Webcafe

Бате, Чук и ГЕРБ

Бате Гойко
07.11.2011, 20:42 (обновена 09.11.2011, 07:54)
Чук и ГЕРБ

Бате, Аз Целунах Тъщата. Толкоз бях щастлив. Така съм се усещал, като мислех, че съм ударил петица от тотото, ама жената изпрала панталоните през центрофугата и не ми признаха фиша. Кой ги взе тез пари, не знам.

Бате, толкоз щастие не съм изпитвал. Де да знам, че една цигара струва. Оня ден, тъкмо се прибрах и се чудех откъде да я подхвана, щото кинтите от изборите свършиха, а неплатената отпуска - не, и ми се допуши. Контрабандните се бяха свършили, и тогава викам я да проверя при щерката, щото знам, че пуши тайно. И какво да видя в шкафчето - неква ръчно свита цигаретка, зеленикаво-кафява вътре. Браво, викам, и припалих в кухнята. Тъщата вари леща.

Бате, дърпам здраво два пъти и... като ме напуши смях. Аз не помня на "Комиците" така да съм се смял. Лъжа, май не помня тъй да съм се смял откако не пускат вече филми с Парцалев.

Дават те по телевизията, ти говориш, нещо си се вкиснал, нещо за БДЖ и съкращения, че си хирург, че ще става по-лошо, аз се смея с пълен глас и сълзи ми текат. Весело ми е. И таз панелна кухня с мухъла в ъгъла, дето фана от дограмата на терасата, не ми е крива. Даже и петното ми се вижда като цвете, ту синьо, ту зелено - и на жълто го избива. И цъфти, даже ми мирише. Викам, леле, аз такава красота не съм виждал и насън. А това си е наживо.

Тъщата - гледам я с тез подути изкривени пръсти, реже некви чушки, и толкоз я обичам, че й викам: „Майко, много си ми мила". Тя се стресна и изпусна ножа. Пил, си, вика, ма кога - трезвен се прибра. После нещо се ухили, нещо се развесели и тя и вика: Много ти се струпа на главата.

Бате, страшен смях настана. Гойо, вика, само леща има за вечеря. Ти да си жива, викам, и се смея с пълно гърло. Дърпам още два пъти и искам да отида при съседа отгоре, дето три пъти ме наводни, да му кажа колко го обичам. Бате, всички ги обичам. Тебе най-, то е ясно.

Гледам Дянков нещо мърда с очилца по телевизията и викам на тъщата: Глей го тоя, като онуй зайче Бъни е! Щерката много го харесваше. Даже кат се позагледах, верно, Бъни - с морковче, на столче, хили се и нещо си бърбори. Морковът е сигурно за пицата, че нали и догодина няма да е блажна. Кофти и за пенсиите, и за заплатите. Тъщата и тя се смее: Нищо, вика, ще се мре с тия пенсии, тъкмо да се отървете. А на мен сълзи ми изскочиха от смях.

Тръгнах към съседа. Тъщата и тя с мен - засмена, радостна и току ме тупа и ми вика: "Нещо ми се пее, откак запуши!" Пей, викам - и аз с теб. Мамка му, днес ни е светло на душата.

И запяхме на два гласа: "Панаири, панаири..." Давай, викам, да му носиме подарък на съседа. Има там един буркан с месо, скрит в шкафа, зад тенджерата под налягане, вади го, викам и да ходим.

Тъкмо сме вече на вратата и щерката се прибира - идва да ни види, щото майка й за два дни я няма. И окаменя момичето. Тате, вика, бабче, кви са тия работи. Души като пинчера на шурето, онуй, дето не е куче, а направо мишка.

Нищо, тате, викам, при съседа ще се качваме, Борето, да му носим тоз буркан, да се извиня, дето го напсувах два пъти на майка, че ме наводни, а пък той ми счупи катинара на мазето. Между другото, викам, да ми земеш две-три от твоите цигарки.

Щерката се разрева, аз не спирам да се смея. Тъщата, наметнала плетения шал, дето й го взе жената от китайския на ъгъла и го слага само на сладкарница с Венета, стиска с две ръце буркана, щото от едно известно време взеха да й потреперват малко, и се смее смее тихо - даже хълца. Тате, викам на детето, теб обичам най-много, може да не съм го казвал, ама ми е хубаво сега и да го знаеш.

Щерката заключи, после леко почна да ни тика пак обратно в кухнята. Хайде, вика, аз ще сипя лещата, ще вечеряме и лягаме. Отвори вратата, викам - искам да им кажа аз на всички в блока днеска колко ми е хубаво. Чук и ГЕРБ му е майката. И България - на Бойко Борисов!

Тъщата вика откъм кухнята: Гойо, туй мирише на фъшкия май, даже конска. На фъшкия, ама си щастлив. Той животът ни мирише на фъшкии, ама не му се смеем.

Oще: бате  бдж  безработни  джойнт  коз  марихуана  мери джейн  тъща 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

9 lina | 15.11.201114:48

Един процедурен въпрос! Защо в антетката изчезна линкът "Наглите" и трябва човек да се чуди как да влезе в рубриката, ако не си спомня част от някое старо заглавие???
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

8 lina | 14.11.201112:57

Да. Така, така! И не знам защо пред очите ми изплува кадърът със захилената физиономия на де Ниро в един велик филм на един много голям режисьор?!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.06.2011, 16:00

7 Гергана Москова | 10.11.201115:14

Тка си е.. Психиката търси начин да се защитава от душевната болка, а хумора е ефективно средство.. Въпросът е, с такова количество некомпетентност в управлението, какво количество опиат ще е необходимо Чуди се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.07.2011, 09:28

6 Doberman | 10.11.201114:14

Че к'во друго ни остава? Да пушим по един и да се смеем... Айде само да се сетят да го легализират, че дилърите от моя блок вече съвсем изтрещеха.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.07.2011, 14:03

5 Селяни махайте се | 08.11.201117:21

А и подкупните ченгета не правят проблеми на дилърите и си пушим на Седмочисленици и издишаме към МВР ... даже понякога ходим и пушим от другата страна на тротоара и нали охранителната полиция няма право да напуска поста си и ни гледа едно лошо такова ние им се смеем кви са балъци ... освен това никой работодател в България не прави тестове за наркотици ... така че спокойно деца ... тук е като нерегламентиран Амстердам Усмивка ще си запаля един по случая Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.07.2011, 14:03

4 Селяни махайте се | 08.11.201117:11

Така е Усмивка това сме го открили отдвна .. В България се живее доста по - добре ако си на марихуана Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

3 Thea Atanasova | 08.11.201116:58

Между другото на един приятел му се беше случила точно същата случка. Баща му е стар пушач, още от времето на "Слънце" и "Мелник". Свършили му цигарите и решил да вземе от кутията на синът си. Там обаче имало 3-4 свити зелени цигарки от които баща му изпушил две... Смее се След това си легнал да спи човека, защото зверски му се доспало. Така и не беше разбрал какво е пушил, само казал, че тия ръчни цигари били много силни...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

2 Bichkiiata | 08.11.201116:10

Му-ха-ха класика в жанра битов реализъм с обилни пръски на Боковият сюрреализъм. Не мога да не издържа и да пусна "Милицейский протокол" на Висоцки по повода: http://www.youtube.com/watch?v=-fkBzP3Agjo

И текста

МИЛИЦЕЙСКИЙ ПРОТОКОЛ.
Сказать по-нашему, мы выпили не много,-
Не вру, ей-бога,- скажи, Серега!
И если б водку гнать не из опилок,
То что б нам было с пяти бутылок!

...Вторую пили близ прилавка в закуточке,-
Но это были еще цветочки,-
Потом - в скверу, где детские грибочки,
Потом - не помню,- дошел до точки.

Я пил из горлышка, с устатку и не евши,
Но - как стекло был,- остекленевший.
А уж когда коляска подкатила,
Тогда в нас было - семьсот на рыло!

Мы, правда, третьего насильно затащили,-
Ну, тут промашка - переборщили.
А что очки товарищу разбили -
Так то портвейном усугубили.

Товарищ первый нам сказал, что, мол, уймитесь,
Что - не буяньте, что - разойдитесь.
На "разойтись" я тут же согласился -
И разошелся,- и расходился!

Но если я кого ругал - карайте строго!
Но это вряд ли,- скажи, Серега!
А что упал - так то от помутненья,
Орал не с горя - от отупенья.

...Теперь дозвольте пару слов без протокола.
Чему нас учит семья и школа? -
Что жизнь сама таких накажет строго.
Тут мы согласны,- скажи, Серега!

Вот он проснется утром - протрезвеет - скажет:
Пусть жизнь осудит, пусть жизнь накажет!
Так отпустите - вам же легче будет:
Чего возиться, раз жизнь осудит!

Вы не глядите, что Сережа все кивает,-
Он соображает, все понимает!
А что молчит - так это от волненья,
От осознанья и просветленья.

Не запирайте, люди,- плачут дома детки,-
Ему же - в Химки, а мне - в Медведки!..
Да, все равно: автобусы не ходят,
Метро закрыто, в такси не содят.

Приятно все-таки, что нас здесь уважают:
Гляди - подвозят, гляди - сажают!
Разбудит утром не петух, прокукарекав,-
Сержант подымет - как человеков!

Нас чуть не с музыкой проводят, как проспимся.
Я рупь заначил,- опохмелимся!
И все же, брат, трудна у нас дорога!
Эх, бедолага! Ну спи, Серега!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.11.2010, 20:40

1 Miss Ivano | 08.11.201115:19

Смее се
   

оценка

+1 -0