Webcafe

Чалга спам

Апостол Янев
23.11.2012, 15:02 (обновена 06.11.2013, 14:39)
купон, чалга, константин

Без барове и кръчми в Студентски град - ето за това се бори Съюзът на младите и студентите

Разголени мадами във вихъра на танца... и около тях пари, пари, много пари.

От днес циците и банкнотите влязоха в арсенала и на будните български студенти. Те осъществиха хартиена спам атака срещу пощенските кутии на депутатите в парламента. Целта е съвсем простичка - покрай снимките на полуголите девойки народните избраници да се замислят над факта, че в Студентски град съществуват заведения, работещи след 23:00 часа вечер.

Неизвестният до днес Съюз на младите и студентите се бунтува срещу промените в Закона за висшето образование, които разрешават нощните заведения, отдалечени на повече от 100 метра от общежитията (приети на първо и на стенд бай за второ). "Ако някой студент иска да се забавлява в нощен клуб, да ходи в центъра или в другите квартали, а в Студентски град само да се учи", категорични са те.

И, по принцип, са прави - от настоящата кръстоска между Лас Вегас и Бейрут (според това дали е нощ, или е ден) трудно ще изпълзи някой нобелов лауреат. Не толкова заради стипендиантите от НСА и НБУ, които убиват с голи ръце. Много по-простичко е - Студентски демотивира за всичко друго, освен за непреодолимото желание да го напуснеш при първа възможност.

Причините за това са много и платената чака-рака срещу блоковете е само една от тях. Ако просто се затворят заведенията, надали последните рейсове към центъра ще се пукат по шевовете. Ще стане само едно - стабилно напоените с алкохол (а и с всякакви таблетирани и прахообразни постижения на домашната химия) агресия и простотия ще се въргалят из стаи, читални, стълбища и асансьори в търсене на нещо за бой или любов.

Промените в Студентски стават трудно поради една проста причина - трябва да се действа във всички посоки. Ограничаване на заведенията за сметка на библиотеки и спортни площадки; сигурност по улиците, но и в общежитията - това е някаква смешно малка част от нещата, които, направени заедно, биха променили квартала, в който има най-много заведения и места за кеф от всички други райони в София.

Ако се тръгне само в една посока, най-много да постигнем немислимото - Студентски да стане още по-нетърпим.

Вицът в цялата работа е, че се очаква депутатите да прозрат горното, докато гледат снимки с млада плът от чалготеките. Вероятно само в централните новини на националната телевизия не са оповестили кои от народните избраници всяка вечер си ги гледат тия разголени момичета - танцуват им на една депутатска ръка разстояние!

Oще: висше образование  депутати  кутии  студентски град  чалга 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 08.02.2012, 15:59

1 Не е задължително да си луд | 23.11.201216:54

Това "Съюз на младите и студентите" дъщерна фирма на "Майки срещу насилието в Студентския град" ли е или се брои за "комсомолската" организация на "майките"
Нещо не го "вдянах" това с младите и студентите, ама... не съм завършила НБУ де!
Означава ли всъщност, че студентите на са малади хора или трябва да разбираме, че и "Младите наркодилъри" (например) не желаят чалготеки в студентското гето?

Поредната поръчкова "статия" от пишман "аФтор" (както обича да казва един всезнайко тук...)
   

оценка

+1 -4