Webcafe

Красавицата и Звярът

Eмилия Милчева
25.04.2013, 12:09 (обновена 30.04.2013, 11:08)

1 от 9 снимки Назад Напред

Борисов, Цветанов и сие

Снимка: © БГНЕС

На политическото людоедство в партиите му викат честна и принципна позиция, а опозицията и магистратите назовават канибалите достойни граждани.

Като достоен гражданин бившият министър на земеделието и храните и никога-вече-министър Мирослав Найденов не можа да изтрае, защото чистата и свята република е над всичко. И посочи Цветан Цветанов като Чудовището на мандата.

Горкият Цветан Цветанов. Започна отричането от него. До първи петли, разбирай изборите, може и трижди да се отрекат.

През това време Красавицата на мандата беше на предизборна среща в Златоград, откъдето каза, че няма да иска оставката на Цветанов, защото той е моторът на партията. По подразбиране може да определим говорещия като шаси. Или не?

Онзи, чието "второ аз" е Цветанов, не изрече обаче тези думи, с които Цв. Цв. отбраняваше отстранения шеф на ГДБОП Станимир Флоров - че е достоен българин и служител, с който системата се гордее и ще продължи да се гордее (под системата тук следва да се разбира МВР - бел.р.).

А Бойко Борисов не каза, че Цветанов е достоен българин, с който ГЕРБ се гордеят и ще продължат да се гордеят. Каза как му се е клел в дъщерите си, че не е извършил такова нещо срещу него (подслушване).

Самият Цветанов каза, че от 2006 г., когато е започнало изграждането на партията, съгласува "всяко свое действие с лидера Бойко Борисов". (Внимавай, Борисов, компроматът е като бумеранг.)

Откъде се пръкна тогава скандалът "Ало, Ваньо", по-известен като "Мишо Бирата"? И кога Борисов казва истината - когато твърдеше в интервю по bTV в началото на 2011-а, че неговите министри нямат конституционното право на лична неприкосновеност и може да бъдат подслушвани.

А те със закачлив възглас му отвърнаха още същия ден, че не се притесняват да бъдат подслушвани. И знаете ли още кой беше сред отборния възглас - Мирослав Найденов, същият този с камък в ръката срещу свой. (Останалите обадили се бяха: Симеон Дянков, Александър Цветков - имаше такъв транспортен министър, Николай Младенов, Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов... А вчера президентът каза, че просто бил учтив човек, затова оставял телефона си на секретарката си, винаги когато имал среща :)

Но след камъка, от разследван за корупция, Найденов стана защитен, охраняван (да не се бърка с охранен) и особено важен свидетел. Вместо да се сниши - и да харчи на воля спечелените с толкова телевизионни участия, министерски труд и въпреки подслушването на Чудовището пари, атакува.

Найденов, който е да е заложил на него като острие на атака, изигра добре ролята си. В следващия епизод острието е прибрано в канията - и глашатаят вече скрит от медии и достъпен и открит само за прокуратурата (и пожелани медии, разбира се).

Горкият Цветанов, накрая може би е разбрал, че е козел отпущения*. (Все пак, главният прокурор е повече на Борисов, отколкото негов човек.) Смъртта в политиката е забравата, и едни други мотори на партии помним, които вече са си топнали краката в Лета.

Очевидно "изпържването" на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков не беше достатъчно. Преди изборите ГЕРБ - и специално Б.Б., се опитаха да се "очистят" от натоварените с оооогромни съмнения за корупция - и потулени скандали - лица като Найденов, както и от не-любимите на народа.

След като Цветанов изглежда може да навреди на спечелването на изборите - като едното нищо и той ще бъде жертван. Борисов, както е известно, няма милост - (може би има тенекиено сърце?).

Гледан не изотдолу, а изотгоре, скандалът показва никаквия морал на хората, управлявали ли ни в отминалия мандат, никаквата прокуратура, която си запушва ушите в един момент и изважда бананите оттам - в следващ.

Вече казах, че само Цветанов може да уволни Борисов. Затуй нека Красавицата бързо целуне Звяра.

*Козел отпущения, според Стария Завет, е жертвено животно, което символично се натоварва с греховете на целия народ, но не се заколва, а се изпъжда в пустинята. Според една друга версия козелът бил откарван в Юдейската пустиня, където го хвърляли от скалала Азазел в пропастта.

Oще: бойко борисов  подслушване  скандал  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

12 азът | 13.02.201418:16

Тацов, лекувай се бе човек. Притеснявам се за теб.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

11 Илия Илиев | 11.05.201311:10

Жалкото е ,че "зверовете" май станаха повече от красавиците.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 15:43

10 Александър Тацов | 11.05.201301:39

АКО ИСКАМЕ ДА СПРЕМ ГЛАДНАТА ЧОВЕКОЯДНА ЧЕРВЕНА ИСЛЯМОРУСКОКОМУНИСТИЧЕСКА ГЕНЕРИЧНА МАФИЯ, искаме или не, волю или неволю, харесваме или не, ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА Г Е Р Б! друга алтернатива просто няма! Няма и други девизи освен: СМЪРТ НА КОМУНИЗМА! (посткомунизма, ислямокомунизма, русификацията и „контролираната бедност“) ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! (независима, евроатлантическа и процъфтяваща, страна на свободни хора, които сами коват бъдещето си и не врънкат държавата да ги храни )
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 14:58

9 don Pozo | 28.04.201309:33

Вълков, вместо да пишеш глупости прочети Трендафил.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2012, 00:39

8 Blagovest Iordanov | 28.04.201300:44

@ Крив Макарон: +1
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.04.2013, 12:30

7 Vencislav Valkov | 27.04.201312:37

е как този прост народ не разбира ,че има заговор между алексей, архонта и станишев да ликвидират ГЕРБ и след това да поделят БГ.да премахнат валутният борд и да си оправят кредити те а вие техните клальори да започнете да ровите по кофите. Бесен
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

6 Крив Макарон | 27.04.201307:13

Оприличаване на ББ и Цв.Цв. с Красавицата и Звяра е далече от достоверно. Според мен повече им тича сравнение с Бибоб и Рокстеди от анимацията "Костенурките нинджа". Рядко тъпи и агресивни улични бандити, неразделни във всеки свой провал. Търсят и намират оправдяния за всичко, и сипят обвинения срещу всеки. Тяхното пребиваване във властта се характеризира с няколко провалени опита:
1. Да съградят мурто-монархия. Опитаха се да обсебят напълно властта, и си мислеха, че щом веднъж го направят, ще започнат да натискат главите на всички о земята, а "мат'ряла" вечно ще би обича и ще ги слави.
2. Опитаха се да подменят обективното носене на отговорност със параноични лъжи, плюене, измислици.
В последните две-три седмици състоянието на ББ рязко се влоши и вместо да отговаря на въпроси за свиването на трудовия пазар и заетостта, той ръси небивалици за "паралени на МВР структури", за "парития, която взривява църкви и убива християни", говори за някаква въображаема армия на серго станишев от подслушвачи и разносвачи на компромати.
3. Опитаха да достигнат (и в същност щяха напълно да успеят ако не се бяха провалили) върха на деградирането на интелектуалната среда в политиката и обществото. Толкова кухи лейки са, че поради невъзможността да вържат смислово две изречения се получи огромен вакуум в идейно и интелектуално отношение. Това позволи да се свие истинската идея за демократично управление (за какво ни е демокрация, щом тя предполага бандити във властта) и да се онагледи появата на анархо-комунистически и неохитлеро-фашистки политически течения. Тяхната риторика става все по-агресивнам и печели все повече привърженици.
Бибоб и Рокстеди осъществиха провала на държавата като регулатор в обществото и й придадоха значение на поле за изявата на крадци и разбойници като Цеко Минев чрез "Юлен" и В. Златев чрез "Нефтохим" и др.
И драмата продължава, защото част от обществото е в същото емоционално състояние като двамата бандити (разбирай шизофренно-параноично) и те биват припознавани като изразители на емоционалните и душевни драми на своите почитатели.
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

5 KingoftheROAD | 26.04.201316:31

Абе ще им пламнат и гащине на ГРОБ от простотиите им. Всеки тарикатлък, и гяволък си плаща данъка рано или късно, или ако не той, то неговите наследници. А някои май вече изгореха. Поживем и увидим чем закончится вся ета хрень Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

4 KingoftheROAD | 26.04.201316:29

Абе ще им пламнат гащите и на ГРОБ от простотии. Ама нека си носят и последствиятата, рано или късно всеки гяволък и тарикатлък си плаща данъка, ако не той, то неговите наследници. Това през тиквите им не минава, ноо някои май вече изгоряха. Поживем и увидим, чем закончится вся ета хрень Кул
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

3 Елисавета Домовчийска | 26.04.201315:50

А четохте ли това записче, на което участват ББ, Кокинов и Найденов?!?
Ахаха, бахти фарса, защо ли си мисля, че тоя определен като "лудия" във финалната реплитка на Б.Б. е главния прокурор?!?!?!?!? Значи един човек /Цацаров/ да почне да работи в тая скапана държава това, за което му плащат и всички властимащи скачат като ужилени, Кокинов бил низврергнат, щял да бяга в апелативната, Б.Б. го пита а тва по-горе ли е от градската, Найденов се пита колко ще го тормозят, пък Боки му обяснява, че лудия не му е проблем, ами от ЕС са му проблема. Не,няма такъв филм, отврат! Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+1 -0