Webcafe

Салемските вещици

Емилия Милчева
04.11.2010, 14:31 (обновена 05.11.2010, 18:55)
съд

Чук-чук, кой се крие тук...

Какво ще си помислите, ако една и съща персона обикаля с една и съща версия първо, жълтите вестници, после някои от другите издания, които не се мислят за жълти, после - Канал 3, и накрая попадне в ефира на национална телевизия? При това със завидна честота на появяване - тъкмо мине едното информационно ехо, и оп - явява се другаде.

Ами иска човекът все повече хора да го чуят... Какво казва ли? Ако не сте чули, вижте вдясно.

По национална телевизия тази сутрин обаче свидетелят - и обвинителят - добави пикантен чили сос: "Всичко това обслужва стремежа на Георги Първанов за дискредитиране на настоящото правителство. Аз съм осведомен за този стремеж още много преди изборите през 2009 г. - че в мозъчните центрове на президента се разработват най-различни сценарии за провал на ГЕРБ".

Ти да видиш! Това е нова гарнитура, добавена като за национална телевизия, разбира се...

Теориите (и практиките) на конспирацията обикновено са по-дълбоки или по-плитки истории, съчинени предварително от неколцина повече или по-малко умни люде, на които някой е платил. Първо, да стане конспирацията, второ, да се митологизира - така че да изглежда като дело на нечовеци. Всичко това, естествено, е продиктувано от най-простичък материален интерес. Което от добрия мит не личи.

Това е като да обясняваш какви благородни люде, хуманитаристи и титани на мисълта са масоните. Мерси, Дан Браун не ми е сред любимите автори. Нито пък вярвам в Свръхчовека.  

Но какво научаваме от подобни булевардни анонси - на първо четене.

а/ Президентът има няколко мозъчни центъра. Брех да му се не види! И всички те разработват едни и същи сценарии - за провал на ГЕРБ! Ега ти и центровете - ако са наистина think-tank всеки ще разработва различни сценарии: за провал, за съвместно управление, за скрита подкрепа... Никога не се знае днешните врагове дали няма да са утрешни съюзници - в политиката всичко е възможно.

Извод 1: Управлението на ГЕРБ е толкова бронирано, че дори и президентските центрове не могат да го разбият.

Извод 2: Президентските центрове не я разбират тая работа с провала на управлението - иначе да бяха провалили ГЕРБ още когато беше изтърсак във властта.

Извод 3: Ами за какво всъщност да работи подобен център, ако не за смяна на властта - нали всеки се стреми към власт?! В крайна сметка работата на един Първанов в разцвета на силите си  е да мисли за продължението, а не за зенита на политическата си кариера.

б/ Пламен Николов е осведомен за тази подривна дейност на президентските центрове, разбирай - и на Алексей Петров, нали ги оплете в едно, ехеее, още отпреди изборите 2009 г.

Извод 1: Пламен Николов е сред тесния кръг осведомени в тази държава, защото за първи път се чува подобно нещо.

Аз пък, дето съм от широкия кръг осведомени, си мислех, че се работи не за провал, а за съвместно управление... Само че тая работа с осведомеността в малка държавица като България е като как Сийка каза. Всичко друго е тайнствено намигване, намек, абе нали се сещаш, знам го от едно място. Брей да му се не види!

Извод 2: Абе много работи знае тоз човек...

Извод 3: Разни сили мислят лошото на ГЕРБ - значи ГЕРБ си вършат добре работата.   

Ако това е медийният отпор, който управленският брейнсторм е измислил като туширане на медийното внимание покрай оскандалените с имотите си Цветанов и Андрей Иванов - 3+. Даже няма ескалация при изявите, прибавяне на нови, неизвестни факти,

Иначе да, относително умно е, че двамата, цитирани от осведомения осведомител с думите си, са мъртви. Не могат да потвърдят или отрекат. Но се чудя защо никой не пита каква роля имаше управата на Столична община при приватизацията на въпросната общинска таксиметрова компания "1280". Най-добре да се питат хора от кръга Софиянски-Антоан Николов. Сделката си заслужава разследване - не близалки и дъвкалки като сервираните ни.

Но да се върнем на темата - не се правят така плитко тия работи с медийното противодействие. По-добре Супер Бианка да бяхте ползвали. Къде по-симпатична беше с онази разцапана (от сълзи, нали!!!) спирала и мигайки често-често...

Да ви имам мозъчните центрове...

Не е 1692-а все пак, когато разни хора като Салемските вещици могат да бъдат виснати на бесило, защото спирали например млякото на кравите със сатанински заклинания.

Oще: георги първанов  герб  мозъчни центрове  пламен николов  президент  телевизия 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

2 Thea Atanasova | 07.11.201014:42

Еми здрасти Усмивка) Помниш ли старата си колежка от "Класа"? Много поздрави от мен!!! Радвам се че още мога да открия твои писания в мрежата Усмивка))
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.06.2010, 05:54

1 ludipari | 06.11.201017:29

Оня психопат ГЪЗмизов се изчерпа и сега лансираха друг кукумицин.

А. Апостолов

www.LudiPari.com
   

оценка

+0 -0