Webcafe

А кой програмира програмистите

Me and My Monkey
15.05.2013, 13:55 (обновена 16.05.2013, 16:46)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

Програмен политико-експертен кабинет. Че кой кабинет досега не е бил такъв?

Съвсем ясно е, че формулата "програмно правителство" е обсъждана в определен икономико-политически кръг в България, получила е неговото одобрение, вероятно - и назначения на министри, и предстои само да бъде тествана за пореден път върху нас.

Сякаш не ни бяха достатъчни резкият скок на цените през зимата на 1991 г., мулташкото разграбване, нароилите се банкови балони и мутренските групировки от времената на Димитър Попов и Любен Беров. Макар че кабинетът на Беров ще остане в историята със сделката за външния дълг, постигната след мораториума, наложен при управлението на Андрей Луканов.

Програмните правителства, както разбрахме от най-новата история на България, изпълняват разни програми, само не и тази в името на народа.

Сега БСП повтаря тази мантра, разводнявайки формулата, в опит да я уширят, с формулировки от типа "политико-експертно, а различни обществени фигури са впрегнати да я рекламират сякаш е рекламна брошура за Коледа от търговска верига. Маркетингът е проактивен.

"Програмен политико-експертен кабинет, съставен от хора, които могат да носят отговорност, и подкрепен от парламентарни и непарламентарни сили, включително и участвали в протестите организации". Това обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

Ами че то всички правителства досега са все политико-експертни, г-н Станишев. Експертите обикновено ги слагат за министри на здравеопазването например - и ги подменят в движение.

Странно е искането за подкрепа от "организации, участвали в протестите". Може би от тази на бившия кадър на ДКМС и ДС Янаки Ганчев, или от друга, създадена от Ангел Славчев и сие, близък до издателя на "Дума" и член на "Българската левица"? Най-малко регистриралите се след протестите движения, формации и пр. дават сериозно политическо представителство на недоволните граждани. Но вероятно изброяването им създава някаква публична легитимация на задаващата се власт като "власт на народа"...

Всъщност истинските експерти са в служебното правителство. Видяхме ги в премерените им и прецизни действия през тези два, за съжаление, месеца.

Вероятно най-разумно би било, при невъзможност да се създаде кабинет, и в случай че се стигне до нови избори, правителството на Марин Райков да продължи да изпълнява задълженията си.

А за програмното правителство програмното му е, че е програмирано предварително.

Oще: бсп  избори  кабинет  програмно правителство  сергей станишев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.05.2013, 01:45

27 Conspirator | 23.05.201319:11

Чудесна статия.И блестящ завършек.
А за програмното правителство програмното му е, че е програмирано предварително.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.02.2012, 13:23

26 Grigory Ivanov | 16.05.201315:55

Направо да се касират тез избори и нови, с бюлетини от печатницата на БНБ и екскорт от полиция.....
Програмните правителства, както разбрахме от най-новата история на България, изпълняват разни програми, само не и тази в името на народа.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

25 Елисавета Домовчийска | 16.05.201315:25

МИма, у нас дясно няма, защото тези, които би трябвало да са му социалната база са: едни големи чужди компании-монополисти и хранителни вериги и банки и алабала от този род, дето партия Атака иска да ги гони, а те със собственици чужденци, тоест не им пука от българската политика. Второ - политически зависими олигархомафиоти. А за тях няма цвят, нито идеи - те са винаги с този, който е на власт заради келепира. Трето би трябвало или поне на практика е така - средните предприемачи, не дребните, не собсвениците на магазинче, обущарите, малка работилничка или самонаетите авдокати, нотариуси, застрахователните агенти или пък заемодатели или пък хотелиери дори да го кажем. Дребна риба, дето като си плати данъците и ако дори си плати всичко изрядно ще преживявав със доходи не по-високи от 3-5 пъти по-високи от средната заплата. Тоест пак са в мизерията, този доход едва компенсира предприемаческия им риск. Тоест те нямат печалба, не трупат капитал, нямат перспективи за бъдещи инвестиции. Те не могат да са дясната социална база, защото всеки почти от тези "бизнесмени" поне веднъж в годината се интересува ако затвори бизнеса си какви помощи за безработица би могъл да получава от държавата. И така остава средния бизнес като социална база на дясното, едно 50 000 гласоподаватели е техния потенциал, така че сините няма какво да се вайкат - това е!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

24 mima | 16.05.201314:59

с, не със
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

23 mima | 16.05.201314:57

ВЛ, омразата ми може и да ме заслепява, но не е неоснователна. Ще започна от по-осъзнатите си години: БСП инсценира виденовата зима (причина, не знам, но крахът беше дирижиран) и много хора изгубиха спестяванията си, БСП създаде НДСВ и доведе царя в България (явно те не обичат една и съща политическа сила да взима поредни мандати и все пак НДСВ се оказаха послушни), БСП създаде ГЕРБ с цел да замести десните партии и успя, но сега иска да ги разкара. Защо? Мога само да предполагам. Фактът, че в България няма нито една истинска партия освен БСП също говори за това, че те са първоизточник на цялия ни политически театър. Във всеки един момент от съвременното си съществуване те потвърждаваха, че са наследник на БКП ведно със всичките й структури, агенти и връзки. Това аз наричам партия монополист, октопод стиснал цялата държава в пипалата си. Те не държат да са начело, могат да управляват и чрез подставени партии, да създават такива и да убиват тези, които не са им нужни или дръзнат да кривнат от начертания път. Задавал ли си си въпросът защо "лявото" е толкова твърдо, а в "дясно" картината постоянно се мени? Аз да и друг отговор освен, че дясно реално няма не ми идва на ума.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

22 Илия Илиев | 16.05.201314:30

Всяко хлапе,знае ,че Програмистите са обикновени хора-които намаляват поради имиграция.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.04.2011, 07:59

21 VL | 16.05.201313:45

'начи, Миме, почваш с "Аз съм заслепена от омраза!" и натам си пиши спокойно. Така поне ще спестиш на повечето от присъстващите да те четат.
Ето, аз лично се подведох, че имаш затруднения с разбирането "как го правят?". А то се оказало, че само се чекнем щото мразим. Мрази си на воля ... ама тихичко и в ъгълчето.
   

оценка

+0 -4

Регистриран на: 21.02.2012, 17:37

20 mima | 16.05.201313:36

Да, съгласна съм. Престъпление е и престъплението беше извършено в деня за размисъл. Като се вдълбавате в детайлите ви убягва голямата картина.

Другият вариант е да съм твърде заслепена от омразата си към БСП, защото признавам си - мразя ги до мозъка на костите си и за мен всичко различно от тях е по-добре.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 26.07.2011, 20:01

19 Елисавета Домовчийска | 16.05.201313:22

Ох, добре, понеже пак ми се надигате да спорим - ще спорим. Нека първо уточня, че съм работила в печатница. Значи иззетите от прокуратурата палета са 22 - точно вчера Цацаров го съобщи. Един палет съдържал 35 000 бюлетини, или поне хартията за толкова. Значи целия брак плюс тъй наречения надтираж или макулатура е 770 000 бюлетини или поне хартията за толкова /ако е брак/. Ок! Така да бъде. В полиграфията действително се получава брак, че и годни ролки с нормален печат. Даже и редовна продукция надтираж дето и викат, обаче вижте за какво количество става въпрос - това е към 10% от тиража. При едни допотопни машини дори не се получава толкова много брак, а казаха, че машините там били свръхмодерни и компютризирани. Еми няма такъв филм - с модерни машини - 10 % брак. Печатането е умишлено. Как е щяло да се използват бюлетините, не е известно, но наличието на мотив и интерес е достатъчно основание да се се смята, че едно неестествено печатане на над 10 % повече от тиража е УМИШЛЕНО. Ерго е престъпление или опит за престъпление.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

18 Оня Дето Го Трият | 16.05.201313:15

Печатането на 350 000 бюлетини струва пари!
Незнам колко пари, но струва пари. Незнам също и кои прави нещо, което струва пари просто така, за да си седи. Да си седи собственика и да си гледа едни 300 хиляди бюлетини в склада.
Отпечатани са като инвестиция И С КОНКРЕТНА ЦЕЛ !

Ако все още имате съмнение, идете и помолете някъде да ви направят услуга, да ви напечатат безплатно 350 000 хиляди бланки за нещо, които не ви трябват.
Просто е така, за да видите как изглеждат.
   

оценка

+1 -1