Webcafe

Брутално го обичаха

Емилия Милчева
25.02.2013, 21:37 (обновена 28.02.2013, 07:09)
Бойко Борисов, Народно събрание

Снимка: © Sofia Photo Agency

Храни власт, да те лае

Храни власт, да те лае. Ей това излезе, когато самосвалилият се от власт премиер Бойко Борисов каза: "...

Някои от медиите брутално ни подкрепяха, без да имаме никаква нужда от това и аз съм се чудел защо го правят, а то било пак за пред Брюксел, за да излезе, че ние контролираме медиите. Сега виждате, че всичко е било целенасочено".

Три години и 8 месеца почти всички вестници и телевизии в България работеха като по Марк Твен, който беше казал: "Слава Богу, в тази страна имаме три преимущества: свобода на словото, свобода на мисълта и разумността никога да не ги използваме".

И накрая вместо благодарност, получиха обвинения в диверсия. А Борисов благодари на "тези медии, които ме критикуваха и го правеха много остро. И дори се засрамиха сега от това, което направиха другите..." Даа, ами незасрамилите се да върнат ли и парите, които получиха от различни министерства начело с това на Мирослав Найденов или какво?

Власт и медии дълго бяха органична сплав, но сега, ако вярваме на Борисов, излиза, че сме гледали всъщност как женската богомолка изяжда мъжката. Случва се след полов акт. Наистина брутално.

Сега бруталните любовници са изпаднали във вцепенение, което би могло да мине за обективност - поради отцедената от определени новини емоция.

Това е като да сложиш на лечебно гладуване  привикналите на свински пръжки. Борисов слезе не само от власт, но и от екран, както и от първите, вторите, третите и n-ти страници на вестниците.

Вече уволняват, ако не си потърсил и Другата страна - "различни гледни точки", а допреди дни е трябвало да се средоточиш в една (точка). Само не го бъркайте с плурализма на мнения.

Някои телевизионни водещи от немай къде ще трябва да канят в студиото и хора, чиито имена не започват с Цв.Цв. или просто с Ц., на други, дето правят freаks show в уикенда, ще им е по-лесно.

О, боже, дали любовникът на лейди Чатърли ще оживее и в следващата глава? Още няколко (вестникарски) страници и ще е напълно забравен. Сега, когато го няма, за да ни напомня ежедневно за магистрала "Тракия", виждаме, че тя не само няма да е готова в срок, но и се строи на вересия. В момента и изобщо не се строи.

Несекващото му говорене за магистралите го направи като герой от комикс, вместо като великия кормчия Мао (Цзе Дун), който имал 73 кръпки на официалния си костюм.

Облюбеният от всички ракурси пък се готви за предизборна битка. Опита се дори да зададе тона й, но виковете на протестиращите отвяха надалеч пушека от "Доган поръчал Бойко Борисов".

Бруталните Му любовници толкова се шашардисаха, че игнорираха този съспенс, който в едни други времена щеше да е стилизиран в колаж в червено и черно, на една почти цяла първа, с букви като македонска наденица.

Любеният брутално се показа след отказа на мандата, заедно с президента Росен Плевнелиев, и не спря да говори, отприщвайки всичко насъбрано през няколкото дни на медийна абстиненция, в които главен герой беше Протестиращият. Дори нареди на президента какво да върши, внушавайки му комплекс за малоценност  - макар че от уважение към институцията би следвало да замълчи.

Брутално го обичали?! Черна неблагодарност - медиите го породиха, те и ще го убият. По-лошо от убийството е това да те няма и в текст под снимка. Защото есемесите минават и заминават, календарчетата им изтича времето, рязаните ленти избеляват, архивът на скайп се трие, а заглавията... те остават.

... И когато тръбачите, които тръбяха и пееха като един, издавайки един глас за хвала и славословие (по Библията) спряха, видяхме, че няма и помен от акциите на Цветанов, освен една единствена присъда на Килърите. Че звукът от гласа на Борисов и обичаните като него е бил по-силен от делата им.

"Елате да видите българския народ колко много ви обича!", деряха се с пълно гърло протестиращите, викайки едно по едно имената на българските политици, започвайки с Бойко Борисов. На това му се вика брутална любов. Другото е софт.

А като толкова иска да благодари на критикувалите го по съвест и остро, Борисов да вземе да даде едно интервю на БНР. Защото досега не го е правил. Стига да му го поискат.

Oще: бойко борисов  любов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.10.2011, 18:45

21 Ben Dover | 27.02.201316:22

"Брутално го обичаха"..изотзад.Нема такова заглавие Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2013, 15:56

20 Камен Каменов | 27.02.201316:06

Здравейте антикомунисти,гербери и други "десни демократи"!
Митковци и т.н.
Да венцеславяш ББ означава или да си сляп или заслепен от Злоба и жлъч.
Абе хора,не виждате ли до къде докара държавата този гигант на мисълта с една прочетена книга интелектуален капитал!
Как може да се очаква ,че ще се справи начело на държавата!?
Обясняваше в началото,че да си министър-председател и по-лесно от кмет,защото само натискаш бутоните на съответните министри и работата върви!
А управлението на държавата изисква много,много капацитет-образование,опит,визия за развитие на страната,грижа за хората,отговорност !
Това управление с ББ предварително беше обречено по отношение съдбата на държавата.Удобен за определена каста,която реализира поредното преразпределение на националните блага!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.12.2012, 12:49

19 Veselin Ivanov | 27.02.201315:57

8nada_noname
Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.12.2010, 14:38

18 niemen | 27.02.201315:12

Не мога да я разбера тази народна любов. Идва един, чиято всяка втора дума е Станишев, и започва да ни говори за мръсните комунисти. Самият той бил партиен член, който не напуснал партията майка, когато военизираните учреждения се деполитизираха, а предпочел на напусне службата. Първият му гавазин и той бивш милиционер и партиен член, а половината му партия все бивши милиционери. Шефът му на парламентарната група с вид на пенсиониран старши сержант, той и така говори, а министърът му на отбраната е дърт пребоядисал се комунист от някоя съветска военна академия. шефката на парламента, която си назначи, и тя бивша партийна секретарка и сега видна демократка. Няма да изброявам повече. Просто ми е непонятно, когато някой крещи против комунистите, в същото време да възхвалява този примитив.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 09.05.2012, 18:29

17 Антикомунист | 27.02.201310:21

Словесна диария изсрана от комунист - това е лайняната статия вероятно платена от БСП или Атака.
Бойко има просташки вид и изказ,селски маниери - в това спор няма.
Не всички могат да имат осанката и маниерите на един великан ,като Иван Костов,но остава по-добрия вариант от червената чума с хомосексуални наклонности -Сергей(роден в Украйна),Р.Овч,Румен Петков и нищожеството Миков.
ГЕРБ пак ще спечели изборите,може да е с малка разлика,но ще ги спечели.

НИКОГА ПОВЕЧЕ РОБИ НА РУСИЯ,НИКОГА!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 20.05.2011, 17:21

16 peta_wawa | 27.02.201306:21

Стига де, смешно е Много щастлив , има бисери, което си е вярно, вярно е, макар и леко брутално. Емилия, царят е гол Усмивка, ще му докараш пневмония, изнежен е.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.02.2013, 17:29

15 larry | 27.02.201305:49

Изключително некоректно и тенденциозно писание.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

14 pueblo | 27.02.201300:57

полиция
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.01.2011, 16:36

13 Valeri Marinov | 26.02.201320:03

"Защото есемесите минават и заминават, календарчетата им изтича времето, рязаните ленти избеляват, архивът на скайп се трие, а заглавията... те остават."
дрън-дрън!
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 26.02.2013, 16:09

12 mitko | 26.02.201319:44

Кой няма кусури? Щом е жив човек, все ще сбърка някъде. Но Бойко е мъж на място.Искаше да промени нещо в системата и това не се хареса на мафията. Бил мутра!? Какви по-големи мутри от Р.Овч., серГЕЙ, ами Доган и останалите?
Всъщност още не се знае как ще минат изборите - да не се радват толкова и да не злорадстват червените боклуци и фесовете.
   

оценка

+5 -4