Webcafe

Бате, цвър-цвър

Бате Гойко
28.12.2011, 15:45 (обновена 31.12.2011, 08:23)
Горелка

История за шопар, бензинова горелка и МВР

Батеее, тоя Цецо с тез палежи здраво се изложи. Абе, Бате, има ли акъл тоз човек? Оня ден, за Коледа, с Киро долу в избата пийваме по едно, нали сме съседи, ама аз не знаех, Бате, че го задържали полицаите. И бой даже му фърлили.

Що, ще питаш? Щото имал у багажника на "Голфа" тройка - Киро е от Перник, пластмасово шише с бензин. Кво прай шише с бензин в голф с газова уредба? Ами за шопара, Бате. Киро го е носил, щото ти нали знайш, Бате, че шопар се пърли с бензинова горелка.

Спират го некви полицаи, тъкмо на излизане от "Люлин", че нали при нас най-горяха коли, ровят у багажника - те ти доказателство. "Казвай, майка ти ш* е*а, колко си подпалил?", креснал му единият и взел, че го наритал още там, при колата.

Киро хем се уплашил, хем се ядосал, щото тия го забавили. А на прасе като не му се опърли козината както трябва, как ще стане хубава сланина с кожичка. Пък и се бил разбрал с братовчед си, дето ще го коли, после да седнат и му пийнат, като пекнат нещо от шопара на скарата, цър-пър - нали се сещаш.

Те ти сега прасе, те ти ракийка. Тъкмо да го пуснат, дал им две кутии боро, взел ги за него си и братовчеда + 20 лева, и... открили горелката на задната седалка. Е те тука вече станало страшно. "За шопара е, бе, г-н полицай!", вика Киро. "Твойта кожа!" - отвръща другият. - "Казвай щу ще палиш?"

"Прасе". Прасе ли - те ти два шамара. "Аре на детектор на лъжата, сичко там ще си изпееш!"

Киро, Бате, ептен е страхлив. Ама на това му викам аз чукундурщина. Додето се разправяли с Киро тия двамата от патрулката, една кола изгоря пред блока ни. Тъщата вадеше кисело зеле от бидона на терасата, по едно време се подава навътре и вика: "Гори, Гойо, една кола, ама не видя нашта ли е". Не види от пердето, щото не събираме все 700 лева да й турим леща.

Скачам от стола, тичам доле, там съседите вече са събрани - кой да гаси, кой да зяпа. Гледам, че е беемвето на едно пласьорче, дето некви хапчета продава. Неее, викам си, гори, твойта мама, няма да гася. Ама после почнах, да не пламне и количката на Пепито от 5-ия етаж, една засукана мадамка, ако и да ми е набор, преди месец си я купи втора ръка, сама си гледа децата.

Киро удря втора гроздова и продължава. Хем го набили, хем го пуснали, хем цигарите и двайсетте лева не му върнали. Обаче горелката и шишето оставили. Айде, вика, да вървим утре да колиме шопара. Ще ти дам един бут по 6 лева килото, казва. И аз - готово.

...Бате, не знаех, че такива шопари могат да изхранят в Пернишко. Гледал съм и аз, хранел съм го с "Добруджа" и тикви по Байтошово време, ма сега как са го изгледали в това нямане, се чудя. Киро вика - две къщи го хранят. Значи, може.

Имаше един проблем само - не излиза от кочината. Не ще и не ще. Гледам го отвън, навирило зурла, нещо се ослушва. Киро вика: "Голям келеш е, зор видяхме и като го кастрирахме, ма не се кротна". Влизай, викам, в кочината и тегли за ушите, кажи му, че в "Арена Армеец" на шоу ще го водиш. Кочината тясна - да не мърда много животното, иначе няма как да се охранва, Киро целия в лайна, щото взе от страх да се изпуска прасето, абе кво да ти разправям.

Е, с дърпане и ритници го извадихме. Пък то квичи, още преди да е заклано, и тегли обратно към кочината. После сичко тръгна както си му е редът - заколение, чистене, разфасоване, хапка - пийка, знайш как е, Бате.

Преспахме, то се знай, у Кирови, и айде сутринта към "Люлин", София. И оп, пак полицаи. Спират голфа за проверка, отварят багажника, а там - празно шише от бензин, бензинова горелка и прясно месо от шопара. И пак се почва онова, дето Киро го разправя, само дето тоя път сме двама.

Защо е празно шишето, чия е горелката, колко коли сме палили... Полудех, Бате. Тия хора нямат милост. Че и срам. Пуснаха ни най-накрая. И прибраха мръвката.

Oще: бате  бензин  бензинова горелка  киро  коли  кочина  палежи  полиция  прасе  цветан цветанов  шише  шопар 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.11.2010, 12:45

10 stg | 31.12.201110:37

обаче има няколко гербаджии тук, няма да споменавам имена, за които ББ и ЦвЦв са съвършени а полицията се състои от 60 000 супермена и всеки намек че не е така ги огорчава дълбоко и им предизвиква гняв или депресия
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 10.12.2010, 06:25

9 Bichkiiata | 30.12.201122:32

MacAllister

Лошото е, че Теа и поне още 3 милиона щамповани с печатът на ГЕРБ българи, не говорят на майтап. Те вярват, че на полицията в сегашният и 60 000 състав са нужни още повече помощи, дарения, перални, бензин, 20 заплати след пенсиониране, намален работен ден, по-ранно пенсиониране, на фона драстичното орязване на всичко изброено за останалият добитък в България .
Аз не чух да е разкрито убийство, грабеж, палеж в държавата с най-много полицейски шапки на глава от населението в Европа.
А по-долу сложили и неодобрение, на статията какво одобрявате на ситуацията в България бе....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

8 MacAllister | 30.12.201100:27

Браво бате! А ти Тея, знам че ги говориш полу-на-майтап, ама за другата половина - как да помогнем? Да идем и ние да си "признаем"? Или може би да занесем и малко сланинка и ракийка за Бог и Детектор да прости?

Съжалявам, че обръщам на сериозна тема след тая статия, но за мен проблема е какви са тия признания, има ли ги, ако да защо съда не ги коментира или пък ги е коментирал, но медиите нищо не казват, или пък някой от МВР е казал за самопризнания, но на съда никой не ги е показал или нещо друго? Говори се много, хората ту на една страна ту на друга залитат и като тебе Тея някои (ама насериозно) викат, че като изразяваме съмнение към по-тъпия от нас разделяме народа, но каква е истината? Или може би така се говори замъглено, за да се пали друг пожар или пък, за да се разделя и да се владей? Аз лично се питам, тия медии не могат ли да зададат логичния въпрос - "кви са тия признания, годни ли са, някой показал ли ги е на съда или някой на отговорен пост само е пуснал партенка". Ако последното е вярно що няма уволнени секретари или там други гамени от МВР, ако пък не е тъй ами всичко е наред, що съда се прави на ударен. Иначе говорим само по слухове и всеки по някакви физиономични, сладкодумни или други странни критерии взема една или дрига или трета страна и бръщолеви кой е крив, кой е прав.

В цялата работа блесва една само безпорна истина - държавните органи нямат желание или са толкова тъпи, че не могат да се сетят (ама толкова тъпота би ги пратила някъде преди приматите, така че сигурен съм случая е друг), та не могат или не искат да има яснота. От туй се печели само едно - гражданите, или електората, както му се казва, се разделя на отбори и никой не вижда целокупния виновник в лицето на целия апарат в лицето на цялата администрация, бюрокрация и полюция. Не може един съдия да е толкова тъп и неинформиран, че след стотици плювки срещу съда да не се заяде и да каже "говори се за самопризнания, но никой не ми ги е показал - това е злоупотреба с вас хора", или не може полицай да е толкоз прост, че да не усети, че го сърби гъзо от задочни псувни и да се защити - "той си призна пред мен, документирах го и го дадох на прокурора", а прокурора не може да е толкова болен от алцхаймер, че да не се сети, че на него и на цялата орда им събират омраза и след толкова плюене по другите, ако се изложат още малко и се смени властта дори и с другото БКП на половината ще им вземат паницата - та той не може ли да каже "дадоха ми самопризнание, аз не го/го приех и го/не го дадох на съдията" и прочие - разбирате ме за какво говоря. Единствения факт във всичко това е, че институциите всички заедно не желаят ние да знаем те ТОЧНО КАКВА РАБОТА СА ИЛИ НЕ СА СВЪРШИЛИ! Това за мен значи едно - или ще се изясни кой е за бой или всичките трябва да си ходят до един. Та на изборите ходете и гласувайте за по-малко зло, аз ще гласувам само за някой който обещае да им удари ресет. Не може хора, които като хлапаци фъфлят и ломотят та да се разсее даскала и да не стане дума за домашното да управляват страната, просто не може. Факт е, че никоя от институциите и отделните лица не смее да каже ясно "аз съм/не съм виновен" и не може да се консумират медии, които превръщат неясното бръщолевене в стандарт.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.02.2011, 16:59

7 Милко Желев | 29.12.201117:52

Бате Гойко винаги ме е веселил Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.04.2010, 20:40

6 lina | 29.12.201116:56

ДА! ДА! ДА! Бате Гойко е най-ценното и качествено присъствие на този сайт. И колкото по-хаплив става, толкова по-добър е. От мен Пляскане
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

5 scorpio | 29.12.201114:46

Теа, не се натискай да помагаш на МВР, защото утре ще те попитат: "А ти как така се оказваш свидетел на толкова много палежи?" Ще намерят запалка в джоба ти и може и следи от запалими течности да установят...Цвъцко има предостатъчно правомощия, финансиране и материална обезпеченост да разследва когото и да било... въпрос на желание и/или интелект.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 01.11.2010, 16:52

4 Thea Atanasova | 29.12.201114:33

Вместо да се обединим в тази тежка ситуация и да направим всичко възможно да помогнем да се заловят подпалвачите, ние блеем като овце срещу Цветан Цветанов. А през това време колите си горят ли горят... не разбирам
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.04.2011, 07:59

3 VL | 29.12.201113:52

И къде точно видяхте коментари с негативна насоченост под статия на Бат' Гойко?

ДА! ДА! ДА! ДА!


Някъде някога прочетох едно изключително адекватно мнение по отношение на управлението на Боко и захаса на феновете му по него.

"Вече е война. Или те или ние. Ако са те, то за какво ни е на нас да ни има?"

Та "те" победиха, защото посредствеността винаги побеждава. Просто е повече. А на нас ни остава да четем добре написана сатира и да слагаме по някой ДА!

Весели празници на всички!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 03.09.2010, 21:31

2 scorpio | 29.12.201113:41

И къде видяхте материал на Батето с преобладаващи негативни мнения? Въобще - защо е необходимо личното мнение да е базирано на статистическите данни за околните?
А иначе за разказа... такъв фен е Бате Гойко на Бате Бойко, а се е изложил и не е цитирал думите Бойкови на шопара - той го вади от кочината за добро, трябва да е благодарен, а не да квичи. Сигурен съм, че при тия думи шопарът сам щеше да излезе и да легне на дръвника....
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.05.2011, 21:56

1 Лайнол Мастията | 29.12.201111:00

Бате Гойко,в последно време чупиш глупомера отвсякъде! НЕ!
   

оценка

+0 -0