Webcafe

Виж кой говори

Webcafe.bg
07.09.2014, 17:45 (обновена 10.09.2014, 20:37)
цацаров

Снимка: © webcafe.bg

Има особена настървеност в последните изказвания на главния прокурор Сотир Цацаров по темата „КТБ". Тонът може и да има рейтингов ефект, обаче въпросите стават повече от отговорите.

Първо Цацаров припозна КТБ за „скъпо банково украшение", гледано под стъклен похлупак от държавата. Един момент, моля, преди да пляскате на това прозрение. Цацаров е главен прокурор от почти 2 години, защо не направи усилие да пробие този похлупак или „финансова пирамида" досега?

Друго съобщение - Цветан Василев не е единствен „ювелир" в патовата ситуация. Така че да очакваме нови обвинения, този път вероятно на служители в БНБ - банковият надзор там разбрахме, че не съществува в случая с КТБ. Защо новите обвиняеми да не са едни депутати, политици и медии, които повлякоха крак за един ден и разнасяха вестта за банкова криза, докато институциите мълчаха?

А междувременно всички задържани високопоставени служители на КТБ вече са на свобода, дори се оказа, че не носили чували с пари, а са източвали банката с отпускане на необзепечени кредити. Цветан Василев е издирван от Интерпол, но намира как да дава интервюта и да изпраща писма до медиите.

Сега прокурор №1 дава икономически рецепти за спасяване на КТБ и разделяне на „добрите от лошите" кредити, изразява съжаление към хората, които имат депозити там, чете много, цитира Стив Ханке и призовава останалите институции да работят повече.

И да прави нещо, и да не прави нищо прокуратурата е атакувана по задължение, недоволства Цацаров. И тъй като я ръководи еднолично, явно се е сетил, че същото се отнася и за него. Сега смени тактиката и от мълчалива отбрана мина в настъпление. По пътя на логиката няма да ожъне големи успехи.

Oще: ктб  прокуратура  сотир цацаров  цветан василев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.08.2012, 09:17

3 pixie | 08.09.201409:37

Аз не помня нито един главен прокурор да е свършил нещо по-различно от регулярни медийни изяви, при които се редят едни общи приказки за прах в очите, че уж се върши нещо, като от време на време се вмъква фразата "Оставете прокуратурата да си свърши работата"?!
После следва чакане нещо да се случи след като прокуратурата си свърши работата, но реален резултат, като някой подведен под отговорност и осъден, няма. И така до следващия многознайко с готов за хвърляне прах в очите.
Изводът е, че не ни е нужен главен прокурор, и няма нужда от театрални избори на такъв. Май всеки може да се справи, само да научи някой друг вървежен за пред журналята лаф, просто колкото да се измъкне да следващото им нападение с "умни" въпроси. Те на всичко са доволни, само да напълнят репортажчето и да покажат, че са приклещили главния прокурор.
Сценарият е винаги един и същ. Най-смешното е, че и прокурорът и журналята се възприемат толкова на сериозно, ще кажеш, че наистина вършат нещо.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 28.12.2013, 16:18

2 Пламен Бакърджиев | 08.09.201409:26

Обърнете голямо внимание на главния прокурор! За две години служба нито едно знаково дело не е завършено. Прокурорите са хора които могат с думи да си изкарват хляба. И той е корумпиран като всички останали прокурори. НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОМЕНИ.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.01.2012, 13:47

1 sizif | 08.09.201401:13

абе това си беше живо предупреждение- не ме пипайте след изборите щото.......
   

оценка

+0 -0