Webcafe

Президентско бла-бла

Me and My monkey
26.07.2013, 13:16 (обновена 28.07.2013, 12:25)
росен плевнелиев

Снимка: © БГНЕС

Прессекретариатът на държавния глава заявява, че президентът не е казвал, че е готов да "назначи ново служебно правителство". А кой ще го назначи, когато падне правителство...

Президентът често се смее по време на интервюто с журналиста на "Уолстрийт Джърнъл" Шон Карни, който после публикува материал, озаглавен "Bulgarian President Ready To Nominate New Government.

Ако сте чули записа, той е качен на сайта на администрацията на държавния глава. Пада и голямо самохвалене.

Впрочем WSJ вече са сменили заглавието на публикацията на сайта и тя вече не гласи, че българският президент е готов да излъчи служебно правителство.

Тя гласи: Bulgaria President Calls for Strengthening Democratic 'Fundamentals' Amid Protests. Бла-бла, както му казваме на тоя призив за укрепване на основите на демокрацията на фона на протестите.

Защо се стигна до тия недоразумения? Президентството възропта, че държавният глава не бил казвал тия думи в интервюто. Верно, не ги казва - в Webcafe.bg изслушахме целия 50-минутен запис.

Впрочем намираме за малко неуместен вица за китайското търпение в края му. Росен Плевнелиев, за да покаже, че освен че I do my best (5 пъти повторено в разговора) e и търпелив, разказва как Дън Сяо Пин (Първия на Китай твърде дълго време - бел.р.) се разсърдил на Леонид Брежнев (Първия на СССР твърде дълго време - бел.р.) и му казал, че няма да му говори 10 000 години.

Впоследствие обаче се смилил и предал на външния министър Косигин, че няма да обели и дума на Брежнев 9000 години. (?!)

Да се върнем на заглавието и думите, които Плевнелиев не е казвал. В българска медия това няма да се случи. Оттам изпращат интервютата си до особите - и пиарите драскат до последно, за да изчистят всичко неуместно - според тях.

Но в авторитетните западни медии такава практика няма. Каквото си казал - казал, да си му мислил.

Заглавието на Шон Карни всъщност е плод на това, което е разбрал журналистът по време на беседата си с президента Росен Плевнелиев.

Т.нар. опровержение, публикувано на сайта на "Дондуков" 2 е смехотворно. В кой наръчник за работа на журналистите пише, че заглавието трябва да е "казано".

Нима държавният глава не е готов да назначи служебно правителство? Ако е така, значи ни трябва друг президент, защото този игнорира конституционните си правомощия/задължения.

Oще: думи  заглавие  интервю  опровержение  президент  прессекретариат  росен плевнелиев  служебно правителство  уолстрийт джърнъл 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

4 Илия Илиев | 28.07.201308:40

Президента Плевнелиев няма да се справи с "негативизмите" на прехода,че Имигранти живеещи в страната осъществяват бизнес и имат привилегии по-големи от българи с дядовци българи изграждали Родината с десетилетия.
Българските военни и семействата им живеят финасово необезпечен живот-след пенсионирането си са обречени да отглеждат плодове и зеленчуци по селата.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2012, 10:07

3 Борката | 27.07.201314:51

Кафето....Или адвокатствайте нормално, или фаштайте на друго пиене!Ама не помака не е казал това ,онова, а после да си вържете гащуните-то пресслужбата била виновна!Покопайте малко около Бизнес Центъра-нали сте мераклии на истината...А и не се притеснявайте,няма да сте първите дето тая същата истина я ебете анално!А, да сте ми живи и здрави!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.12.2010, 11:11

2 Borracho | 27.07.201300:09

Никакъв плужек не е. Няма как да направиш толкова много пари, ако си наистина плужек. Явно когато трябва да преговаря за своето си е съвсеееем друг човек Плевнята. Ама ме кефи как е заблудил толкова много народ. Талантливият мистър Плевни!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.11.2012, 16:27

1 Прокопи | 26.07.201314:34

Вие от Уебкафе, ако бяхте подразбрали правилно щяхте да сложите заглавие "Росен Плевнелиев е плужек", нищо че той никога не го е заявявал.
   

оценка

+2 -0