Webcafe

Министърката, която googlи рИформата

Емилия Милчева
13.04.2010, 21:37 (обновена 14.04.2010, 20:19)
Анна-Мария Борисова

Снимка: © BGNES

Д-р Анна-Мария Борисова ще диагностицира и назначава лечение за здравеопазването ни от следващата седмица

Д-р Анна-Мария Борисова ще диагностицира и назначава лечение за здравеопазването ни от следващата седмица. Бъдещият ни здравен министър няма да се представи утре в парламента, тъй като заминава в командировка - за участие в поредна международна конференция.

Затова предложението за освобождаването на д-р Божидар Нанев и назначението на д-р Борисова се оказа, че липсват в дневния ред на Народното събрание.

Какво пък - до другата седмица номинантката ще се подготви, ще гугълва както й трябва. Професорката-ендокринолог ще се учи от световната търсачка как да спре течовете от здравеопазването. А премиерът Борисов ни каза при презентацията й миналата седмица в Министерски съвет, че има „характера, компетентността и волята да го направи".

Възможно ли е министър-председателят да ни е излъгал?

Справка - по бТВ:

„Диана Найденова, бТВ: 8 и половина вечерта, във вашата клиника сме (отзад по телевизора върви турски сериал). Какво правихте днес?

Анна-Мария Борисова, кандидат за министър на здравеопазването: Подготвям един конгрес и в тази връзка имах доста ангажименти.

ДН: А подготвяте ли се за сряда, парламента?

АМБ: Да! Да, правя си справка, интересувам се, събирам материали, доста съм събрала, една папка!

ДН: Какви източници ползвате, за да разберете какво се случва в системата?
АМБ (гордо): Аз ползвам много източници!
ДН: Какви?
АМБ: Ми интернета - каквото поискаш от чичко Гугъл, ше го получиш!"

Не, Борисов не може да лъже. Сигурно е бил подведен.

Но ако проф. Борисова успее със гуглене да реформира българското здравеопазване, ще е без прецедент в света. И страхотна реклама за търсачката. Сещам се, че ако тръгнеш от гугълването, може да извадиш един скучноват филм като Knowing с Никълъс Кейдж в ролята на американския алкохолик, който гугълва.

А от Google наистина можеш да получиш всичко - само кадри не. Може пък д-р Борисова да успее, ако гугълва думата реформа...

Oще: анна-мария борисова  бойко борисов  здравна реформа 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 06.03.2010, 19:21

2 Alice | 15.04.201018:13

Объркан Аз пък смятам, че не трябва да се критикува, преди да сме видели какво може да направи, възможно е да се окаже способен човек, защо журналистите бързате да се подигравате
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.04.2010, 14:40

1 diplomat | 15.04.201015:30

...И тази е май въздух под налягане....Това че е професорка по някакви си болести,това далеч не я прави добър управленец.Душа са им е яка на лекарите с нея.Поне до следващият министър.... Шокиран
   

оценка

+0 -0