Webcafe

Правителството на майните

Webcafe.bg
04.02.2014, 15:10 (обновена 05.02.2014, 18:17)
Николай Бареков

Снимка: © Bnews.bg

За финансов министър в кабинета "Бареков" Хаик Гарабедян, а за социалното - бившият шеф на НОИ проф. Йордан Христосков

Един пловдивчанин отвори отново "фабриката за илюзии", която някои мислят за фалирала, но не е, и започна да прави правителство.

Ех, отдавнашна мечта на Пловдив как да мине София - и ето ти правителство на майните.

Ако си майна, мечтай без задръжки и смело за бъдещия кабинет на Николай Бареков. Цензура със сигурност няма да има за хората от Пловдив, които най-сетне ще получат заслужена тежест на жълтите павета. Обещано от първо лице, единствено число в интервю за в. "Марица".

Крайно време беше. Че Пловдив е по-стар от българската държава. Панаирите ги владее, умее да се весели. Облича се добре. Кокетен е. И той си има солдат - не толкова много като на Паметника на Съветската армия, един, но достатъчен - Альоша.

Има си и паметник на разказвача на политически вицове - в чест на Сашо Сладура. Не, човекът не е разигравал хуморески и скечове по заведения с дудуци, чалги и маймуни. Загива в трудов лагер по време на комунистическия режим. В София негов паметник така и не се появи. Защото бил нарекъл партийния дом "изгорял цирк" и питал Тодор Живков кога ще си ходи.

Докато разглеждаше западналото спортно училище в града, чийто горд възпитаник е, новият политик Бареков посочи първия в списъка на министрите - разбира се, Христо Стоичков. Камата, доктор хонорис кауза от Пловдивския университет, ще възстановява "масовия ученически спорт" и спортната слава на родината.

В крайна сметка Стоичков е къде по-добър от професорката по синтаксис Марияна Георгиева за министър на младежта и спорта. Няма да има конфиденс и няма нужда от дозиране, за да не изпадне в интровертност.

За министър на финансите да се готви друг от Пловдив - Хаик Гарабедян, който оглави структурата на партията в район "Централен" (виж вдясно кой е тоз човек), а за социалното министерство - бившият шеф на НОИ Йордан Христосков.

И така през 2019 г., когато Бареков ще е министър- предсетадел за втори път, от политическата сцена ще изнасят труповете на Борисов, Станишев, Янето и Сидеров, Пловдив вече ще е столица на България. По Марица може да плуват и кораби - или поне яхти, а "Газпром" ще е спонсор на "Ботев-Пловдив", които, естествено, ще са първи в А-група.

Нищо против майните. Фабриката за илюзии си е тяхна.

Oще: българия без цензура  избори  николай бареков  пловдив  столица  христо стоичков 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

16 sim4o | 09.02.201421:41

Браво на автора ..!
--------------------
... .. "възрастта на Пловдив, по най-нови данни, е не по-малка от 8000 години .."
--------------------
Който иска - да отваря да чете! Като начало - Уикипедия .. или специализирани исторически сайтове!
Въпросът е- ЗАЩО НИЕ, БЪЛГАРИТЕ не използваме тези дадености на нашите земи ... ??? Не само пловдивчани, а и всички останали .. можем да направим нещо по въпроса..
Пловдив с доста голяма вероятност е най-стар град в Европа, до Варна е най-старото обработено злато .. има данни по нашите земи да е била и първата християнска община на континента ... но пък стотици хиляди, ходят в Гърция да се снимат на Акропола, а ние стоим, вгледани в пъпа си!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

15 sim4o | 09.02.201421:32

Не би трябвало да са за мене плюсовете .. а за известният български учен - професор Асен Чилингиров ... и за автора на статията, разбира се ... !!!
Една от малкото статии С ТОЧНИ И КОНКРЕТНИ научни твърдения!
НАИСТИНА ПЛОВДИВ Е МНОГО ПО-СТАР от Българската държава! И е един от трите, най-стари града в Европа!
НАИСТИНА "Ботев" Пловдив е най-старият наш футболен отбор, съществуващ понастоящем !
НАИСТИНА Марица е била плавателна , и има останки от пирстанище ...
Малко хора, са наясно с горепосочените факти.. но авторът на статията - явно е !
Браво! ..ей такива хора, трябват на България - цнаещи , ей такива автори му трябват на Уебкафето!
А иначе имам 4 профила ..... Усмивка Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.11.2010, 00:11

14 dedogo6 | 09.02.201420:17

sim4о , сам ли си нацъка + овете от другите ти два профила? Чуди се
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 05.09.2011, 17:30

13 Симо Петков | 09.02.201414:04

и още от автора ...
-------------------------------
.. "По Марица може да плуват и кораби - или поне яхти, а "Газпром" ще е спонсор на "Ботев-Пловдив", които, естествено, ще са първи в А-група.
-------------------------------
трабва да му допълня разсъжденията
1. "Газпром" уви , се спряга като спонсор на "Левски"-София .. а се чуха и приказки за ориентация към "Локо"-Пловдив. Връзка между "Ботев"-Пловдив и "Газпром" уви, се не очертава. Нищо де ... дето е текло - пак ще тече .. "Ботев" доказано е най-старият български клуб .. бил е шампион няколко пъти, например в далечната 1929 година, без да е имало в 29 година, никакво спонсорство от "Газпром" .. с игра и със сърце, се става шампион и се печелят победи. Дано това което са показвали срещу "Байерн" срещу "Щутгарт" срешу "Барса" и Атлетико .. продължат да го показват и за в бъдеще.. Тогава шампионските титли няма да избягат! И аз като Апостол Янев си викам - дано!
2. В момента климатът в Европа е по-сух отколкото в миналото. Ако се промени - може и Марица да стане плавателна пак. Всъщност ЕДНО ОТ ПЪРВИТЕ специално построени РЕЧНИ ПРИСТАНИЩА на Земята .. вероятно изградено през първото хилядолетие пр.н.е. е било в Пловдив- на Марица....
------------------------------------------------------------
"Пловдив е един от най-старите градове в Европа. Той е съвременник на Троя и е по-древен от Рим, Атина или Константинопол... "
------------------------------------------------------------
.... "....Колко пълноводен е бил Хеброс през I век, когато 90% от водосборния му басейн е бил покрит с гори (Magna silva) и със сигурност не е имало язовири, които да отнемат по-голямата част от водите на над 100- те му притока !...
За Марица освен него пишат още "бащата на историята" и голям познавач на Тракия Херодот (484-425 г. пр. Хр.), знаменитият стратег Тукидит (460-396 г. пр. Хр.), чиято фамилия се родеела със знатни траки; един от най-големите умове на Античността Аристотел (384-322 г. пр. Хр.); великият римски поет Вергилий (70-19 г. пр. Хр.); основоположникът на историческата география Страбон (60-25 г. пр. Хр.); римският писател и енциклопедист Плиний Стари (23-79 г.); Птолемей-Клавдий (II в.), един от най-авторитетните антични географи.
Под името Ебрус водната артерия на Тракия е била очертана в римската пътна карта Табула Певтингериана от IV в. Арабският учен и географ Абу Идриси я споменав през 1154 г. под името "Мариза", почти по-същото време, когато византийският писател Георги Пахимер употребява за пръв път "Марица".....
. Преди доста години, след поредното наводнение оттичащите се води, разкрили останки от пристанищни пилони, скелета и големи корабни котви. (Дойчинов, Дойчин - "Пловдив от А до Я", 2001)
...... "На монета, сечена по времето на римския император Луций Вер (161-169), намерена край с. Парчевич, е изобразен кораб с мачта и платно, която разкрива града като пристанище на Хеброс. "
-----------------------------
та дано стане отново плавателна .. браво на Автора ! Страхотни знания има, по История !
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

12 sim4o | 09.02.201410:32

И е прав авторът - Пловдив, не само е по-стар от Българската Държава .. но е по-стар и от Римската Империя, от Персийската империя, от държавата на Асирийците и от Второто Египетско Царство ..
По-стар е .. и толкоз!
Той е съществувал ПРЕДИ ДОРИЙСКОТО НАШЕСТВИЕ!
ПРЕДИ ТРОЯНСКАТА ВОЙНА ..
Един автор - показващ знания !!! Браво !!!
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

11 sim4o | 08.02.201413:24

Та - ПЛОВДИВ Е НАЙ-СТАРИЯТ ГРАД В ЕВРОПА!
Дали авторът е знаел подробности, за научните открития, дали е наясно КОГА Е КРИТО-МИКЕНСКАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ И С КОЛКО ВЕКА Е ПО-СТАРА ОТ РИМ И АТИНА ..
Надявам се - да е знаел ..и да има задълбочени научни познания ..а не да пише преди да чете ...
И???????
Като е НАЙ-СТАРИЯТ ГРАД В ЕВРОПА, съществуващ и в момента, КО ПРАЙМ????
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 28.01.2014, 19:57

10 sim4o | 08.02.201413:21

.."Че Пловдив е по-стар от българската държава..."
-----------------------------
Абсолютно вярно .. СЧИТА СЕ ,ЧЕ ПЛОВДИВ Е НАЙ-СТАРИЯТ ГРАД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ КОНТИНЕНТ.. в момента съществуващ НА СЪЩОТО МЯСТО!
".... отговор на въпроса за възрастта на града. През 1975 г. са разкрити останки от религиозна постройка от периода на Критско-Микенската култура, сравнима само с находката на остров Кносос...."
-----------------------------
Правилно твърдение .. научно коректно!
Едно от малкото коректни твърдения , въобще в статиите на този сайт...
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 24.07.2010, 15:06

9 mumu | 06.02.201418:51

Абе, верно си показахме махленщината. Бързам да уточня, че съм от София, не пришълец, не гражданин на село раждан, Бареков ми е мега гнусен, 100% има и други пловдивчани като него, но същото се отнася и за софиянци, и де що отрепки има по милата ни татковина, но докато се делим на граждани, селяни, майни и т.н., сладурите като Бареков ще ни го набиват, така че ако може да отправите взор малко по-далече от панелката, току виж някой прозрял простата истина, че всички сме българи.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 18.02.2011, 01:49

8 Very Bastard | 05.02.201418:34

Барека е тъпо парче . Спор няма по този въпрос. Ама и автора на статията ( Апостол Янев ) доста се е поолял и не пада по-долу . Чудя се , да не би да е родом от селата около Пловдив , че да си избива комплексите с този пасквил дето е написал. Не съм пловдивчанин , нито защитавам Дудуков , но ми прави лошо впечатление и отношението на повечето от коментиращите . Аз също съм работил в София и мога да напиша същите неща и за софийските работодатели , че и по лоши .Иначе под други статии много на интелигентни и дъбоко мислени се правите. Накрая ви се видя махленското ниво . Я се стегнете малко ако обичате!
   

оценка

+3 -1

Регистриран на: 18.10.2012, 14:21

7 Boika Borisova | 05.02.201414:29

Е Пеевски като е от София, сега да взема да обиждам софиянци ли?Или ямболци заради Волен? Сигурна съм, че от всеки град има по някое леке. Господин автор, що за аргументи? И доста коментирали не падат по-долу.
   

оценка

+3 -0