Webcafe

Последно 10

Дияна Костова
20.11.2014, 19:20 (обновена 21.11.2014, 19:11)
главният прокурор сотир цацаров

Снимка: © webcafe.bg

Сега прокуратурата си плаща заради това, че пускайки част от информацията, остави поле за всякакви спекулации за онова, което остана непоказано - може да е всичко, а може да е нищо.

След тефтерчетата, на които им пораснаха крака, сега дойде ред на втория трик в програмата - оптическа илюзия, в която чифт инициали се преобразуват в бинарен код.

Ако не сте разбрали, ДП = 10.

Поне така пише на един слайд. От сканирано ксерокопие. На разпечатка. От субтитриран ръкопис в тефтерче. Подхвърлен в папка от един приятно разсеян депутат на един неприятно разсеян водещ на сутрешен блок.*

Сега разбрахте ли? Не, нали, все пак това е целта на фокуса.

Смееш ли да питаш, пък и казва ли ти някой - тефтерчето за удобство изчезна в нечий ръкав, а прокуратурата зае поза кръгова отбрана. Междувременно общественото мнение беше така прилежно разкопано, посято и наторено с всевъзможни конспиративни теории, коя от коя по-конспиративна и по-теоретична, че истината вече няма значение. Сега прокуратурата си плаща заради това, че пускайки част от информацията, остави поле за догадки какво се крие в непоказаните страници - може да е всичко, а може да е нищо.

Пък и цялото дело срещу Тефтерчето вече се обърна на латино-мелодрама - графолог No.1 не разбрал, че се подписал под грешен протокол, графолог No. 2 изгубил доказателствата, защото простатата го алармирала; накрая Филип Златанов се хвана за сърцето, а съдът - за главата.

Партенките имат едно качество, което ги прави омайни - че почиват на действителна информация, но я видоизменят така, че тя да стане безполезна. Че гъделичкат разума на публиката, позволяват й да осмисли обозримото и я оставят въображението й да се вихри до безкрай.

Хората се заблуждават, не защото не знаят, а защото си въобразяват, че знаят. Това е ефектът на трика "тука има - тука нема" и на още един куп фокуснически номера, пригодени за политическа консумация.

Откакто оригиналните тефтерчета изчезнаха, изчезна и малкото здрав разум. За да се стигне дотам, че Кой стана Колко.

*Репортаж на бТВ показа, че в тефтерчето на Златанов има преправени незнайно от кого инициали. От ксерокопия, предоставени от депутата Кирил Добрев на Антон Хекимян се вижда, че съкращението ДП са станали на числото 10.

В копието на прокуратурата фигурира числото 10, но в друго копие, появило се първо във faktor.bg, се чете ясно ДП. Става дума за бележка по повод производството срещу бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, която гласи: "Внимаваме, първо да се съгласува с ИФ и ДП".

Oще: антон хекимян  бтв  делян пеевски  кирил добрев  сотир цацаров  тефтерче  филип златанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.09.2010, 22:38

2 шщд | 22.11.201408:56

Отдавна не бях чел статия, която се напъва да каже нещо и накрая едно ГОЛЯМО нищо. Важното е,че за пореден път виждам думата партенка. За да се използва толкова явно самия сайт е пълна партенка.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.10.2011, 07:32

1 pepe | 20.11.201421:57

Главния прокурор да си подава оставката, няма какво да се прави на разсеян.
   

оценка

+1 -0