Webcafe

Ако шефът на Yahoo беше от ГЕРБ

Борис Христов
14.05.2012, 12:52 (обновена 15.05.2012, 16:19)
 Иво Димов

Първо каза, че си показал дипломата на пресконференция, след седмици - че ще иска щателна проверка в ПУ. Кое е истина

Ако шефът на Yahoo беше от ГЕРБ, още щеше да си топли мястото. Де тоя късмет.

Yahoo уволни топ мениджъра си заради лъжа в CV-то за научна степен. ГЕРБ обаче не пипа Иво Димов, кмета на Димитровград, преди това депутат, излъгал, че има висше образование в ПУ "Паисий Хилендарски".

Генералният директор на интернет компанията Yahoo Скот Томпсън ще напусне поста си, след като беше обвинен, че е дал невярна информация за образованието си, съобщи BBC.

В биографията си Томпсън е посочил, че има научна степен в областта на компютърните технологии, каквато в действителност не притежава.

От Yahoo признаха, че назначеният на поста през януари Скот Томпсън не притежава научната степен, посочена в CV-то му.

Очаква се днес от Yahoo да направят официално изявление, че Рос Левинсън ще поеме функциите на генерален директор. Левинсън ръководи медийния отдел на компанията.

Ако Томпсън беше член на ГЕРБ, по-друго щеше да е, ама не е случил човекът.

А историята с Димов се покри. Разбира се, работата с фалшивата диплома я издаде обиденият бивш областен координатор на ГЕРБ в Хасково и депутат Иван Петров, бивш шеф на местното РДВР.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов смени Петров с Димов като областен ръководител на победилата партия. Сиреч, не Петров, а Димов ще кадрува из цялата Хасковска област.

Когато "168 часа" разкри историята, Димов обяви по Дарик радио: "Ще изискам щателна проверка в Пловдивския университет, за да сложа край на спекулациите с дипломата ми". Край на спекулациите не беше сложен, поради простичкия факт, че Димов, който отгоре на всичко като депутат беше член на комисията по образование в парламента, така и не е обявил резултатите от "щателната проверка".

В биографията си Димов твърдеше, че е бакалавър по маркетинг. "Труд" съобщи обаче, че проверка на ВУЗ-а за периода 1990-2010 г. е установила, че човек с такова име не се е обучавал в дисциплината "Маркетинг", нито в друга специалност на Пловдивския университет или негови факултети".

Е как да не му повярваме - маркетирал се е повече от добре. Човекът явно е отличник в Университета на живота. А нищо чудно, на второ четене в базата данни на Пловдивския университет, да вземе, че да се намери една нова-новеничка диплома за виШо.

Може би и жив колега от онова време, който да разкаже какъв буден и умен студент е бил Димов...

Oще: yahoo  герб  диплома  иво димов  кмет  научна степен  партия 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

4 Илия Илиев | 22.05.201214:27

По горе написаното е журналистическо "гъбаркане".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 29.12.2010, 13:30

3 Божидар Гюлмезов | 15.05.201218:50

А аз задавам още по-интересен въпрос - ами ако шефът беше от БСП?
Отговорът - човека дето е изкарал на показ данните щеше вече да е следствен и със счупена глава...


Не че ГЕРБ не са злета де, ама няма по долно нагло и безочливо същество от комунистите, особено тези дето се преименуваха на БСП.
   

оценка

+1 -3

Регистриран на: 09.03.2010, 12:34

2 Ицо | 15.05.201209:23

Чинчифоне ... вярно е но истинското твърдение е следното:
Политиците от всички партии лъжат и мамят.

Айшето чете "Аз Клавдии" Вика на Асан :
- Нещо не ми е ясно ... какво е това пир ... какви са тия патриции.
Асан пояснява :
Пир - това е кьор софра ... а другото сигурно е печатна грешка. Не ще да е патриции, а сигурно е ПАРТИЙЦИ.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 14.05.201216:50

Не виждам никакъв екстравагантен прецедент.Партийците на ГЕРБ от самото начало лъжат смело,но изпълнени с бляскаво самочувствие.И не е тайна презрението,с което се отнасят към природо-математическите науки,останали още от социализма,както и старческият консерватизъм на БАН.А за предотвратят Чернобилско избухване на нашата АЕЦ,те са заменили директора-специалист с инженер по...двигатели с вътрешно горене!?.Вече сме длъжни да чакаме! Тъжен
   

оценка

+3 -0