Webcafe

Заповядайте

Емилия Милчева
14.06.2013, 14:03 (обновена 17.06.2013, 17:42)
Юмрук

Когато една кандидатура за особено важен пост в страна-член на ЕС, какъвто е креслото на шеф на българското контраразузнаване, не се обсъжда публично, а се внася и одобрява за 15 минути от част от българския парламент, какво мислите:

А/ Че вносителите много, ама много ги е срам от кандидатурата. Иначе биха я разтръбили наляво и надясно, вместо да лъжат, че са я съгласували с партньорските служби - защото, както се сещате, партньорските служби нито ще потвърдят, нито ще отрекат.

Б/Че са искали приятно да ни изненадат.

Когато никой не изслушва концепции за националната сигурност - и разузнавателна общност, на кандидати за поста председател на ДАНС, нито предлага за публично обсъждане поне няколко имена, какво мислите:

А/Че някой много голям кукловод е поръчал снощи на марионетките си да наложат точно този човек. Защото концепцията е на г-н Кукловода.

Б/Че не го правят именно от съображения за националната сигурност.

Когато никой от наложилите кандидатурата не е в състояние да изброи поне две качества на въпросния професионалист (освен че е "външен специалист") за поста председател на ДАНС - и дори не четат биографията му в пленарна зала, какво си мислите:

A/Че изобщо ги няма.

Б/Че е голям конспиратор и не позволява на никого да го опознае добре, така че става за мястото.

Когато лидерите на парламентарните сили, които управляват, съобщават в последния момент на депутатите си какво трябва да избират, какво си мислите:

А/Че ги ползват като машинки за гласуване и на кукловодите не им пука как ще реагират.

Б/Че не са искали да им развалят хубавата изненада.

Когато избраникът да оглави спецслужбите не е нито безспорен магистрат, нито безспорен експерт по сигурността, нито спецченге, какво си мислите:

А/Че не завиждаме нито на службите, нито на обществото.

Б/Че има кой да мисли вместо него.

Когато за шеф на една държавна агенция за национална сигурност се назначава човек в Христова възраст, със завидно - и неясно как натрупано състояние, с медийна империя зад гърба си, какво си мислите:

А/Че имаме голям проблем със сигурността - и с медиите.

Б/Че трябва да се дава път на младите.

Ако сте попълнили нашата анкета и преобладават А-отговорите, заповядайте да пием кафе пред Министерски съвет тази вечер. Не искаме да ни страхуват, нали :)

Oще: данс  кандидатура  мс  протест 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 10.09.2010, 13:56

2 stizi | 14.06.201316:54

Ако сме попълнили с не? Може ли да оторизираме жандармерията да ви "смели" за присъствие на неразрешено и нерегламентирано мероприятие, което руши устоите на демокрацията?
   

оценка

+1 -6

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

1 Bichkiiata | 14.06.201316:26

Сутрин, вечер комунизъм -
здрав и бодър организъм!
   

оценка

+1 -2