Webcafe

Баклава

Петър Николов
10.05.2012, 16:46 (обновена 11.05.2012, 16:17)
Гриша Ганчев

Премиерът Сергей Станишев беше на първата копка, а премиерът Бойко Борисов на откриването на завода за автомобили Great Wall край Ловеч...

На показната акция на антимафиотите пред офисите на Гриша Ганчев може да се вържат само една определена група телевизионни зрители. Те ще ахнат вечерта и ще кажат: "Ах, как удря тази власт!"

"Удри, бате, тяхната м...а!" ще извикат други и ще ударят с все сила по единственото място, дето смеят да ударят с все сила - масата вкъщи.

Кой смее да прати бопаджиите на човек като Гриша Ганчев, от който ни една власт не е посмяла да свали благоволението си? Един от малцината, който от борец стана г-н Ганчев.

Няма как вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков да е действал през главата на премиера. Т.е. премиерът е знаел, но той ще каже, разбира се, че така е при ГЕРБ - няма милост, всички са равни пред закона и данъчните, ако е виновен, ще си плати.

В страна като България, когато държавната машина е пусната, за "репресира" човек от такъв калибър, обясненията са, грубо казано, не повече от две: или е начин да му се подскаже, че трябва да плати (още), или е шум, за да се потуши друг скандал.

В края на юли 2009 г. през "пощенската кутия" Яне Янев изскочиха няколко откровения. Първото, кръгът фирми около Ганчев ще бъде проверяван, второто, във футболния му бизнес има данни за пране на пари, и третото, в парламентарната комисия за конфликт на интереси (става въпрос за 41 НС) имало "достатъчно данни и постъпили няколко сигнала, свързани с установяване на незаконен монопол в областта на захарния бизнес".

Обаче сега е 2012 г., вътрешният министър не е Мишо Миков, а Цветан Цветанов, за Ганчев работи едно от "рекламните" лица на ГЕРБ и приятел на премиера Христо Стоичков, а Яне Янев от критик се приближи доста до Тия-с-властта. Само мимоходом ще споменем завода за автомобили и спонсорството на националите по волейбол.

А съобщенията Отгоре за днешната шумна акция едни с други се бият: хем била за източване на ДДС, хем за избягване на данъчни задължения в особено големи размери и пране на пари.

Все едно. Каквото и да направи българската прокуратура и МВР, накрая или не издържа, или едва издържа в съда. (Да видим първо дали присъдата срещу Христо Ковачки за укриване на данъци в особено големи размери ще издържи на следващите две инстанции. СГС го осъди м.г. за на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за подадени справки-декларации с невярно съдържание с цел да се избегне заплащането на ДДС в особено големи размери.)

Откакто почна преходът в България, със захарта винаги са били правени големи далавери. Все покривани. Една за малко изскочи на повърхността по времето на "мултаците". През 1997 г. захарните заводи на мултаците "Бартекс" внасят - като временен внос, 10 106 450 кг сурова нерафинирана захар. При проверка в комбината година по-късно се оказа, че липсват 5 874 799 кг.

Временният внос е любима далаверка - внасяш в страната, заради което не плащаш мита, такси, ДДС, а после продаваш. Във времената след 90-те пристанището в Бургас беше любим захарен канал.

Шефът на частния завод на мултаците Спартак Жаров, глобен с едни 4.5 млрд. стари лева обясняваше как паднал дъжд и захарта, която била складирана на открито, се стопила (!!!). Бая сироп ще да се е лял в ония години из бургаското Камено. Присъди нямаше, само няколко по-дребни уволнения. Супер баклава му се вика на това.

А само преди година един захарен комбинат изскочи във Велико Търново - не че действа, кух е като дедесарска ромска фирма, но е източил близо 40 млн. лева ДДС, съобщиха медии м.г. Самата фирма - Бургаски захарни заводи АД, няма никакво имущество, откъдето да се приберат и вземания за стотинка. Миналия февруари стана ясно, че това е наследникът на ... мулташкия "Бартекс". Само че този път без захарен сироп.

Търси ли държавата източеното ДДС, не е ясно. Никой не е пращал антимафиоти в центъра на Велико Търново. Сигурно само Цветан Цветанов може да го разреши, нали му е район? Канят се и НАП да местят там, а наскоро местният шеф на данъчните беше изтеглен на по-висок пост в София.

Та за захарта толкоз. Накрая, от всички напъни на Дянков, ще има само много сироп - и баклава, най-вероятно.

А дали пък целият тоя шум не е, за да не лъсне резилът и договорките покрай братя Галеви, които изчезнаха като през Бермудски триъгълник?!

Oще: акция  гриша ганчев  ддс  захар  офиси 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

14 Mile Manolov | 15.05.201208:23

я па люлинскио селянин каков гражданин се извади...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.02.2011, 09:42

13 Emil Yordanov Yordanov | 14.05.201213:39

Миле, селски, квалифицирай акъла на някой от твоето обкръжение.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

12 Mile Manolov | 12.05.201200:30

тц не е облъчен... толко му е акъло. що викат некои "стига ми" да ходим до кенефо и да ползвам вилица muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

11 MacAllister | 11.05.201220:56

Каква Куневица бе човек, вземи прочети преди да говориш - и кафето и Сега се посраха да говорят за параванните партийки и проекти Куневица бидейки дежурен пример, ти май чуваш онова, което ушите ти са настроени да чуват или работиш за дългосрочна реклама на Куневицата щото тоя метод за създаване на бранд е доста стар трик. Не знам как му викат пишман специалистите, нито е важно дали е негативно или позитивно, важното е че такива вмятания като твойте позиционират бранда върху определени теми и/или начини на изказване, после човек, ако е майстор може и негативното да го превърне в позитивно усещане - с Бойко така стана, десетилетие го вмятаха във всичко и накрая сума народ взе да вижда в авера на мултаците Спасителя с ГЛАВНА буква. Айде не ми се прави, че ми е писнало от такива като тебе - най-вероятно и не работиш за кампания ами си от тия дето ги е задвижила индукцията - облъчен вече...
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 20.02.2011, 09:42

10 Emil Yordanov Yordanov | 11.05.201216:17

Крайно жалък напън. Не мога да определям кой с кого да си пие ракията и сокчетата. Тук обаче има канско напъване да се покаже "как са ни ясни на нас нещата" и накаря едно безстойностно, безцветно нищо, подписано webcafe.bg. Този тип статии по-добре ги завършвайте направо с "Да живей куневица"
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

9 MacAllister | 11.05.201212:20

StreetArt, ако някой наистина прави нещо смислено то няма начин как да не бъде част от комплексно свързани съобразени едно с друго действия. Това, което прави правителството е постоянно противоречие на думи и дела и порядък някакъв се забелязва само, ако погледнеш на нещата от най-черната страна - държавата работи за мафията, приготвя й индулгенции, изкарва я уж гонена, но в същото време под надслова за гоненето на лошите вкарва какви ли не капани и ги обръща срещу "малкия" човек, срещу редовия гражданин и инициативен предприемач. Няма полза от наказване, ако властта да раздават правосъдие е в мръзни ръце, то по принцип увлечението по наказани и отмъщение още от антични времена се знае, че не води до добро, но при нас пък сума народ се магьоса да изкара мутра за едва ли не Левски. Какво учудващо ома тогаз, че една местна мутра иска да му дига 130 метров паметник? Показателно е, не е учудващо - малките борчески мозъци виждат успеха само по феодален начин, те просто нямат капацитет за бързия съвременен свят и както Миле казва - най си е добре да имаш 100% - това е проблема братле - 100-те процента в главите им. Та кажи ми като толкова прави нещо туй правителство има ли поне намек, че гледа на народа си като на живи хора дето трябва да бъдат оставени да просперират или гледа на народа като на рая, за която то (видиш ли) всичко трябва да направи? Мен ме плаши власт, която казва в първо лице "правим", "строим", "храним" и разликата с Гришевци и други е никаква - същия матрял - за тях е важно ние на тях да го дължим, а свободата е не да дължиш, а ти да си го правиш. Ако имаха намерение да ни дадат ние да правим нямаше да сме в положение непорасли калпазани да ни обясняват как за нас те големите трябва да се грижат, а това може да го чуеш от всеки бандюга и измамник - запазена марка им е. Гледай Hustle поне и все нещо ще научиш в популярна форма за технологията на измамата ...
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

8 Mile Manolov | 11.05.201211:18

StreetArt | 11.05.201210:12
-----------
държава с прайм министер пожарникар и посланик медицинска сестра (която и областен беше) си е смех фром секаде. физкултурници и прочие. Това е бате... цвета на нацията muhihihihi
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

7 Чинчифон | 11.05.201210:38

Увеличават глобите и наказанията за каквото им хрумне.Разместват държавни структури по принципа "от единия крачол в другия".На здравеопазването,на атомната бомба "Козлодуй" и на всички платени длъжности уреждат своите фотогенични партийци.Узаконяват високи заплати на послушните чиновници,
които раздават послушните им началници.Правят ялови полицейски операции,
но шумят повече даже от премиерата на прочутия филм "Клеопатра".Те са като женският интелект-има ги,но само в ефир.И за да не изглеждат комично,те откриват магистрали?Вместо големи гробищни паркове за нуждите на
остатъците от населението.Правят се на мъже,защото вероятно не са! Много щастлив
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 04.01.2012, 01:16

6 StreetArt | 11.05.201210:12

WebCafe от доста време вече е станала една драскачница на негаивни плитки критики към всичко, което правителството прави. Не че са вързали и завързали, но такива псевдо анализи мога да слушам в всяка кръчма, пълна с полу-грамотни бачкатори.

"Щом има нещо, няма начин да няма нещо"

Ебати плоските мангали сте, но с звучното име WebCafe.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

5 Mile Manolov | 11.05.201201:35

нищо ново в бантустана... държава се задвижва само коги требе да се вкара нов играч у далаверата muhihihihi
дет се вика убаво е да имаш % от нещо ма 100% си е още по убаво. по-сладко от монопола нема
   

оценка

+1 -2