Webcafe

Топки

Владислава Кръстева
27.06.2014, 15:48 (обновена 11.07.2014, 15:17)
цацаров

Снимка: © webcafe.bg

Сотир Цацаров пропусна една добра възможност да покаже воля и независимост

Главният прокурор Сотир Цацаров пропусна да се еманципира от слуховете и хипотезите за това чий човек е.

Ако върнем лентата малко назад, изборът му не беше безоблачен - първо, за неговото назначение се знаеше месеци по-рано, второ - той вече имаше славата на любимия съдия на Цветанов, който подписва разрешенията за СРС-та експресно, и трето - посещението му в кабинета на Цветан Цветанов в компанията на Пеевски си остава с все така неизяснени обстоятелства относно това кой кого е канил, кой с кого е дошъл и какво е събрало тримата влиятелни мъже на едно място.

Последните две-три седмица бяха идеална възможност за Сотир Цацаров да приложи закона и да спаси не просто банковата система, а страната от тотален стрес, хаос и дори истерия. Но не посмя.

В резултат на което oставаме с впечатление, че едно момче, което доскоро ни беше известно като сина на майка си, е готово да пожертва цялата държава, за да ни покаже кой кара влака. По-лошото - че вместо да му попречи, прокуратурата волно или неволно му съдейства.

Не помогна ли косвено Цацаров за истерията около КТБ с ареста на „убийците" на един жив и здрав човек, за които после се оказа, че нямало никакви доказателства? Да не говорим, че единият от тримата „убийци" за малко да умре от сърдечна криза.

Не знаем ли всички кой и защо бутна КТБ, и не предполагаше ли Сотир Цацаров, че след първата банка може да "тръгне" и втора? Не остави ли прокуратурата без реакция един цял ден да се разнасят слухове за фалита на втора българска банка, при положение, че това е нарушение, за което има законово разписани санкции, а източниците на слуховете и манипулациите са сравнително лесно доказуеми?

Ако пак приложим похвата на ретроспекцията - не позволи ли Цацаров да се случи Костинброд и не даде ли с бездействието си зелена светлина за спорния проект на един нов политик, който утре ще ни пробутват като спасител?

Цацаров не може да бъде сменен, той е почти господ на земята, докато не изкара седемгодишния си мандат. Стига да иска, може да направи много. Той не е със символичната власт на президента, не е лидер на партия с неясно мнозинство. Над него - само небе. От Цацаров се иска просто да види очевидното и да приложи правомощията си. Е, и малко "топки" се искат.

Oще: главен прокурор  костинброд  ктб  пеевски  пиб  сотир цацаров  цацаров  цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 26.08.2011, 17:11

6 Svelini | 29.06.201413:12

"Цацаров не може да бъде сменен, той е почти господ на земята, докато не изкара седемгодишния си мандат"

Напротив, може, с камъни... В България се знае, че нищо не става доброволно. Търпението на хората не е безгранично.
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 01.07.2011, 15:53

5 KingoftheROAD | 29.06.201409:15

Трябва да заиграе дървен господ, че люпотиците, и властимеющите да се сетят да свършат нещо като хората в тая държава.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 24.12.2010, 15:25

4 Илия Илиев | 27.06.201421:24

Невероятно смехотворно изказване по Новините на Прокурорът Цацаров:"Доганчо казва на Делянчо и двама си правят какаво то си знаят!",изказването задаваняколко въпроса:
1.Доганчо и Делянчо самозабравили ли са се,след като започнаха да поръчват убийства на политическите си опоненти,при все факта,че болните от Шизофрения българи гладуват и ги сикриминират в държавните учреждения,не защото са болни,а защото са бедни(с ниски доходи) и държавата се грижи за "новодошлите" пришълци финансово по добре от болните си избиратели,данъкоплатци и сънародници.
2.Ахмед Доган показа нагло поведение в 41-Народно събрани,като предпочете да заплаща солидни глоби за Неприсъствие на заседанията,отколкото да уважава съпартийците си от ДПС и колегите си депудати.
3."Всеки народ заслужава управниците си..!",това е така- ние ли сме дълготъпеливи и на злните им се радваме?
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 19.05.2013, 14:19

3 Ana Aneva | 27.06.201419:04

Този човек е с власт на божество, веднъж избран - крааай. Често такива ги избират зависими от неща, крайно неприемливи за масите, не просто някакви незаконни пари. Онзи разговор във вилата на Борисов, онези дебели намеци за прокурори...и , може и да има топки, ама да го стискат за тях, да не им мърда от поръчките. Светкавичен за аферата с бюлетините, после бааавен, хлъзгав, липсващ и пристрАстен, а не солиден и точен. Онова, което се опитва да внушава, противоречи на повечето му действия и бездействия. Прокурор? Главен? - Почна с Костинброд и завършва сезона с КТБ, но без Бобов дол. Слуга и марионетка постъпва така. Още шест години, и Филчев ще ни изглежда съвсем естествено явление, не куриоз.
   

оценка

+3 -0

Регистриран на: 24.06.2014, 22:52

2 Leshper | 27.06.201417:06

Кви топки? Тоя прасчо буквално не ги е виждал 20 години. Преносно - никога. От какви мишоци ни зависи съдбата, не е истина.
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 01.03.2013, 13:01

1 Emil Markovski | 27.06.201417:02

Какво да очакваме от една подлога на Доган. Бесен
   

оценка

+6 -0