Webcafe

Днес палми, утре маймуни

Петър Николов
04.04.2013, 14:03 (обновена 05.04.2013, 16:58)
Кирил Йорданов

Снимка: © БГНЕС

Кметувалият три мандата и половина във Варна Кирил Йорданов е оставил след себе си вечнозелено наследство. Да се разбира буквално.

До 2018 г. на всеки варненец, скачал и нескачал на протестите, повече от 150 палми в саксии ще го подсещат за този човек, наред с дупките по варненските улици, Алея Първа и... Няма и. Той подаде оставка с изчитане на дълъг списък успехи, никой не си направи труда да засече наследството, което оставя на варненци - като договори и задължения, а и.д. кмет до изборите е негов заместник.

За жалост, цялата енергия, изразходвана от варненци в неспирни протести през студения февруари, отиде нахалост. Нито общинският съвет се разпусна, нито някоя от кметските афери излезе наяве. Накрая да не се окаже, че Йорданов си е бил съвсем добър кмет...

Засега е ясно, че палмите, 85 от които са на общината, а останалите 65 - взети под наем от фирма "Ерика Ко", излизат по над 3000 лева на варненските данъкоплатци. Това е над 400 000 лева годишно, а договорът с "Ерика Ко" е в сила до края на 2018 г.

Какво остави Кирил Йорданов на варненци, никой не разбра. През 2010-а, когато бившият силов министър Цветан Цветанов (имаше такъв министър...) ровеше в кабинета и дома на "медузата" Борислав Гуцанов, пропусна най-голямата медуза. Макар че упрекна кмета Йорданов и заместника му по сигурността как "медузите" плували под носа им, а те нищо не направили. Ами и той доста си поплува.

Сега "медузите" отново са неосъждани граждани на обществото. Също като Кирил Йорданов. А палмите се зеленеят, чакат си маймуните.

Oще: варна  договор  кирил йорданов  кмет  палми 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.