Webcafe

Благодаря ви, г-н Борисов - но повече на "Сега"

Webcafe.bg
24.08.2011, 11:52 (обновена 24.08.2011, 12:17)
Бойко Борисов

Снимка: © Sofia Photo Agency

Наистина благодарско, че озаптихте чиновниците

Благодаря Ви, г-н Борисов, че връщате скандалното решение, с което се разрешаваше на държавните представители в търговски дружества да участват в повече от един борд. Всъщност - в колкото ги поискат.

Обаче заслугата за това е на в. "Сега" и журналистката Таня Петрова, които извадиха скандала. Нищо, че преди време заявихте, че не четете "Сега".

И пак "Сега" разкри оная шашма с пистата за "Формула"1. И пак "Сега" разработи темата за даренията за МВР...

Останалите вестници, г-н Борисов, няма нужда да четете. Вие ги "пишете" - с думи и дела.

Но по темата - на заседанието на кабинета днес е предвидено да бъде отменена тази мярка, която създаваше възможност за облагодетелстване на определени хора, подбирани по неясни критерии. Ще си остане възможността един чиновник - един борд.

Строителното и транспортното министерство бяха вносители на промените в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

Когато докладва точката, зам. строителният министър Георги Прегьов заяви, че чиновниците, които участват в бордове, не получават заплати и няма как да се облагодетелстват, ако ги включат в управлението на повече от едно предприятие.

Но пропусна да спомене, че от заплати не са лишени т. нар. външни бордоваци, назначавани от министрите без конкурс, по тяхно усмотрение.

 

Oще: бойко борисов  борд  решение  сега  чиновници 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

3 Илия Илиев | 24.08.201121:44

Фирмата "Мацушита електроника" е най-яката в техниката,бат'Бойко!
...а у дома цената на свето-диодите намалява.... Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.08.2011, 16:04

2 SirFist | 24.08.201116:25

България все повече мяза на частна лаборатория за управленски експерименти на любимият ни премиер. Бат Бойко показа, че темповете с която МС си самоотменя решенията е съпоставима само с лекотата, с която Лейди Гага си сменя прическата. Очаквам Борисов да се сдобие с титлата Доктор по социални екперименти върху Българското общество и гордо да я развява заедно с Докторатът му по педагогика. Жалко само за 7-те милиона лабораторни мишлета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 24.08.201113:07

Нормалното поведение на г-н Борисов е да прави грешки,защото ако е учил за нещо,то не е да управлява малка държава.Отдава му се карането на голям служебен джип.А природата го е надарила с важно качество.Той никога не греши.Той умее да поправя чужди грешки,прави го с охота и напълно безвъзмездно.Не поправя само г-н Цветанов,г-н Дянков и г-н Уорлик.Но напълно естествено е,че те никога не грешат! Много щастлив
   

оценка

+0 -0