Webcafe

НАПаст по въздуха

Петър Николов
11.10.2010, 18:10 (обновена 12.10.2010, 17:32)
Красимир Стефанов

Снимка: © БГНЕС

НАП НАПада по въздуха - явно всички други пътища са отрязани...

Правилно каза тази сутрин любимият на медиите капацитет по митниците РевиЗоро, че акцията със снимките на (митничарски и прочие) тузарски селища е за отвличане на вниманието. Отдавна не го бях чувал да каже нещо толкова смислено.

Безсмисленото упражнение, в смисъл безсмислено откъм постигане на единствения резултат, към който би следвало да е насочено - изцеждане на допълнителни приходи към хазната, показа само едно: преходът е постигнал целта си - всички институции в България са в тотален разпад. Тоест - институционална инфраструктура няма. Не че има и друга.

Иначе подобни тузарски селища нямаше да се проспат от: всички ръководства на митниците, включително и от въпросния РевиЗоро, който оглавяваше агенцията, макар и за кратко, по време на кабинета Сакскобургготски, от ДНСК, които следят - или по-скоро улесняват, незаконното строителство, от местните власти, от комисията Кушлев, от данъчните, и най-сетне от антимафиотите, които ловят разни вмирисани "дупета". Може да приложим и ДАНС тук... И народните представители, избрани от съответния избирателен район.

Ако НАП не може да стигне до тия (незаконни/нелегални) имоти по земя - и вода, то явно всички средства са изчерпани, или институционалните мостове са прекъснати, за да избере по въздух...

Трагично и комично едновременно. Но както помним от лекциите на проф. Исак Паси, тези две категории вървят ръка за ръка.

Нали си давате сметка, че какво има в чашката на язовир Ивайловград е публична тайна както за местните хора, така и за местните полицаи, данъчни, строителен контрол, прокурори, а със сигурност - и за бая известни люде, яли и пили във веселото село?! Трагично и комично е, че НАП-аджиите, които се целят в тях, със сигурност искат да вдигнат на върха на копието рейтинга, сиреч харесването на властта.

Впрочем, какво стана с митничаря Бранков, за който беше ходатайствал Лъчо Мозъка? Оня с къщата-палат край София. Забравиха го всички дружно. Има нова дъвка - тия къщи край Ивайловград.

Пълна смешка е как финансовият министър Симеон Дянков обяснява как акциите по въздуха имали за цел да покажат, че никой не е над закона. Ами над закона са - не сме чули прокуратурата да се самосезира и изобщо какво ще следва.

А най-странното е, че никой не пита премиера Бойко Борисов как така са израснали сниманите - и показани от НАП, тузарски селища край София - нали беше кмет на столицата по това време?

Иначе Азис предложи нещо много смислено - защо да се бутат, като може например домове за сираци да се направят? Или да се настанят роми или бездомни хора... И за рейтинга ще е добре, даже супер добре.

Oще: митничари  нап  ревизоро  селище  снимки  хеликоптери 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.10.2010, 15:19

10 Datcho Datchev | 15.10.201015:22

Това на снимката не е ли Красимир Стефанов (не Емил Димитров - Ревизоро)?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.10.2010, 18:04

9 Pafkata | 14.10.201019:28

ГЕРБ ОБВИНЯВА ХОРА В ПРЕСТЪПНИ ГРУПИ И ИМ ВЗИМА ИМОТИТЕ.
щЕ КАЖЕТЕ АМИ ТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ, ЗАщО ИНАчЕ щЕ ГО ПРАВЯТ?

АМИ ЗАщОТО ББ И ЦЕЦКО ИСКАТ ДА ОСТАНАТ НА ВЛАСТ ОщЕ ДЪЛГО ВРЕМЕ. КАК?

1. ЗРЕЛИщЕ БЕЗ ХЛЯБ ЗА ГЛАДНИЯТ БЪЛГАРИН.
2. ВЗИМАНЕ НА ПАРИ И ИМОТИ ОТ КОЙТО ИМА ПО ПРЕДТЕКСТ, чЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИ. ПРОКУРОРИТЕ ЦЕЛУВАТ РЪКАТА НА ББ И ИЗФАБРИКУВАТ ОБВИНЕНИЯ, ЗА КОЙТО ПРЕЦЕНЯТ, чЕ Е ЛЕСНА МИшЕНА.
3. АРЕСТИ ЗА ПОЛИТИчЕСКИ КОНКУРЕНТИ. (АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ???)
4. ОТКЛАНЯНЕ НА ВНИМАНИЕ ОТ СЕБЕ СИ С ПОЛИЦЕЙСКИ АКЦИИ И ОБВИНЕНИЯ.
5. ЗАТВОР И ВИНОВЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. КАТО ТЕ ОСЕРАТ ПРЕД ВЕСТНИЦИ И МЕДИИ, ИДИ ИСКАЙ НЯКОЙ ДА ТЕ ИЗСЛУшА ИЛИ НЕДАЙ СИ БОЖЕ ИМАш ДОКAЗАТЕЛСТВА, чЕ СИ НЕВИНЕН. В ЗАТВОРА щЕ СТОИш ДОКАТО ОМЕКНЕш И СИ ПРИЗНАЕш, чЕ СИ ВИНОВЕН, КАКТО ПОЛИЦИЯТА Е ИСКАЛА ОщЕ В НАчАЛАТО КАТО СА ТЕ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИК.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.09.2010, 14:22

8 Pavur Pezev | 12.10.201022:42

Ма наш'то милионер много прост-построил къща за неколко милиона-па земи тури една зентна ракетна система,да не ти снимат срамотиите от въздуха,ама ха...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 06.03.2010, 10:06

7 vanko1 | 12.10.201015:59

Много щастлив Браво на другарката, която изясни акцията - значи, да се узаконят незаконните строежи. Ми що тогава не хвърчат от ДНСК? Да си направят ортографска карта и да почне узаконяването Много щастлив Как не се сетих
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 22.06.2010, 20:00

6 Улдин | 12.10.201015:23

А къде са именията на съседите от Банкя бойко борисов и славчо христов? Има ли НАП? да види
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 20.09.2010, 15:46

5 Lara Croft | 12.10.201011:59

Смисъла от акцията е, че хиляди собственици на подобни палати, които се водят в строеж въпреки, че са готови от 15 години, бързат да си легитимират собственоста като си извадят акт16 и да започнат да си плащат данъците чинно. Тези пък които са абсолютно незаконни и не могат да бъдат узаконени редно е да бъдат конфискувани.

Не знам защо според автора това е много лошо!?
И що за теза е това - прокурори, полицай, данъчни досега са не са им правили нищо на такива хора, значи трябва и за напред да е такъв реда.

Странна теза!! Неподлежаща на коментар, защото в нея няма елемент на разсъждение, които да бъде оборен.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 04.09.2010, 13:57

4 Elena Bojcheva | 12.10.201010:48

Да погледнем и колко от тези хора са платили данъците си, представили са отчет за приходите и разходите, внесли са на държавата ДДС-то...
Както е казала предходната коментираща - "Пак се гледа так, където не трябва"

Идва зима... трябва да има някой виновен.. и защо да не са тези, които все още успяват да развиват нещо тук...И те да са виновни. Не исках да употребявам една дума, защото тя все още се мрази в България. Хората, които са постигнали нещо, които са заможни.
Няма ли работодатели, няма да има и работници.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 11.10.2010, 11:25

3 simlevs | 12.10.201010:37

Защо не се показват палатите на цветелина бориславова и на нейната метреса б.б. ,красимир гергов,валентин златев и др. бойколизови дружки.
Какво стана с тези, които имаха влогове в чужди банки.Тогава се вдигна много шум за нищо.А беше в началото на тази година .Всичко това са комунистически номера - много сила в свирката на локомотива, но той не тръгва. Нищо чудно това да е рекет от "б"отбора на бсп-герб .Трябват пари за изборите догодина.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 10:18

2 Mariana Antova | 12.10.201010:05

Нямам думи...

Пак се гледа, не там където е проблемът... (както често се случва в тази страна)

Защо всички решихте, че тези къщи (всички които са снимани) са незаконни?
Защото така ви казват от телевизора ли?
Какво стана с презумцията за невиновност?

В държава със закони защитаващи правата на гражданите (а, те 'by the way' за това са законите), такава акция никога не би се случила... Или поправка, може и да се случи, но тези, които я организират ще си траят, ще следят, ще се крият, ще събират материали и когато всички факти за доказване на незаконни доходи са налице, ще водят дела и чак когато имат ефективни присъди за нарушителите ще излязат пред прожекторите и ще се похвалят с добре свършената работа (за повдигане на морала на гражданите).
То, май всички акции у нас се правят така. Първо се обвинява, като се използват несъвсем правови методи, а после се събират доказателства.
А после се чудим, защо никой обвинен не е наказан?
Ами не е защото:
1. се набеждава куцо и сакато, т.е. наистина невиновни хора (само в София водените дела са близо 500 хил - съгласете се, че не може да има чак толкова много престъпница, като махнем децата и пенсионерите, то не останаха 'чисти' хора!!!???);
2. като се правят разследвания пред прожекторите, това дава възможност на престъпниците (тези, които наистина са 'злодеи') да се организират и да си изградят префектна защита - това е като игра на гоненица, в която на противника предварително му се казва, "Аз мисля да почна да те гоня... Започвам подготовка, загрявка, разтягане и мисли му като те хвана!" Естествено е, че по време на "загрявката" гонения ще е вече с няколко обиколки напред и после иди че го хващай....

Е, питам, какво е това?
MAD HOUSE! Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.07.2010, 04:02

1 collapse | 12.10.201002:26

В края на статията се пита защо не се дадат тези жилища на сираците или на ромите... За първите - удобрявам с две ръце, за вторите съм твърдо против. Защо не се дадат тези къщи на социално слаби семейства и на многодетни майки (не визирам 25 годишни циганки с 8,9,10 деца) Говоря за български семейства, които не могат да си плащат наемите в общинските жилища и са принудени да живеят навън... Една такава къща би подслонила поне 3-4 такива семейства като гледам големината им и поне те ще я оставят във вида, в който е , а не в развалина, както ще се случи при ромско нашествие. Вместо да се строят нови къщи за сираците за 200 -300 000 лв?!? те да се настанят там и да могат да живеят пълноценно и в добри условия...

Още нещо искам да подчертая... Искам да разбера колко държавни (от нашият джоб) пари отидоха за "разходката" на нап по въздуха... И не щеше ли да е много по-добре да се ползват перфектните сателитни снимки от гугъл ърт например, даже на тях можеше и да се видят лицата на собствениците... Защо трябваше да се харчат "излишни" пари за тази акция, като за много по-малко време от няколко кабинета и компютъра можеше да се обходи територията на цялата държава... Това намирисва на прибиране на нови пари и карането на хората да плащат още.
   

оценка

+0 -0