Webcafe

Аверчета

Петър Николов
21.11.2011, 13:49 (обновена 22.11.2011, 15:26)
Волен Сидеров

Изпяха му песента на Волен Сидеров...

В драмата не-по-Фройд, настъпила в "Атака", Волен Сидеров заподозря пръста на Бойко Борисов. Не защото е правил дактилоскопия, сигурно си има свои методи да види "политическия заговор", както го нарече.

Да видим: има хляб в националистическите партии, особено в криза (виж Германия и опитите за възраждане на някакъв нов нацизъм). Обаче някакси по-модерен, по-докринерски, не така фиксиран антитурски, а просто в името на нова България и Гражданите й за европейско развитие...

През кой път минава това? През най-лесния - смяна на лидера. Кой, ако не Димитър Стоянов, чийто национализъм се е поевропейчил от престоите в Европарламента...

Обезсилването на "Атака" като аверчето на ГЕРБ започна с "изваждането" на депутати от строя й. Напуснаха седмина, в момента групата е от 15 души, ще напуснат още. Кръвопускането ще се прави очевидно докато бройката започне да клони опасно към десет - разрешеният от парламентарния правилник праг за група. (Заслугите тук, както и предишните отцепвания, е редно да се поделят с Цветан Цветанов...)

После преобладаващата част от депутатите - и парите, които ги следват, се преливат към управляващите. Това каналджийство е отработено. Къде другаде да се прелеят, освен в най-пълноводната река.

Филма най-напред го гледаха в РЗС. За да се стигне до прясното онзиденшно изявление на лидера на "Ред, законност, справедливост" Яне Янев: "Бойко Борисов е най-опитният премиер за последните 20 г. Той е самородно явление. Разбира българската народопсихология и интуитивно взема правилното решение по даден въпрос".

Съвсем вярно. Всичко разбира. И не само това. Опитва се да направи някакви партийни конструкти, с които удобно, като с "Лего", да направи една партийно-аверска схема. Ако Георги Първанов оглави БСП, ако Димитър Стоянов овладее "Атака", ако Доган не е начело на ДПС...

СДС и ДСБ вече са пренебрежимо малки. Но гореизброените партии имат реални шансове да влязат в парламента и при следващи парламентарни избори. Е, на "Атака" ще трябва да се прелее малко мощ, че на вота за президент и местна власт се видя колко е зазляла (около 207 000 за кметове и общински съветници, около 120 000 за Сидеров).

Онзи резултат през 2006-а, когато Волен Сидеров стигна до балотаж на президентските избори и за него гласуваха близо 600 000 души, няма да се повтори никога повече. Това очевидно е ясно на всички, с изключение на самия него и най-близкото му обкръжение, което оредява не с дни, а с часове.

На ГЕРБ и европейския й а ла-дясно облик не върви националистическата нотка. В "Атака" има хляб - готова партия, със структури и евродепутати, с всички атрибути както си трябва. Този конструкт може да се съхрани, само да се смени лидерът. Къде по-изискано е да представиш партньорство с Димитър Стоянов - привидно стои по-добре от Волен, отколкото с компрометиралия се с акции като тази пред "Баня Башъ" Сидеров. (Виждаме, че изведнъж, сега, не тогава, г-н Стоянов се разграничава от нея. А от майка си, която яростно я защитаваше?)

В шоуто с "Атака" еротично-интимните преживявания на отделните участници са само фонът, на който се играе битката за власт. Но в тази балканска трактовка на "Хамлет" синът не иска отмъщение, иска да бъде коронясан. Защо кралицата-майка мълчи?

Oще: атака  бойко борисов  бсп  волен сидеров  герб  димитър стоянов  капка  национализъм  партия 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

5 KingoftheROAD | 22.11.201109:42

Bobby_BG е бъдещият президент на България България!
Няма тема, по която той да няма мнение, и няма манджа на която да не е сложил мерудийка Палав Много щастлив Смее се Аз ша гласувам с двете ръце и двата крака, само да се кандидатира пуша ДА!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

4 deowin | 21.11.201120:56

>Къде го Боби?

Не е хубаво да риташ паднал човек..
Хич не е хубаво!

.. и въпреки това - къде е онзи кандидат номер 7 на Атака в Русе, мамка му стара? Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.07.2011, 12:57

3 Мина | 21.11.201120:26

Къде го Боби?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

2 KingoftheROAD | 21.11.201116:46

След още 20-на години преход, може и някой да се поизлъже така, без да иска и на тъмно, да направи нещо да потръгнат нещата. Дотогава все ще потъваме, и дъното всеки път ще все по-дълбоко, и по-дълбоко. И така до .....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 21.11.201116:28

Ако днес Айнщайн беше българин,в медиите ни нямаше да има нито дума за него.Пак щеше да се пише какво е казал Б.Борисов,да се правят паралели между него и Берлускони по вкуса на П.Волгин,да се източват парадоксални партии и т.н.Събрани на куп,това е българската планина от задръстени политици и бездарни журналисти.Защото всички те правят едно и също-
дърпат България към дъното на европейската цивиризация. Тъжен
   

оценка

+0 -0