Webcafe

А ние с Бойко си пием бирата*...

Емилия Милчева
21.01.2011, 12:52 (обновена 23.01.2011, 13:35)
Георги Първанов и НСО

Снимка: © БГНЕС

Бирата connecting people...

К'во пречи президентът и премиерът да удрят по една биричка заедно - отвреме навреме... Birata connecting people.

Един бизнесмен - Мишо Бирата, който дължи над половин милион на работниците си за заплати и кара "Мазерати", без да си плаща вноските за него, се обажда на президента на България - Георги Първанов, за да се оплаче, че е "пресиран" от митниците.

Откога телефонният номер на президента е като 112 за преса над бизнесмени? Сигурно е записан в малко тефтерчета, иначе доста хора ще се обадят. Може и някой от работниците на Мишо Бирата да се обади - без заплати месеци наред как се живее...

Защото този разговор на президента с Мишо Бирата не сме го чули, не сме го чели. Само знаем, че собственикът на пивоварната призна публично, че е звънял на държавния глава, а държавният глава каза само в прессъобщение от президентството: "В разговорите всичко е ясно казано."

"Пресата" е, че не си е платил 120 000 лева акциз. Не е ясно още съвсем платил ли ги е или не. А 500 човека, които работели за него, щели да останат без работа. Както става ясно, те без работа не са останали, но без заплати - да, което значи, че са си съвсем гладни...

И очевидно парите, които Бирата им дължи за заплати, не са сред тези 86 милиона лева, за които социалният министър Тотю Младенов се похвали вчера на зарята в парламента. Как от началото на управлението над 86 млн. лева "забавени трудови възнаграждения са били изплатени благодарение на инспекцията по труда".

Но какво е ясно от разговорите? Че Мишо Бирата плаща на всички, както казва Ваньо Танов, че е пресиран, че премиерът няма как да откаже услуга на президента... Впрочем, Симеон Дянков беше нарочен публично от Борисов за "живия свидетел" на разговора му с президента за Бирената преса.

А СРС-ата няма ли...

Ало, какво става? И да е имало, сигурно са унищожени - а ако излязат, ще са манипулирани. И понеже оригиналите са унищожени, няма да има с какво да се сравни. Както с разговорите на шефа на митниците Ваньо Танов. Вярваме на честната му дума, че разговорът с премиера е пълен фалшификат.

Премиерът, от своя страна, оневини президента - било в реда на нещата да му казва за такива преси. Ми да сложат една пощенска кутия на президентството тогава - за похвали и оплаквания от митниците. И даже няма нужда президентът да звъни - направо после от "Дондуков" 2 нотариус да я носи на "Дондуков" 1 - има-няма стотина метра е разстоянието.

Но сега се сещам за някакво логическо противоречие в действията на президента. Хем звъни заради пресирането на Михаил Михов, хем освобождава шефа на правния си съвет Сашо Пенов, който е бил адвокат на Бирата по връщането на лиценза?!!!

Нещо не се връзва. Защо ще го освобождава чак сега (Пенов е спечелил делото през юни м.г.), след като неправомерната преса е била отменена. Пенов се е борил за правото дело, за законността, възтържествувала над митническата преса!!! Ма тоя човек не е ли за награда.

При това е бил адвокат на човек, за който "24 часа" пише": "Президентът Георги Първанов и Михов са редовно един до друг в ложата по време на мачове от Световната лига по волейбол в Двореца на спорта във Варна".

А Михаил Михов беше кръстен Мишо Бирата от премиера - на малко име и прякор, който напълно идентифицира приносителя. Нещо като "Тошко от Разград", както беше запомнил Борисов свой депутат.

Иначе от 2008 г., с решение на правителството на тройната коалиция, е определен за почетен консул на Бразилия в Югоизточна и Североизточна България. Защо не и за Северозападна - за нея сигурно са търсили друг... Но щом е почетен консул, има имунитет и може да си пътува в чужбина с колкото си иска дългове.

Всъщност производителят на бира се оказва, че пие бяло вино. Но и виното connecting people.

*Заглавието е вдъхновено от песента на Уикеда "А ние с Боби пием кафе..."

Oще: бойко борисов  георги първанов  заплати  леденика  митници  михаил михов  мишо бирата  президент  премиер  преса  разговор 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 25.01.2011, 00:35

11 Yordan Michev | 25.01.201100:40

А защо Webcafe започна да обръща палачинката? Записът е ясен и съдържанието му не е манипулирано, дори и да не е оригинален, а презаписан. В него Бойко ясно казва: "Мишо Бирата ми се обади..." Не че оневинявам Първанов, те с Борисов по същество не се различават много. Но такъв хубав досега сайт да се включва в общите медийни баданарки за замазване на случая... и да прави метани на управляващите...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 16:36

10 max7 | 22.01.201117:06

Защо изобщо приемате каквото и да било от казаното от ББ за вярно. Както всеки път и този, той даде няколко противоречиви обяснения за случилото се. В крайна сметка, действително разговора е достатъчно красноречив сам по себе си и там никъде не се говори, че със спирането на проверката той прави услуга на друг освен на т. нар. "Мишо Бирата". Както виждате и Дянков - прекия според ББ свидетел на ходатайството от Първанов не гори от желание да потвърди публично тази версия. Показателно в случая е и поведението на Танов - докато в разгара на скандала ББ с половин уста обясни, че е спрял митническата проверка заради ходатайството на Първанов, т.е. потвърди автентичността на разговора, Танов мълчеше като комунист на разпит, когато излезе МВР-експертизата и беше съобщено, че оригиналния запис е унищожен, Танов побърза да заяви, че не е имало такъв разговор.
И така в шеги и закачки, докато всички се занимаваха с това оригинален ли е записа, от коя служба е направен и дали това е станало със съответното разрешение, ходатайствал ли е Първанов и др. подобни, изпуснахме от вниманието си най-важните проблеми, а именно - Министър председателят на България извършва престъпление като в частен интерес забранява на шефа на Агенция "Митници" да си върши работата и второ, не по-малко важно - за МВР няма проблем да получи разрешение за подслушване на когото и да било не по ЗАКОНОСЪОБРАЗНОСТ, а по ЦЕЛЕСЪОБРАЗНОСТ!!!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

9 Thea Atanasova | 21.01.201121:13

Да верно, защо човека с каскета не подхвърли флашка с разговора между Първанката-мазния и Мишо-бирата??!?!?! Защото в България винаги се показва част от истината, никога цялата. Атаката е срещу Борисов и Цветанов няма спор.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

8 simlevs | 21.01.201120:33

НИКОЙ НЕ ЗАДАВА СЛЕДНИЯ ВЪПРОС НА б.борисов,дянков И в.танов - „ЗАЩО НЕ ОБЖАЛВАНО РЕШЕНИЕТО НА ВАС ЗА ВРЪЩАНЕ НА ЛИЦЕНЗА НА мишо бирата “ ?
ИЗЛИЗА ЧЕ, ВЪПРОСНИЯТ „БИЗНЕСМЕН“ СИ Е ПЛАТИЛ ЗА ДА НЯМА ОБЖАЛВАНЕ .
ЗАЩО ФИРМАТА ,КОЯТО Е ПРОДАЛА КОЛАТА НА м.бирата НЕ ГО Е САНКЦИОНИРАЛА ? ЗАЩО „правителството“ НЕ САНЦИОНИРА ТОВА БИЗНЕС НЕДОРАЗУМЕНИЕ ЗА ТОВА ,ЧЕ НЕ ПЛАЩА ЗАПЛАТИ НА РАБОТНИЦИТЕ В НЕГОВАТА ФИРМА ? ИЗЛИЗА , ЧЕ СЕ ДЕЙСТВА ИЗБИРАТЕЛНО .ТОЗИ КОЙТО СИ ПЛАЩА НА гейрб Е НЕДОСЕГАЕМ. Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

7 simlevs | 21.01.201120:22

ПРАВОВЕРНИТЕ КОМУНИСТИ б.борисов И гоце СА ОТ ОТБОРА НА дс И бкп .ДВАМАТА СА ГОТОВИ ДА НАРУШАТ ЗАКОНИТЕ И КОНСИТУЦИЯТА ЗА ДА ПОМОГНАТ НА НЯКОЙ ОТ „ДОБРЕ ОБЛЕЧЕНИТЕ “ БИЗНЕСМЕНИ .
НЕДОРАЗУМЕНИЕТО б.борисов НЯМА ПРАВО ДА НАРУШАВА ЗАКОНИТЕ ДАЖЕ И ДА МУ СЕ ОБАДЯТ БАРОЗУ,МЕРКЕЛ И САРКОЗИ . ОТ РАЗГОВОРИТЕ М/У б.борисов И в.танов Е ЯСНО ЧЕ Е ГРУБО ПОГАЗЕН ЗАКОНА ОТ МУТРАТА б.борисов .
В ЕДНА НОРМАЛНА СТРАНА ОТ ЕС ,ТАКЪВ НАРУЩИТЕЛ СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА И СТАВА КЛИЕНТ НА ПРОКУРАТУРАТА И ОТИВА В ЗАТВОРА.
НО НИЕ СМЕ В бойколандия ,КЪДЕТО ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СТАНЕ .НАПРОТИВ б.борисов е ГЕРОЙ .гоце ДА ГО НАГРАДИ С ОРДЕН „СТАРА ПЛАНИНА. Бесен
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.08.2010, 12:46

6 randome | 21.01.201117:02

????
ако плати "акциз" - няма да кара "мазерати" ... Много щастлив
разбрахте ли?
сори.......велкоме то де риъл урлд Въпрос
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.11.2010, 12:17

5 Daniela Tsanova | 21.01.201116:51

Уебкафе май се подлагат на властта. Не си спомнят, че разговорът на Бойко с Танов започва с изречението " Днес ми се обади Мишо Бирата и т.н." Като плюят Първанов смятат, че имат пред себе си народ от олигофрени. Голяма част са се видеотили от скотския живот, но пардон, не всички са такива.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.01.2010, 19:10

4 GohoBG | 21.01.201116:44

мизерни душици, тъпкани с парици, управляващи или грабещи... и аз не знам вече, бедната ни държавица Бесен , а ние като лапнишарани... Лош или много луд
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 16.01.2011, 15:01

3 WWW_ORIGINALNI_BE | 21.01.201116:28

Хахха Бойко си пие бирата със всеки , така ми се струва вече на мен , освен без Яне кравата ;д
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.10.2010, 11:45

2 Lilia Belcheva-Lazarova | 21.01.201116:04

За да е коректна статията следва да се отбележи, че съветникът на Гоце се казва Сашо Пенов. Не зная защо на човечеца името му бе променяно няколко пъти от Панов през Ценов... Чуди се
   

оценка

+0 -0