Webcafe

По пътя на логиката

Емилия Милчева
02.02.2013, 18:48 (обновена 04.02.2013, 19:57)
Бойко Борисов и Барозу

Снимка: © Sofia photo agency

Бойко Борисов: Аз не знам нито една медия, с която ГЕРБ да е обвързана, включително ние нямаме и партиен вестник. "Атака" – уж бедни, ама имат вестник, имат и телевизия. СКАТ – уж бедни, ама имат телевизия, вестници, какво ли не. ДПС имат цяла медийна група с телевизия, с вестници, с какво ли не

Ааа, премиерът Бойко Борисов знаел, че голяма част от медиите в България се контролират от "ДПС чрез депутата на партията г-н Пеевски".

"... Всъщност, този доклад (на Ахмед Доган на Седмата национална конференция на ДПС - бел.а.), ако погледнете, той е насочен главно срещу мен и ГЕРБ, и срещу Ердоган. Цинизмът... И там той говори за медийни свободи. Цинизмът е, че партията, която контролира голяма част от медиите в България чрез своя депутат от ДПС - господин Пеевски, има нахалството да ни обвързва нас с медии". ("Панорама", БНТ, 1 февруари 2013 г.)

По пътя на логиката обаче откриваме парадокс. Докладът е за диктатора Борисов, а "голямата част от медиите в България... - господин Пеевски" обичат г-н Борисов - и в качеството му на партиен ръководител, и в качеството му на премиер.

По пътя на логиката тогава биха следвали следните умозаключения: Г-н Пеевски обича г-н Борисов ерго ДПС обича г-н Борисов, но г-н Доган не обича г-н Борисов ерго ДПС обича ли г-н Борисов. Това е въпрос за хора, решаващи тест за IQ на МЕНСА.

Или може би това е просто редакционна политика.

Иначе г-н Борисов казва, че управляващите са най-онеправдани. Нямат си нито собствена медия, нито собствени социолози. Собствени си нямат, имат си свои, надявам се, ГЕРБ са наясно със семантиката.

Защо да си имаш собствени, което струва пари, като е по-евтино и лесно да си имаш свои. Особено ако ТИ си Държавата.

Обаче по пътя на логиката възникват и други умозаключения от изявлението на премиера. Щом голяма част от медиите са на ДПС и на г-н Пеевски, както казва Борисов, то тогава Комисията за защита на конкуренцията би следвало да се намеси и разпореди проверка за монополно положение - и евентуалните злоупотреби с него.

А също и как така ДПС - и в частност г-н Пеевски, разполагат с толкова средства за толкова медии - декларациите им пред Сметната палата са твърде постнички. Т.е. да се види произходът на парите.

За злоупотреби от прекалена любов ми е мисълта. Защото от любов стават престъпления, както знаете. А може би да има господстващо, както беше казал един депутат на ГЕРБ за "Лукойл", но не и монополно...

Пък посланиците на няколко европейски държави взеха много да се чудят напоследък кой държи медиите - или голямата им част. Вместо да вдигнат един телефон или да пратят SMS на премиера.

"Абе вие що не слагате новините в контекст*, както е в Би Би Си например?", все ме питат разни колеги от чужбина.

Как да я турим в контекст тая новина, че премиерът знае кой държи медиите?

Вариант 1: "Ден след като "Репортери без граница" обяви, че България се е сринала със седем позиции надолу в класацията за свобода на медиите, премиерът Бойко Борисов назова по БНТ кой държи голяма част от медиите..."

Вариант 2: "Премиерът Бойко Борисов обяви, че е цинизъм да бъдат обвързвани управляващите с медии предвид това, че ДПС - чрез своя депутат г-н Пеевски, контролира голяма част от медиите в България. Борисов е положителен герой в тези медии, както показа мониторинг на фондация "Медийна демокрация" и на Медийната програма на фондация "Конрад Аденауер" - всъщност в почти всички големи национални ежедневници с изключение на в. "Сега", според проучването. Той обаче беше лошият герой в доклада на бившия лидер и настоящ почетен председател на ДПС Ахмед Доган, огласен на Седмата национална конференция на партията, на която делегат беше и депутатът Делян Пеевски".

Толкоз за контекста. А по пътя на логиката още не е ясно ДПС ли обича Борисов или само и еднолично Пеевски. Абе важното е мир и любов да има.

*Думата "контекст" се употребява само в ед.ч.
1. Спец. В езикознанието - част от текст около дума или израз, която определя или уточнява значението им.
2. Прен. Обстоятелства, обстановка, събития, в които се вмества дадено явление, събитие. "В контекста на всички неуредици и стачки оставката на министъра е напълно логична".

Oще: ахмед доган  бойко борисов  делян пеевски  доклад  дпс 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.05.2011, 14:05

3 YOLE | 04.02.201312:00

Добре, че нямам логика ! Иначе кой знае какви глупости щях да напиша и аз !
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

2 Крив Макарон | 04.02.201311:48

Един от най-кратките точни и ясно коментари, на който съм попадал, разказан пред медиите. Джеф Щайн, продължение от позабравения вече "компромат" на американското издание Congressional Quarterly от 2007 г. за криминалното минало на Б. Борисов:

"На въпрос за последната 3-дневна визита на новия шеф на ЦРУ ген. Петреъс у нас, с който Борисов бил ходил "по църкви, манастири и ресторанти", Щайн отговаря, че Петреъс е опитен професионалист, военен шеф и дипломат, има огромен опит в отношенията с "лошите", тоест с такива като Борисов, така че той може да поддържа приятелски отношения с Борисов, но веднага да излезе от стаята и да каже "този кучи син е ужасен човек".
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

1 MacAllister | 03.02.201317:32

По пътя на логиката агент Буда ни направи на будали всичките.
   

оценка

+5 -0