Webcafe

Дянков, ти защо излъга?

Бате Гойко
20.04.2010, 18:39 (обновена 22.04.2010, 15:11)
симеон дянков

Явно само министърът на финансите Симеон Дянков не е разбрал, че в петък, 16 април, Брюксел не е обсъждал програмата, която ще ни вкара в чакалнята на еврото

Свикнахме Симеон Дянков и други от кабинета ту да казват нещо, ту да се отмятат от него. Има-няма двайсетина пъти се намалява, вдига и замразява ДДС. Пет-шест пъти се вдигаше здравната вноска от ей сега.

В чакалнята на еврозоната завлизахме още от януари 2010-а, после от януари 2011-а и ...накрая министър Дянков толкова искаше да ни убеди, че ще сме там в края на годината, че изглежда ни послъга.  

Без да каже, че лъже, от Брюксел тутакси го пернаха по носа.

20 април 2010 г. Амадео Фаташ, говорител на еврокомисаря по икономическите и валутни въпроси Оли Рен, по БНР: "До момента Европейската комисия не е правила преоценка на конвергентната програма на България с оглед на новите данни за скрития бюджетен дефицит".

На неформалния съвет на икономическите и финансови министри в Мадрид в края на миналата седмица не са били оценявани конвергентни програми на която и да е страна.

Това ще стане на по-късен етап в рамките на официално заседание и след като в сряда, 21 април, европейската статистическа служба Евростат публикува актуалните данни за дълга и дефицита на 27-те страни-членки на общността.

Говорителят на Оли Рен не се ангажира с коментар по думите на Дянков, но беше категоричен, че в Мадрид дискусии или решения, свързани с България, не е имало.

16 април 2010 г. Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков:

"До края на годината България може да кандидатства за така наречената чакалня на еврозоната. На неформалната среща на финансовите министри в Мадрид страната ни получи положителна оценка за конвергентната си програма, в която са заложени основните икономически параметри до 2012 г.

Въпреки свръхдефицита от 3.7 на сто през 2009 г. финансовите министри оцениха положително българската програма. Европейската комисия одобрява, счита за адекватна нашата конвергентна програма." 

Дянков, ти защо излъга?

Oще: бюджетен дефицит  еврозона  европейска комисия  конвергентна програма  симеон дянков 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.