Webcafe

Ядец-костица върху Малката пица

Guns&Ducks
07.04.2010, 19:23 (обновена 08.04.2010, 15:37)
Анна Мария Борисова

Снимка: © БГНЕС

Премиерът Борисов каза, че новият здравен министър проф. Анна-Мария Борисова е с труден министър

Новият здравен министър не се казва Цветелина. Но пък е Борисова. Според Борисов и според самата нея тя е с тежък характер. Като него. Според Борисов е трудно комуникативна. Не като него - като Дянков. Много обича да казва "Аз" - като Дянков. Даже май го задминава.

Озаптеният с намордник след дуела с Първанов финансов министър пребледня от потрес на първата пресконференция на проф. Анна-Мария Борисова в МС. Защото журналистите разбраха: че професорката много обича костната патология, заради което осигурила пари на Недялко Йорданов да изтихоплетства „който пие всяка сутрин 8 литра прясно мляко, той дете ще стане яко"; че всяка пета репортерка в залата е с диагноза остеопороза; че професорката не е тръгнала с голяма кошничка, но ще се радва да напълни и малка; че тепърва ще се запознава с положението в здравеопазването, за да запушва дупки; че и тя ще прави прословутата здравна карта, за да й се изясни къде какво има.

Според Борисов Борисова разполага с експертиза. Според биографията й професорката питае дълбока привързаност към фармацевтичните компании. Според лекарското съсловие прозвището й е Стюардесата, понеже често летяла за сметка на фармаиндустрията. А дори и според доклад на Европейската комисия от юли миналата година, фармаиндустрията е един от най-големите международни октоподи...

На 14-ия месец от влизането си в Белия дом президентът Барак Обама прокара през Сената историческата здравна реформа, която обеща в кампанията си. На 8-ия месец от историческото управление на Бойко Борисов, който нямаше никаква здравна визия в предизборната си кампания, България ще има втори здравен министър. Която тепърва ще теоретизира върху топографията на положението, докато практикува пожарникарско запушване на течове тук и там. Ще открива през ден предишни виновници като премиера и ще ражда през два дни реформи на парче като финансовия министър. А в края на седмицата ще дава заден като двамата - след първия повей съсловни протести и медийни критики.

Така Малката постна пица е гарнирана с оглозгана ядец*-костица. Криза, реформа, един министър, втори министър, премиер - напрегнато и весело до безкрай. Гражданинът поема бодро - „Знам си". Опитен е и ще играе с месеци. И ще си пази голия ядец - за късмет.

*Ядец

За начало на играта се счупва една разклонена пилешка или пуешка кост („furcula", наричана вилка, вилчата кост или ядец). Тя се чупи от двамата, всеки държи едното разклонение и дърпа. Целта на всеки е под някакъв предлог да подаде предмет, който другият ще поеме. Костта се счупва откъм единия играч, според някои варианти само той е този, който не трябва да взима предмет.

Когато единият противник подаде някакъв предмет на другия, получателят трябва да каже „Знам си!", за да покаже, че си спомня за играта. Ако не каже, „подателят" казва „едно, две, три... Ядец!" и печели играта. Участниците се опитват да използват всякакви хитрости, за да отвлекат вниманието на противника, така че той да забрави за играта, а понякога дори не си казват „ядец", само и само играта и напрегнатото, но весело състояние да продължат. о „Уикипедия")


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.04.2010, 02:16

2 Georgi1977 | 11.04.201002:53

Драги собственици на тая леко скучна уеб-страница, дадох си труд да изчета поне 30 статии на политическа и икономическа тематика и установих, че пеете едно и също, но в различни тоналности. Обръщам се към Вас, щото и статиите ги пишете най-често с необозначен конкретен автор, т.е., следват общата политика, пък Ви е страх да не се набият на очи едни и същи "журналисти". Продължавайте все така, а като се върнат тия, дето вече ги видяхме какво могат и как го правят, ходете да си вземете мърлявите хонорари и публикувайте поредната справка за тези, които от отчаяние са си взели еднопосочен билет за някъде, но задължително за чужбина.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.04.2010, 20:55

1 Спам срещу тъпото правителство | 10.04.201009:40

Тоз тъпанар борисов само крокодили назначава, ебати и партията.... Бесен Палав Лош или много луд
   

оценка

+0 -0