Webcafe

Между Сорос и Сталин

Цветана Георгиева
04.09.2013, 13:48 (обновена 05.09.2013, 16:03)
Юмрук

Когато партийните кадри изместиха гражданите

Ограбиха ни. За първи път #ДАНСwithme събра повече креслив партиен актив, отколкото пеещи "интернет лумпени". Повече автобуси, отколкото майки с детски колички и велосипедисти. Иначе казано - извършена бе политическа приватизация на гражданския протест.

Извозена от всякакви краища на България, човешката "подкрепа" за БСП и ГЕРБ надвика останалите гласове, които до момента искаха много нещо просто - прозрачно и честно управление. Смяна на политическия модел. Пробив в статуквото, чието олицетворение е именно фиктивния разлом между социалистите и партията на Бойко Борисов.

Сега "новите" протестиращи казват - или Станишев, или Борисов. Без алтернатива. И дилемата придобива все по-ужасяващи и въздухопарни измерения. За обикновения зрител остава само да избере между Сорос или Сталин.

Между тях сякаш няма нищо. Поне така искат да мислим.

Или си подривен платен агент от злия капиталистически гений Джордж Сорос, или си горещо вярващ в доброто бъдеще поклонник на социализма - и настоящото му управленско проявление в лицето на Пламен Орешарски.

А преди 99 дни излязохме безплатно на жълтите павета срещу едно кадрово назначение и създалия го порочен модел, чиято единствена задача е да се възпроизвежда. Без разлика в цвета.

Щом Бойко Борисов тръгна да протестира срещу диктатурата на социалисти, депесари и прочие олигархисти, какво друго ни остава освен да се оттеглим от протестите - или да сменим мястото на протеста. Обаче те и там ще дойдат.

За да ни кажат: "Избирайте". Между Сорос и Сталин.

Ако им повярваме, че няма друга алтернатива, значи може да изпратим некролога си на приятелите си.

Oще: бсп  герб  оставка  парламент  протест  сорос  сталин 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

22 Harry | 06.09.201316:58

Под неговото крило знакови "експерти на прехода" като черния кардинал Иван Кръстев - основател на Център за либерални стратегии, вездесъщите Георги Ганев и Деян Кюранов, всезнаещият Огнян Минчев - основател на Център за регионални и международни изследвания, шефовете на особено агресивния проводник на реакционни тези за икономиката Институт за пазарни изследвания Красен Станчев и Светла Костадинова, специалистът по всичко Георги Ангелов от института "Отворено общество" и други видни и знайни герои от неправителствените организации (НПО) с пот на челото прокарват чуждите корпоративни интереси под маската на създаване на демократично гражданско общество. По този начин Сорос се превърна в решаващ посредник между олигарсите в прохождащите постсоциалистически страни и западните финансисти и активно се намеси в политическите интриги.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

21 Harry | 06.09.201316:58

Този кратък преглед показва как действа разрушителната машина с кодово название Сорос, която още през 80-те години нахлува в Чехословакия, Унгария, Полша и заема ключови позиции в Москва при Горбачов. На практика той е типичен представител на силите за бързо реагиране на глобалния финансов капитал. Водените от него финансови войни и провокираното пропадане на националните валути са оръжието, с което наказва неподчиняващите се на новия световен ред.

В бившите социалистически страни с фондацията "Отворено общество" и финансираните от нея неправителствени организации (НПО) той започна да определя направленията и кадрите на т.нар. "демократичен преход". В България Сорос е известен като щедрия спонсор и инициатор за създаването на около 20 мозъчни тръста, работещи за безалтернативното налагане на неолибералната доктрина в обществения живот.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

20 Harry | 06.09.201316:57

Кой е Сорос? Ето какво казва за него доц. Васил Сивов е икономист и политолог

Сорос е един потресаващо талантлив хамелеон

съчетаващ гениалния играч на световните валутни борси и критика на пороците на финансовия капитал. Първите си пиратски набези извършва срещу европейските валути. През 1992 г. предизвиква "черната сряда" във Великобритания, когато курсът на лирата спада с 12%, икономиката понася тежък удар, а Сорос печели милиард долара. В същата година девалвира италианската лира, извършват се пожарни разпродажби на държавна собственост, изкупувана от спекулантите за жълти стотинки. Участва и в банкрута на Аржентина, където изкупува огромни територии, става едър производител и снабдител на Европа с говеждо в разгара на болестта на "лудата крава".

През 1997 г. неговата "зондеркоманда" се прехвърля на източния фронт със задача да стопира икономическия растеж на "азиатските тигри". В резултат на положените усилия валутите на Малайзия, Индонезия и Филипините рухват. В Индонезия се възцарява хаос, а за спасението на финансовата система на Малайзия се изразходват 30 млрд. долара, като развитието на страната се връща 10-15 години назад. Тайван също претърпява сериозни загуби и името на Сорос предизвиква такава ненавист, че със специален указ всеки, който сътрудничи на неговите фондации, получава обвинение за углавно престъпление. Единствено в Китай сороските операции претърпяват пълен крах поради липсата на вътрешни продажни доставчици на секретна информация.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

19 Frida | 06.09.201314:44

за сапуна - не знам, ама торни бръмбари срещу купон, сигурно, по случай рождения ден на кучето на фюрера - малко протеинче за най-издръжливите.. че то свобода, свобода, ама и мамбо требе.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

18 Бобо | 06.09.201313:14

Фригидке, не се коси толкова, оти ако не бе сталин щеше сапуно да е безплатен и до днес, мислим. Смее се Смее се Смее се
За вазелино не знам? Отегчен
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

17 Frida | 06.09.201312:56

да наречеш скромен нарушител - престъпник е късогледство. може и да е искал да купи изгодно банка, но, само за сравнение - сталин в гангестарската си младост не само че е грабил банки, но не е оставял живи свидетели след обира. бил е достатъчно хитър да надене над криминалните си мераци идеологическата мантия на ленинизъма и да заграби половината свят.
та крадецът вика -крадеца-! като има балами, да го слушат и да вярват.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.02.2013, 17:00

16 ace_ventura | 06.09.201312:25

И сорос и сталин са боклуци и престъпници от най-висока класа!
Единствената им разлика, е, че сталин е имал топки и последиците от неговите действия/бездействия са видими и влияят пряко на човечеството, докато сорос използва лостове и механизми невидими за "невъоръженото око".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

15 Harry | 06.09.201310:38

сорос прави законни неща със собствените си пари"


Гледай ти ум! Фрида, нима не знаеш че Сорос е престъпник? Или понеже е от вашите се преструваш?

"Френски съд призна за виновен международния финансист Джордж Сорос в нарушаване на правилата за търгуване с акции. Сорос бе обвинен, че е използвал вътрешна информация, за да се облагодетелства при неуспешния си опит да закупи френската банка "Сосиете Женерал" в 1988 г. Съдът го глоби повече от 2 милиона евро, съобщи Би Би Си."

Сорос е МОШЕНИК и КРАДЕЦ, нито прави законни неща, нито е с негови пари! Обединените Общества и всякакви цветни революции които финасира се състоят от млади и много корумпирани хора, които корумпират други на възлови места в администрацията в подходящия момент така дестабилизират страната че да станат възможни измамите на Сорос. Важо е да се знае, повечето момчета и момичета на Сорос са хомосексуални.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.08.2010, 11:53

14 Frida | 06.09.201303:38

въздържах се досега да коментирам, но ще се отпусна, защото не мога повече да чета глупости и изпростявания с претенции за някаква умност.
изобщо не съществува дилема - изтрещяли сталинисти и глашатаи на правителството, платени или с патологични синдроми и набедените слуги на сорос - с две ръце гласувам за вторите. сталин е престъпник от начало до край. изобщо как може да се споменава името му през 21 век от млади хора!?
сорос прави законни неща със собствените си пари, за което става жертва на пропагандните фишеци на изпростелите и озлобени супернекадърници. за неговите български протежета не желая да коментирам, тъй като и те не са кой знае какви интелектуални титани. все пак са образовани некадърници. такъв избор е имал сорос - такива са му протежетата. ако имаше избор в беге, дали три милиона биха я напуснали???
сега, за пореден път, вкарването в някакви идейни или чак идеологически канали и коловози е толкова отживяло и примитивно, особено за ситуацията в беге - та вие нямате икономика, нямате пазар, нямате законност - за какви либерализми и пр. лиготии сте седнали да приказвате. монополи и световни корпорации - дрън дрън, я запрятайте ръкави и работете, че както е тръгнало, след някоя година ще ви пускат хуманитарни помощи от самолет. с вежливата помощ на кристалина. и много моля, социалистите - всяка неделя - на село на бригада. щом не са соросоиди - на полето и на къра да се трудят - както би направил председателят мао - личен пример, личен принос, аре.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.07.2011, 20:43

13 Бобо | 05.09.201317:56

Сорос и Сталин.
нерде Ямбол, нерде Стамбул. Смее се Смее се Смее се
А бе тия нет пространства са пълни с ситне , дребни, като камилчета демонократи мислещи се за чърчил. Шокиран Шокиран Шокиран
   

оценка

+0 -0