Webcafe

Гърди му с роза закичи

Петър Николов
15.12.2013, 20:12 (обновена 20.12.2013, 15:16)
В.С. - Н. Б.

Отива си, отива си... и даже уличка на негово име няма да кръстят. Не, не става въпрос за Бареков, неговият ред още не е дошъл. За Волен Сидеров е думата. И България няма да го запомни с нито един смислен закон, с нито едно истинско народно дело - с нищо вдъхновяващо, което да отключва човешкия потенциал.

Искат да го изкарат Калигула, а всъщност става въпрос за парвенюшки страсти. Сега остава да разберем дали е верен слухът, че Волен си... избелва косата. Може би тези, които пускат снимките, ще публикуват и от фризьорски салон.

Но да не вадим тояга за умряло куче. Предполага се, че е разбрал намека. Ако ли не - ще има втора серия. Във века на технологиите няма нужда дори от скрита камера, за да заснемеш някой политик по бял халат. Достатъчен е телефонът ти, а след минута компроматът може да е в мрежите, по-бърз от електрическа искра.

За хората, които гласуват за "Атака", ефектът от назованите суми, прахосани от В.С. в луксозни места по света, е шокиращ на фона на мизерното им битие. Поради удобно избрания момент - В.С. отсъства и няма как да се защити сам, обясненията му, че пътуванията до Куба и Париж са били платени или с лични средства, или на сметка на някого, който го е поканил.

Примерите, които никога няма да сме

Добре е В.С. да се изясни до завръщането си от Китай. Макар че и да не го направи, няма да има никакви последствия. Това е амнистията за всеки български политик при напускането на властта, без значение през парадния или задния вход излиза.

България не е Германия, където преди месец започна делото срещу бившия германски президент Кристиян Вулф. Той е обвинен, че е получавал подаръци и безплатни услуги, на които не е имал право - сред тях посещение на бирения фестивал "Октоберфест" (в собствената му страна!), дори не в Париж или Куба.

Не сме и Полша, където министърът на транспорта Славомир Новак освободи поста, тъй като беше пропуснал да декларира часовника си в имуществената си декларация, който струва над 17 000 злоти (малко над 4000 евро).

Вече са го принесли в жертва

Дали Сидеров може да назове публично организацията/фирмата/държавата, на чиито разноски пътува, ако наистина някой му е поел разходите? Противното изисква намеса на прокуратурата, макар тя да е прекалено заета да плаши враговете на властта.

Все едно. Политическите шамани вече са го принесли в жертва, кръвта му се стича по тотема, а племето търси с поглед новия водач. Ето го. Лансират го като продукт по БДС от поне година. Наизустил е тезите, които трябва да повтаря и уж всички са мафия - БСП, ДПС, ГЕРБ, но стреля само по Бойко Борисов и Цветанов. Вариации по "Всички са маскари" обаче прави най-добре Борисов - той е себе си, без да преиграва и наизустява. Впрочем той пръв обяви публично, че удрят по Сидеров, за да отворят място за нов политически проект.

И В.С., и новонаправеният лидер на "България без цензура" бъркат в един и същи кош с избиратели. А избирателите, дори да си платиш, все си трябват. Дали шаманите не си правят криви сметки, че като поругаят лидера на "Атака" и сонм избиратели ще накацат Бареков - само защото за него не са излезли снимки и обещава да гори с болките на народа, дори и да получи втора степен изгаряния?!

Колко БСП и колко ДПС има в новия проект

Достатъчно. Помогнаха с каквото можаха при обиколките на "България без цензура" из страната. За пред Европа в следващия парламент им трябва по-приемлив от "Атака" партньор, който да не е толкова неприлично националистичен и да не му личи на пръв поглед, че не е проевропейски. Казано просто - да не им се карат и да не ги е срам.

Нещо повече - казва, че е десен. Наше ляво може би... Май трябва да му сменят опорните точки. Все пак по-добре да се центрира. Като ДПС. Дали ще е отпред или отзад на ДПС може сам да избере.

Само че накрая сметките на шаманите може и да излязат криви. Вече сме казвали, че Бареков е лошо второ издание на Борисов. Очевидно матрицата има нужда от подмяна.

Съществената разлика е, че лидерът на ГЕРБ винаги изглежда като човек, комуто се харесва това, което прави, и, като изключим едни лирични отклонения как седи "сам като куче в Банкя" и няма приятели, не се прави на апостол в 3D формат. По-скоро на Бащица. А Бареков - сякаш чете от аутокю. Къде изчезна онзи плам от ранните му тв изяви като млад меринджей в bTV? Какъв е тоя унил поглед, никакви усмивки плюс торбички под очите - и не гледа водещите в очите.

Да, да, знаем, че народната работа изморява, но ранният Борисов изглеждаше толкова уверен и сигурен в това, което върши, че как да не му се довериш. А един и същ рефрен до втръсване - а за разнообразяване някой и друг сиромахомилски мотив за уличката, дето да носи неговото име - туй иска да му е наградата. Г-жо Фандъкова, моля ви се, дайте един сокак. Ако е свободен някой до ул. "Обама" в кв. Смардана, ще е най-добре.

Oще: волен сидеров  компромати  николай бареков  партия  проект  снимки 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 01.01.2014, 13:40

10 Stoian Arabadjiev | 28.01.201411:20

Написал го е човекът.Четете!И още-хвани единия и удари другия,но овцете не могат да го докарат до там.Късогледство,пък и пердета.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

9 Оня Дето Го Трият | 17.12.201322:05

и на Пинокио носа му е голям по същата причина
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

8 Rodrigo Diaz de Vivar | 17.12.201318:44

Катя Литова [Марина Христова], ама извади нос, заклевам се в девата от Гуаделупе ...
В международния си паспорт сигурно си снимана в профил. Да може да се затваря.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

7 deowin | 17.12.201317:33

Катя, говориш за мораториума, заради който Станишев и ББ се препотиха да се извиняват пред представителите на ЕС как е грешка по невнимание и определено не е тяхна идея, защото пряко противоречи на спогодбите на съюза? И който няма абсолютно никаква стойност, освен чисто популистка, защото със или без него е точно еднакво лесно за външен инвеститор да купува български земи?
Да, ще го запомним Сидеров и с това, освен всичките му други простотии.
Бареков и Сидеров имат една и съща роля в българската политика - платени курви.
Надявам един ден в историческите книги за тях да пише под линия това и нищо повече. Защото всичко друго е твърде срамно. Срамно е, че сме го позволили.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.02.2011, 12:23

6 AlahAkbar | 17.12.201314:35

Катя, ти сериозно ли го написа това? Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 09.11.2012, 11:12

5 Катя Литова | 17.12.201313:13

Жалкият драскач изсмукал си от пръстите тази статийка никой няма да го запомни, защото толкова го е досрамяло от написаното, че не си е оставил името. А каквото и да става Волен ще бъде запомнен с мораториума срещу продажба на българска земя, с удара по зелената мафия и с множество идеи, които всички псевдопатриоти повтарят като папагали, неспособни да съставят сами свои.
   

оценка

+0 -2

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

4 Mile Manolov | 17.12.201305:38

ми... малка кочина сме. не мое се роди тука един Буш muhihihihi
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

3 deowin | 16.12.201319:18

Апропо, с дълбоко съжаление напълно се съгласявам с Rodrigo за Сидеров - то не беше веднъж, не беше дваж, не беше триж вече да го отписваме заради невероятно-супер-мега-нагли гафове. Като почнем от лични простотии като пиянски истории, магистрални перипетии, гуляи, ваканцуване, минем през зловещи изцепки на партийно ниво (тип Кузов), и стигнем до тотални политически самоубийства като сдушването с БСП+ДПС, осигуряването на кворум, и какво ли още не.
И всеки път той си остава в политиката.
Той е като някаква уродлива политическа Консуела от Family Guy - "no no, I stay, I keep job".. Орешарски - тоже.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

2 deowin | 16.12.201319:07

>избиратели ще накацат Бареков - само защото за него не са излезли снимки

В смисъл, че Бареков не се е представял вече многократно като див селянин по националните медии?
Например, не е излизало това: http://www.youtube.com/watch?v=arQyYem8xLw
Или това: http://www.youtube.com/watch?v=jWlManhfgB0
Или пък това: http://www.youtube.com/watch?v=jZNr80fa2hc
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.03.2011, 10:49

1 Rodrigo Diaz de Vivar | 16.12.201313:35

Струва ми се, че е много рано да погребвате този малоумник. Прекалено оптимистично е, след като знаете какъв е потенциала на избирателната му маса.
Ако използваме Бойковското клише, на "мат'риала" му.

Няма да се учудя, нещо повече, дори съм убеден, че тази реклама която му направиха ще вдигне още рейтинга му. Сега като се върне, ще има два пъти повече лайна от трибуната на Народното събрание, в стил "империята отвръща на удара", което ще доведе до оргазъмичен екстаз избирателната му маса, а и ще я увеличи, макар и не много.
Бих се обзаложил на 4 литра Heineken и мезе по избор на спечелилия, че съм прав.
   

оценка

+3 -1