Webcafe

Обществен враг за МВР

Петър Николов
31.10.2012, 12:34 (обновена 12.06.2013, 18:36)
Цветан Цветанов

Най-сетне информационните масиви на МВР заработиха - вътрешният министър Цветан Цветанов ги отвори, за да вади оттам камъни за гражданина Максимов.

Гражданинът Боян Максимов Боозов се осмели да се изсмее над МВР, като пусна снимка на спящи полицаи в патрулка по време на дежурство. И му стъжниха живота. За да ни покажат какво ще се случи на всеки, на който му хрумне да действа като Боян. Е, така само ни нахъсват не просто за снимка, а за фотоалбуми.

МВР пипа без особена фантазия. Най-напред се постара да напомни, че той има криминално минало. Лежал е две години в затвора - заради амфетамини. Но е пуснат предсрочно заради добро поведение. Нима осъдени и излежали присъдата си граждани нямат право да фотографират?

По същия начин бяха изпуснали (контролирана) информация за Яна Кръстева и преди това за сестрите Белнейски как били с леко поведение. Като че ли поведението им има връзка с това, че МВР е длъжно да намери убийците и да събере ГОДНИ за осъждане доказателства.

Бързо се задейства и прокуратурата, която от доста време работи като филиал на МВР - и вероятно затова не продуцира годни обвинителни актове (достатъчно е да видим оневинените по делата с особен обществен интерес: Николай Цонев, Тенчо Попов, Петър Петров, Мария Мургина, Христо Ковачки, сигурно и Батко...). А наскоро прекрати след 2-годишно упорито размотаване делото срещу биячите-полицаи от Кърджали.

Същата тая прокуратура сега спретна обвинителен акт срещу Боян Боозов заради побой с избит зъб. Първото заседание е в края на ноември. Здраво пипат обвинителите. Да бяха пипали така здраво и при случая с пловдивчанина Максим Савов, който заради тях лежа незаконно в ареста и затвора, защото прокуратурата не допусна да бъдат разгледани записи от камери, на които става ясно, че не той е грабителят. Савов осъди прокуратурата за рекордните 70 000 лева. Отделно води дело в Страсбург.

Факт е обаче, че сега МВР превърна гражданина Боозов в обществен враг, без да го назове. За отмъщение. При това пред очите на всички ни, което просто показва колко арогантно и нагло се действа. Да бяха се съсредоточили върху истинските престъпници - или там не могат, или не им стиска...

Засега Боян Боозов се справя. Да се надяваме, че нищо друго няма да му се случи.

P.S. Публикуваме и писмото на Боян Боозов

На 25-и юни тази година мъж и жена роми, нерегистрирани в домовата книга на блока ни дори, живущи в маза, от които е пламнал целият вход и комшулъка ме вкараха в болница, след като ме нападнаха под собствения ми балкон с нож и сопа. Извиках полиция и в нейно присъствие същите в продължение на минути ме заплашваха дори със смърт, за което съм се и подписал в обясненията си и за полицейското бездействие!

30 минути след подадения от мен сигнал и преди да постъпя в спешно отделение, те бяха освободени. При провеждането на разследването, разследващият полицай ме уведоми, че са им извзети ножа и сопата и са приложени като доказателства, така както моето съдебно медицинско, което приложих също към материалите, но какво чета - варненска окръжна прокуратура излезе с твърдението, че се водят неизвестни извършители същите двама.

Предполагам и че доказателствата са се изпарили?

Така ли отговаря държавният апарат, когато някой го снима заспал, г-н Цветанов?

Имам още един въпрос:

Г-н Цветанов !
Колежката Ви до онзи ден Пенчева, с която, както разбирам, имате бая апартаменти, ме нарече хулиган и селски глупак, бияч на стари хора и какво ли не и дни по-късно Вие вече твърдите, че съм "човек с богато криминално минало".

Пределно Ви е ясно, че само един път съм осъждан преди снимката от 2 юли и съм си изтърпял наказанието преди години. Съжалявам, за което и наистина ме е срам и никога явно няма да изтрия това петно от името си, камо ли в България.

И кое точно представлява богатото криминално минало до деня, в който публикувах снимката?
Една единствена присъда дава ли Ви право да използвате подобни думи? Навярно и административните актове, съставени ми след тази снимка, са богатото криминално минало?

Поредният министър вчера беше оправдан, а Вие, за да оправдаете не един полицейски произвол спрямо мен, както навярно и за да реабилитирате в известна степен Пенчева и него - създавате поредния нов обществен враг.

И защо аз трябва да снимам заспалите Ви подчинени. За да осъзнаете какви хора реално ръководите?

Г-н Министър, това говори за нулев административен капацитет, довел до страдания на хиляди съвестни полицаи, които си вършат работата, защото други действат неадекватно и абсурдно за хора на закона...

Искам само да кажа - нито съм расист, нито член на каквато и да е партия, имам и приятели роми - не един! Казвам го в аванс, за да не започне нов сценарий от Вашето ведомство. Приятен ден...
Това го казва един не селски глупак, който превърнахте в градски луд.

Oще: боян боозов  мвр  снимка  спящи полицаи  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 27.10.2012, 23:37

9 wratsa | 02.11.201200:32

Еее toja fizkyltyrnik we4e naistina prekali
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 05.07.2010, 18:51

8 Зелен Бетон | 01.11.201212:46

Ако въпросният Боозов си е писал сам писмото, заслужава си да получи масова подкрепа и проблемът да се раздуха повечко. Има нужда от публични конфликти между ограниченото милиционерско мислене (чийто типичен представител е самият министър) и достатъчно интелигентни опоненти: за да се посмачква, периодично и профилактично, неоснователното самочувствие на „органите на реда“ – и да се напомня, че редът се опазва с разум, отговорност и морал, а не просто като облечеш униформа и препашеш пищов.

Общественият враг не е Боозов, е простотията. ОСОБЕНО пък ако е овластена простотия.

Апропо, оная кака, божем говорителката, трябва да изхвърчи не само от МВР, а да ù се забрани доживот да заема каквито и да било длъжности в държавната администрация въобще. Не че е предизвикала кой знае какви последствия; санкцията обаче трябва да бъде за публично назидание – да стане ясно, че подобен НАЧИН НА МИСЛЕНЕ от страна на държавен служител не може да се толерира. След като раздава подобни епитети в национален ефир, тя явно е негодна да ОБСЛУЖВА гражданите (каквото е предназначението на държавната администрация като цяло).
   

оценка

+8 -0

Регистриран на: 10.10.2012, 22:42

7 bub4e | 01.11.201206:16

общественици, некои курви направиха много пари
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 30.03.2012, 10:23

6 partci | 31.10.201222:36

Гледах го тая сутрин Цветанов по Нова... След като Калинка предния ден продължи да обижда момчето и отказа да се извини, Цвъки не само не се извини и показа вездесъщото високомерно МеВеРе поведение, не само наклепа момчето за какъв ли не, но има наглостта и да каже, че тримата милицаи били в регламентирана почивка, която била "документирана" от разговорът и с диспечера, на който се обадили да кажат, че излизали в почивка. По време на ~пост. И тримата. Накуп. Поради което нямало защо да бъдат санкционирани. И че тоя случай бил "решен" още лятото.... а ний ядем доматето с колцИте...
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 12.09.2011, 23:11

5 Vankata_820 | 31.10.201221:15

Цветанов е поредната Пунта Мара!Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.11.2010, 01:52

4 pueblo | 31.10.201220:33

милиционерщини....... лъха ви душата,господа тиквеници! това нещо във всяка една нормална държава щеше да доведе до оставки Удивителна
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 31.10.201218:51

Крайно време е физкултурника да заеме положение "на колене", както направи бившия министър Цонев. След това да бъде изправен пред съд, заради маниполирането на бюлетини от миналите президентски избори. Накрая, като човек с богато криминално минало, да излежи мълчаливо своята присъда и да понесе полагащият му се сексуален тормоз.
С най-добри чувства, министре!
   

оценка

+6 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

2 Чинчифон | 31.10.201216:39

Не е справедливо да се обвинява другаря Цветанов.Той служи вярно на другаря Борисов и се старае със всичките си сили.А това,че възможностите му са доста по-скромни от поста му,не е лична вина.Той е горд баща на дъщерите си!
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

1 AlahAkbar | 31.10.201216:30

А спящите свинки от снимката даже не ги и смъмриха ...
   

оценка

+8 -1