Webcafe

Както ми каза Цецо Цветанов

Борис Христов
10.06.2012, 11:23 (обновена 11.06.2012, 16:53)
цветан цветанов, бойко борисов

Снимка: © БГНЕС

"Ами Бойко и Цецо са еднакви", казва Непознатият от записа. Всъщност да

Войната между двете медийни групировки в България, освен че е война за власт, изяжда и самата власт.

И двете ги финансираме ние: едната е с парите за прескъпите лекарства, които не поевтиняха - само за няколко, колкото да не е срамно покрай смените в здравно министерство, другата - с държавните пари, които държавната енергетика държи в банката със смесен българо-омански капитал.

Сега въпросната медийна власт закусва с правосъдната. От записи, публикувани в "Преса", се вижда как съсобственикът в "Медийна група България Холдинг" (издател на "Труд" и "24 часа") Любомир Павлов си говори с друг, неразпознат още, човек и тия дни се случва това, което му е казал, че ще стане "Цецо Цветанов".

Защо му го е казал - ами, то е ясно, за да получи съответната подкрепа и във вестниците, както си е редът.

Ето откъс:

Л.П.: ... Той (следователя Петър Петров бел.р.) просто трябва да направи определени неща. Например, не трябва да прави трета експертиза (става въпрос за подписите по протоколите, които са спорни б.р.), две експертизи вече са направени, ще станат за посмешище пред целия свят, ако направят трета експертиза. Аз ще му го кажа това на Цецо Цветанов. И той може да го спре.

Н: Но Цецо Цветанов не може да му въздейства на Петьо Петров.

Л.П.: Може, може! А, ти недей така! Нямам никакви съмнения в това! От него (от Цветанов - б.р.) зависи кой ще остане в прокуратурата, кой ще напредне нагоре и кой ще си отиде!  Знаеш, че сега се избира ВСС. От него зависи съдбата им в професионалния живот. Нали предстои избиране на главен прокурор. Те ще променят закона сега, за да се избере по-рано главният прокурор.

Н: Аз слушам какво казва Маргарита / Попова/, че този ВСС не може да избира главен прокурор.

Л.П.: Казва тя (става въпрос за Маргарита Попова - б.р.) Тя е вицепрезидент. От вицепрезидента нищо не зависи...

Н: Аз не вярвам Бойко и Цветанов да не съгласуват  с нея.

Л.П.: Тя не знаеше в неделя за това (за промяната в съдебния закон - б.р), те не я държат в течение, но те (от ГЕРБ -б.р.) ще си го гласуват в парламента, а на мен още в петък (1 юни - б.р.) ми казаха, че това ще се случи (приемането на закона, който депутатите вече гласуваха -б.р). Те искат сегашния ВСС да избере новия главен прокурор.

Н: Аз не вярвам Цветанов да може да влияе на прокуратурата..., мисля,  че Бойко доста добре ръководи нещата, за да не позволи подобно нещо да се случи

Л.П. Ами Бойко и Цецо са еднакви.

Н: Ама от Брюксел толкова много ще ги бият, ако направят подобно нещо.

Л.П: Ще обяснят, че трябва да има плавен преход и затова трябва да се изтегли по-рано (избора на главен прокурор -б.р.).
Н: Ако не го направят по начина, по който..

Л.П: Те ще обяснят следното нещо - че трябва да има плавен преход, че ще има три месеца избор .  Шест месеца преди да изтече мандата на сегашния се избира новият. Както в САЩ - избира се президент, но не застъпва в деня на изборите, а минава време.

Н: Добре,  щом така говорите, сигурно имате нещо предвид, нали тук си говорим реално аз и ти.

Л.П. Аз си говоря с Цветан Цветанов. Ей, сега ще дойде. Мерси за информацията.

Нито за момент не ни е минавало през ум, че прокуратурата не е филиал на МВР.

Жалко, че Л.П. не е казал името на новия главен прокурор. Може би Цветан Цветанов още не го е привел в известност.

Най-вероятно преди това ще го проверят в информационните масиви има ли с какво да го държат.

Oще: бойко борисов  главен прокурор  записи  любомир павлов  преса  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 18.11.2010, 14:54

3 Васил Раденков | 12.06.201211:30

Кой от вас има още съмнения ?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.07.2011, 05:13

2 Vijay_Mastersun | 11.06.201215:42

Изглупях.....направо нямам думи. Както се казва гледам и не вярвам на ушите си. Не, че ни ги знаехме тези неща ама чак пък спрени прокурорски проверки, май май няма да е само Мишо Бирата дето му бяха обещали, че няма да го пипат.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

1 Чинчифон | 11.06.201211:37

Може и да са еднакви.Природата често пъти се шегува с хората.Но те и двамата приличат повече на пациенти с висок холестерол,отколкото на уравновесени държавници.
   

оценка

+2 -0