Webcafe

Помиярите - към МВР

Webcafe.bg
08.04.2012, 11:57 (обновена 09.04.2012, 22:13)
Цветанов и Фандъкова

Снимка: © Sofia Photo Agency

Бездомните кучета - проблем като за МВР

Крайно време е бездомните кучета да бъдат зачислени като проблем за справяне на МВР. Дори не просто на МВР, а на най-успешното звено - антимафиотите.

Понеже организираната престъпност е разбита, нека заострят вниманието си към песовете, които вече заплашват сигурността на гражданите - физическа и психическа.

Аргументите:

1. МВР е най-големият бодигард в тази страна (вторият вероятно е ИПОН). Виж, гръцкото вършело тая работа безплатно (вдясно).

Щом може да го раздава такъв супер охранител, нека пусне специални патрулиращи полицаи в зоните на София, където опасността от глутници бездомни кучета е най-голяма. Нали ще правят карта на бездомните кучета в столицата?!

Или охранителната дейност толкоз е изпила силите на МВР, че не може да върши работата, за която данъкоплатците му плащат.

2. Така и така МВР не се занимава с престъпността по селата, не лови крадците по домовете и  прави всичко възможно да откаже хората да пускат заявителски материал, ако са ги обрали.

Даже полицаи им разправят страховити неща, че ще им изцапат апартамента с бял прах, ако дойдат да търсят отпечатъци от крадци...

3. За някои престъпления МВР се е превърнало в най-елементарен брояч - що се отнася до телефонните измами и подпалените автомобили.

4. По отношение на бездомните кучета вицепремиерът Цветан Цветанов няма как да се оправдае с "Ние ги хващаме, те ги пускат". Ако някое куче се самоубие по невнимание, винаги може да се приложи номера с Чочо от Перник, който бил пуснат до тоалетната и там го направил, а никой не го видял.

5. Освен това, ако полицай иска да заработи пари с честен труд, вместо с рекет, може да бъде поощряван със суми за залавяне на куче и доставянето му в приют/подслон. Същото може да се използва, но при наказание - вместо да го понижават, да го задължат да обезвреди 20 улични песа да речем.

6. Полицаите могат да използват оръжието си спрямо агресивните песове, следвайки принципа на неизбежната самоотбрана.

7. Преследвайки глутниците, полицаите ще върнат добрата си физическа форма и ще минат по-лесно ОФП. Здрав дух в здраво тяло!

Може да се намерят още аргументи, но и горните са достатъчни. Така ще усетим най-сетне, че нашата полиция ни пази.

Oще: кучета  мвр  полицаи  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 23.03.2012, 13:22

4 Ilian Mechkov | 09.04.201217:00

дали пък да не пренасочим глудниците към селата с голяма битова престъпност и кротоко да изчакаме кой ще оцелее апашите или кучетата Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

3 AlahAkbar | 08.04.201218:01

Пак грешка в заглавието. Ето го правилното - Помиярите работят в МВР Шокиран
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 08.04.201216:23

Материалът е точен и зашеметяващ!Най-голямото му достойнство е,че се застъпва за хората и за тяхната защита.Но при конкретните обстоятелства идеите му са трудно осъществими.Защото главният полицай на изпълнителната власт сам се обяви за кучкар и дори задължи своя министър да награждава заслужилите кучета с телешки пържоли.И то от собственият му джоб!Какъв атомен мозък!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 04.10.2010, 20:33

1 Гризли | 08.04.201216:17

А ми че те помиярите вече от много години са към МВР! Достатъчно е да се види как само се увъртат и намекват, когато искат да изкарат някой лев!
Смее се
   

оценка

+1 -0