Webcafe

На кой му стиска...

Емилия Милчева
27.02.2011, 08:43 (обновена 28.02.2011, 17:57)
Ахмед Доган 75x81

Снимка: © БГНЕС

Във Facebook срещу Доган един от лидерите на изселниците Енвер Хатипоглу, член и на Централния съвет, призовава за оставка. Защо Енвер и Дал мълчаха толкова години, питат пък привържениците на Доган...

Щеше ли да има Ку-клукс-клан, ако лицата на хората, които линчуваха негри - и под прикритието на нощта, не бяха скрити зад качулки... Вероятно. Омразата и агресията са също толкова силни както и човешкият страх - пък са му и производни.

Под удобно прикритие е лесно да си "смел". Било то качулка, агентурен псевдоним за доноси, измислен ник и профил в Мрежата. Стиска ли ти да си кажеш иначе... Гробокопачи на тъмно - бол, десници на светло - мърцина.

Във Facebook се води не-истинска война между привърженици на Ахмед Доган и Касим Дал. Едните наричат Дал Юда и предател, другите определят Доган като либийския диктатор Кадафи. Първо се появи групата "Аз подкрепям Касим Дал", веднага след нея другата - "Аз подкрепям Ахмед Доган".

Даааа, когато една партия е бетонирана от не-говорене и дискусия по проблемите, кирливото пране се търка в Мрежата. Но ако имаше толкоз подкрепа за Касим Дал, защо на разширеното заседание на Централния съвет, което го изключи от партията, повечето са си гледали върховете на обувките, (както написа Йова Апостолова от "Труд")...

Дали ако председателят на партията Ахмед Доган се изправи срещу тези, които призовават за "Революция, няма връщане назад...", пак ще им стиска да си кажат... Ако го направят, значи Касим Дал има достатъчно куражлии - и енергия, зад себе си, за да промени ДПС, както поиска.

Истината обаче е, че от постингите до марш на недоволните има не просто крачки, а магистрала. Първото изисква клавиатура и връзка с Интернет, второто - кураж, воля и мъжество да отстояваш позициите си. Затова трябва да ти стиска.

Словото не пали въстания, само складира динамита. Но искрата на фитила се пали от тези, които не се боят да излязат на живо и открито.

Иначе Face с име е удобно - и не боли глава. Мани фейса, покажи си лицето, човече...

"Дисиденстване" в Интернет и оплюване на противниковия лагер е най-лесната работа. Трудното е да се изправиш пред хора, да гледаш в очите и да говориш, за да ги убедиш и/или поведеш зад каузата, призива, протеста и пр.

Иначе парата се изпуска, а накрая... всеки си гледа върха на обувките. А после трака на клавиатурката величайши смелости.

Oще: facebook  ахмед доган  дпс  касим дал  привърженици  протести 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.12.2010, 18:26

11 Nikolai Nikolaev | 28.02.201113:17

Къде по света има такова чудо :граждани на друга държава,които по един кат
тегоричен начин са заявили ненависта си към страната ,в която са се родили да са в ръководството на партия регистрирана в мразена от тях държава ? що за безобразие ? какви са тези четирима изселници ? С тяхното поведение на това заседание те по един категоричен начин разконспирираха Касим Дал като Турска марионетка.ДПС и Доган са си наша чисто българска работа и проблем.Вярвам ,че и на избирателите на ДПС им дотегна да са маши в ръцете на разните шмекери-играчи на политеческата сцена у нас.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

10 Ицо | 28.02.201111:36

А бе Емилия Милчева ... за какво ги пишете тия тъпи статии.
Дал или Доган ... все едно да питаш кое е по-добре - осата или стършела ... който и да е - ще те ужили.
За това е най-добре да ги смачкаш и двата.
Нали и Дал и Доган са били по затворите - съответно за теротистичната си дейност.
Е... Доган се е предал и е станал доносник на ДС ... какво от това. Просто него са го нарочили ДС. Ако бяха тръгнали да вербуват Дал ... и той е щял да клекне.
Кажете на загиналите в терористичните атаки във влаковете тогава - кой е по-добрия от гадовете. и да го разцелуваме ли сега по-добрия ?
Тия са кърлежи които изпиват кръвта на България. Турски агенти. Е ... и агенти на ДС. Аз си мисля че всеки би станал агент на ДС, ако ДС го нарочи. Няма как да се станеш. Иначе загиваш.
А бе защо въобще се говори за тия ... повръща ми се.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 17:28

9 Rowan | 28.02.201109:54

@ ( 4 ) MacAllister | 27.02.2011 15:37

За мен не е въпроса колко добър е някой политик, а чии интереси защитава. Точно на човек който подозирам, че е по-навътре в нещата от мен, да взема да обяснявам на кого служи Доган, не върви. Спор няма, гадината е може би най-големия играч на сцената, но не е нашият "играч". Той и Хитлер е бил велик политик и още много други мога да изброя също безспорно големи политици, но... винаги го има това голямо "НО". Нали се сещаш, че такива трябва да се отстраняват от власт и публичност още в зародиш, за да не правят големи бели после.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

8 pueblo | 28.02.201107:07

Шокиран верно ли има и такива групи във фейса бе?
уе уееее......
можеш да избягаш от държавата си,но не можеш да избягаш от фейсбука й,да го уеба...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

7 lina | 27.02.201123:15

Оправете си заглавието! На КОГО му стиска.....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

6 MacAllister | 27.02.201122:37

Ако ми обясниш как морален човек ще оцелее и два дни в политиката ще се съглася с тебе, ако не можеш - предложението ти не е чак толкова налудничаво или поне не изглежда такова днес. Приказките за морал в нашето състояние на нещата е като да говориш за чистота и аромат на люляк като си до шия в помия, колкото в тази ситуация ще ти помогне флакон френски парфюм, толкова и в нашшата политическа обстановка ще ти помогне утопичната мечта за морал - това мисля, знам какъв е Доган, знам и какво не искам да бъде и като казвам, че бих гласувал за него в качеството му на президент според сегашната дефиниция за поста го имам пред вид. И освен всичко останало не мисля, че подобен ход е по-ненормален от това половината народ да види в една недоучена мутра (ББ) от същото обкръжение като това и на Румен Петков светлия облик на нещо като Левски, който видиш ли да го спасява от собствените си авери. Ако трпбва да погледнем сериозно на нещатата у нас - основния ни проблем е идиотската ни наивност, хем не сме тъпи хора, хем правим и вярваме на абсолютни глупости. Аз предпочитам царя като цар за нашата ситуация, но след като всички първосигнално ще реагират "крадлив дедо" и други глупости заучени от примитивната пропаганда на същите, които създадоха Боко, какво остава освен да посоча право в очи до къде ни доведе това - остана един, който ако и да има напълно ампутиран морал поне знае какво прави - аз просто го посочих, вие си правете сметката защо няма друго за посочване.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

5 Georgo D' Tomazi | 27.02.201115:53

МакАлистър - покажи си физиономията, човече. с WANTED ще те открия и ще дойда да те разцелувам. Доган за президент - ми да. Той ни направи на пълни маймуни, нека сега да си ни управлява. В политиката трябва да има МОРАЛ, а Доган има наглоста да СЕ ГОРДЕЕ С ЛИПСАТА МУ. не само да го няма, а да се ГОРДЕЕ.
а Касим Дал е същия боклук, че и по-лош. Сега разбрал той какъв "лош човек" е Доган. Ще падна.
Трагедията на "тази страна" която не искам да припозная като своя и на този "матрял" който обичам, но от който се срамувам е тотална. Покажете ми един човек с МОРАЛ И ИДЕАЛИ. но поне да е малко от малко умен и политически или интелектуално разпознаваем И ДА ИСКА ДА Е В ПОЛИТИКАТА. имаше няколко (Минчо Христов примерно) но системата ги отхвърля априори или след смачкване и пълен "игнор".
ПРИЗОВАВАМ ЗА АНАРХИЯ - тя си е навсякъде, поне да я узаконим.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

4 MacAllister | 27.02.201115:37

Работил съм с ДПС по времето на коалицията с тях през 90-те. Това което бяха тогава няма почти нищо общо с това, което са сега. Историята е дълга, а и не знам всички подробности, но знам достатъчно, за да предпочета Доган пред Дал или дори пред Борисов. Има добри ръководители и майстори, майстора си личи по умението да задържи умни хора около себе си. Умния човек винаги има амбиции и да ги направляваш или да намираш начин да балансираш с такива е неимоверно сложно, средно-умния пък не знае граница на амбициите си и от ДПС през годините излетяха доста такива, талантливи но и "летливи" личности, които биха взривили организацията, ако останеха там. Доган е единствения политик у нас, който показа някакво майсторство, сега когато има шансове и такива заблудени госпожи(ци) като Yuliana по-долу да си дадат сметка, че всичко е едно голямо надлъгване, крадене и безотговорност, би трябвало да си зададем един въпрос: Трябва ли вечно да търсим бялата лястовица или е време да се приземим и вместо да говорим за кирливите ризи като средство да извиним предразсъдъците си а работим с "матряла", какъвто го има.

Говориха ни колко сме "лош матрял", но най-лошия е начело на страната ни. Доган може да е длавераджия, от хората му пропищяха на места, но той има и други качества и умения. Редно е най-накрая да заравим дали е турчин, дали е от ДС или не е и ако ще трябва да се справяме с каквото имаме да го използваем по предназначение. Много е приятно да мечтаеш за чисти и неопетнени политици, но такива няма да има, аз бих предпочел оня, който поне си знае работата.

Не съм турчин или какъвто и да е друг, който би имал натурална причина да бъде с ДПС, няма и да бъда, но за президент бих дори гласувал за Доган, ако на таблата имам избор само измежду маймуните, които досега ни занимаваха с примитивните си номера. Той вика царя, но не е ли време и ние да повикаме викащия, 20 години Доган се крие в полусенките - стига толкова, време е да излезе на светло. Ние българите можем да решим да направим това, знам че не е перфектно, но темата си заслужава замислянето нали?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.10.2010, 18:24

3 Alben Pastarmadjiiski | 27.02.201112:58

Уважаема госпожо , позволете ми да изкажа мойте най-искренни..............съмнения.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.10.2010, 18:24

2 Alben Pastarmadjiiski | 27.02.201112:54

ами като на всеки българин така и на тях не им стиска. Или ние сме с вас ,който сте на влас!
   

оценка

+0 -0