятате, че вие сте по-умна от другите? Та те нямат ли образование, вкус, чувство за естетичност? Кой ви дава право да се месите в душевността и представите за красота на хората? Та това са индивидуални и дори малко силно казано, но съкровени лични неща!
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 25.01.2012, 18:03

10 паяка | 21.03.201213:03

Не съм съгласна с Милчо. Първо: "умен" не е антипод на" простак". Съвсем различни категории са. Второ: нищо лошо няма в това, даже е задължително, да се насочва вниманието и поощрява интереса към произведенията с висока естетическа стойност и да се разобличава пошлостта. Усещането за красота се създава и възпитава, то не е вродено. Така че, пропагандиращите, пръскащите неволно или целенасочено кич, трябва да бъдат подведени под отговорност, поне морална. Бесен
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 15.03.2012, 13:53

9 rossbul | 21.03.201211:38

Нов интернет портал – WAZZUB e търсачка подобна на Google, но е решила (за първи път!)да дели 50% от приходите си с регистрираните потребители.Регистрирайте се и с поканата към близки и приятели започвате да печелете от8-ми април 2012! Всеки нов приятел, който ще поканите с персоналния си линк, било чрез коментар във форум, e-mail , Skype или разговор, и се регистрира чрез него, увеличава факторът, по който ще се изплащат парите ви! Успех! Прилича на пирамида, но не е, защото след 08.04.2012 се спира регистрацията на нови членове!! Вашата покана е тук: http://signup.wazzub.info/?lrRef=5e63e7a8
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

8 Borracho | 21.03.201211:34

Моето мнение съвпада с това на Милчо. За автора само син камък и права лопата, деби и злобните гелосани бастуни....
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 23.06.2010, 13:59

7 za6totaka | 20.03.201221:43

аре пак се хванахте за стив джобс, забележете, че уебкафе не сравнява двамата, а просто отношението на младите хора към единия и другия, има огромна разлика. че и тва на веско маринов е бизнес ок, ама да поканят и митко пайнера по тая линия и азис и графа. мисля, че в случая става дума за това с какъв аршин се мери успеха - махленски или глобален. и аз не понасям джаджите на джобс, но предпочитам децата ми да слушат неговите интелигентно поднесени проповеднически лафчета. предполагам и те. не познавам младежи, които слушат веселин маринов и той може да им е вдъхновение. а нали номерът е в това - някой да те бутне напред.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.10.2010, 17:12

6 Владимир Дойчинов | 20.03.201221:41

А така, Милчо, удри! Таа мачка не наша! .......Имал си Веско фенове...Че след като мутрата има, що и Веско да няма? След като физкултурникът има, защо и Веско да няма? Ходят ли феновете на Веско на концертите му? Ходят...Пречи ли им някой? Не...Ти обаче защо проповядваш хората да нямат собствено мнение, а мнението на Весковите фенове? Тоя концерт тук не е за теб. Просто си объркал залата. Но това е вследствие на обърканата ти ценностна система. И друг път като прочетеш на някоя врата : "Само за естети" не влизай...
   

оценка

+3 -1