Webcafe

Защото са социалисти

Me and My Monkey
16.12.2013, 14:44 (обновена 17.12.2013, 15:16)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

Сайтът на БСП може да се е превърнал в затворен клуб, но тайните им пак ги пробиват, за да покажат как адепти на "Бандера росса" (да се разбира буквално - "Червено знаме") се борят с виртуалния враг в мрежата.

Как? Чрез издигане на "партизанския подход" - "превземане отвътре, чрез разпространяване на информация, снимки, мнения, създаване на местни каузи", за да се създадат определени настроения и да се генерират слухове". Едно време на опашките пращаха червени активисти, които да пускат например слуховете, че "Костов е циганин"... Днес се опитват да се въползват от IT-ресурсите.

Нищо ново не са измислили, освен че са пренесли похватите от онова време в Интернет.

Съвършено безплатно, понеже ни е жал за толкова жалкия криейтив - на "червените бригади" и на "опорните точки", които зафиксират подобни действия, предоставяме няколко съвета. За да не излезе, че сме безпринципни критикари. И даже пет лева нацяло не искаме.

1. Вместо на "Актив груп", БСП може да плати на разработчици да направят виртуална игра, кръстена например "Бандера Роса" (и Ману Чао изпълнява тази прекрасна песен на италианските партизани, а той е обичан от много млади хора изпълнител). В нея социалистите побеждават - защото умеят да стрелят и да се бият срещу лошите "десни", особено във времена на криза.

Първо, ще излезе по-евтино, второ - внушенията ще са по-силни, без пропагандни клишета "колко зле се живееше при Борисов". А и ще стане медийна новина - при това и със здравословна порция хумор. Ето ти пак партизански подход, само че битка извън окопите и землянките.

2. Крайно време е дори на "Позитано"20 да уврат главите, че негативизмът, който създават към политическия си противник, не налива вода, да се разбира гласове и симпатии, в тяхната мелница. Справка - предсрочните избори на 12 май и онази черна пиар кампания: "Гласуваш за Борисов, получаваш Костов" за вота на 5 юли 2009-а. (Нека си признаят кой "гений" измисли това дадзибао.)

3. Задължително във форумите да коментират само млади социалисти, но с имената и снимките си, т.е. с истинските си профили от социалните мрежи. На фона на общата анонимност това буди уважение, показва смелост и достойнство да отстояваш идеите си и несъмнено ще бъде адмирирано.

Защо да ги е срам да признаят, че са социалисти?

Така че ние смятаме точно обратното - коментирайте, но като първо заявите, че сте социалисти, и второ - защо сте такива. Само не публикация, написана от същите хора, измислили малоумните опорни точки.

Например, "социалист съм, защото вярвам в солидарността/защото майка ми и баща ми са такива/защото не харесвам неравенството..." и т.н. Не ги давайте на Сергей Станишев да ги редактира - предвид прозата в "Защото сме социалисти".

4. Сун Дзъ казва: "Цялата война е базирана на измама", но това не е война, това е процес. Не ви бива в мислене на каузи - КАУЗИ, не обругаващи групи. Просто е. Няма по-добра кауза от тази, която е за намаляване на неравенството. Пряко обвързана е с това кой с какво яде филията хляб на закуска - със свинска мас, с масло, с плато от френски сирена... Така че кауза "Намажи си филията" може и да свърши работа.  Дори и с обидните подигравки, които ще отнесе. Важно е кой ще движи каузата.

5. Няколко сайта - или групи във ФБ, посветени на носталгията по социализма, също ще свършат работа. Само без пропаганда от това колко стотинки струваше хлябът. Просто снимки от манифестации, на хлапета с лента "отличник", рецитали и прочие реквизит, включително и готварски рецепти и текстове и клипове на песни от онова време. Всеки си спомня с носталгия времето, в което е бил дете. Дори и да не гласува за БСП.

Стига толкоз. Все едно, няма да го направите. Защото сте "социалисти", а не истински партизани.

Oще: бсп  интернет  социалисти  тролове 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

2 KingoftheROAD | 18.12.201310:54

Другото не по-малко важно правило е - разделяй и владей. И това се отнася за всички люпотически партийки в Булгаристан. Никой не иска, не може, и няма необходимите качества, ценз, образование, идеи, и въобще действия, поведение на публично място и манталитет. А всеки се е вкопчил в своя електорат, плашейки го с другите партийки, разделяйки по един или друг начин от останалия народ. Никой не събира, не организира можещи, знаещи, действащи хора, за да поведат нещата към подобряване и цивилизация. Никой от сегашните люпотици не вижда по-далеч от собстрения си задник, нос или джоб. Залъгващи обещания и действия за отлаганане на неизбежното само удължават агонията. Според мен докато не заиграен дървен господ там "горе" - в парламент, правителство, и разните му партийки, няма и да започнат реални действия за решаване на каквито и да било проблеми в държавата и обществото Ни...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2012, 17:17

1 Xaoc | 17.12.201314:05

Добри идеи от прости хора няма как да дойдат. Първо и основно правило на партията е да се взимат доверчиви глупаци. Колкото си по-прост, толкова по-нагоре можеш да стигнеш в партийната стълбица. Усмивка
   

оценка

+2 -0