Webcafe

Г-н премиер, предлагаме Гражданска борса на стоки и услуги


06.10.2010, 10:57 (обновена 06.10.2010, 17:16)
борисчо

Снимка: © Sofia Photo Agency

Всички искат премиерът да ги чуе...

Уважаеми г-н Борисов,

Предоставяме Ви резюме на информационна система, която е много подходяща за разширяване влиянието на гражданите при вземане на решения за управлението на страната, в контрола, реда и обществената производителност, в същото време приобщава и включва слаби социални слоеве и повишава производството и консумацията на стоки и услуги.

Системата е взаимствана от подобна социална система, внедрена в Германия и Австрия, но аналогично може да се приложи и на ниво обществена работа и задачи, в общини и частния сектор и е изключително подходяща в период на криза и висока безработица, като в същото време сплотява.

Обръщаме се към Вас, тъй като след като предложихме горната система на: депутат от ГЕРБ, заместник- министър в социалното министерство, кметове на малка и голяма община, не намерихме разбиране с фактическа стойност, което беше и характерен подход на досегашните управляващи.

Система "Гражданска борса на стоки и услуги"

Ние сме група граждани, готови да предложим и реализираме една нова социална мрежа на базата на пазарното стопанство и използването на резервен труд и услуги. Смятаме, че в днешните условия тя би могла да бъде особено полезна за отделните граждани и за развитието на обществото като цяло.
Системата се основава на доброволното участие на всички заинтересовани.

Целта на тази система или мрежа е участниците в нея да предлагат и консумират стоки и услуги, както за лично така и обществено потребление като използват построена от нас информационно-пазарна система, да създаде една стабилна социална мрежа, да поощри личната инициатива, да включи неизползвани потенциали, да повиши производството и потреблението на иначе невключени поради липса на организация и средства стоки и услуги, да "срещне" хората и обществени единици търсещи и предлагащи стоки, услуги, а и помощ.

Ето накратко основните акценти в системата:

1. Цели

  • Повишаване предлагането, производството и ползването на свободни стоки и услуги;
  • повишаване на активността на гражданското общество;
  • подобряване ефективността на незаетия труд, основан на връзката гражданин - гражданин - социум - общество.

2. Принципи

  • Мобилизиране на свободен неконкурентен труд в обществени и социални дейности посредством мрежови принцип (индиректно между предлагащия и търсещия), реализиран чрез използване на "Гражданска борса на стоки и услуги";
  • Синхронизация на търсенето и предлагането чрез специални бюра по места на общински и селищен принцип;
  • Реализация и отчитане в специална информационна система на стоки и услуги, социални и обществени дейности, консултации и обучение;
  • Възможност за участие и на държавата в обявата на свои потребности в системата, свързани с инфраструктурата, гражданския контрол и опазване на околната среда;
  • Приоритет на гражданската самоинициатива за разширяване функционирането на информационната система.


С уважение: Венцеслав Йонков и Виктор Аврамов

Oще: бойко борисов  граждани  писма до премиера  социална система  стоки  услуги 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 12.10.2010, 17:28

4 evkalipt | 11.11.201009:00

Обич, докато го направя кой ще ме храни...Това може да стане само на ниво община или нещо повече, а както е видна те са и ще продължават да са само едни фигуранти.

В.Йонков
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 23.09.2010, 17:11

3 Stupido | 07.10.201014:32

Абе паре им дайте (от бюджета разбира се), они акъл си имат... Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.10.2010, 00:09

2 obich | 07.10.201000:58

Да, наистина, защо не го направите? Или искате пари от бюджета ? Щом имате идея и сте уверени, че ще работи, НАПРАВЕТЕ ГО. Хубавите работи стават трудно, но затова пък удовлетворението ще е пълно и ще е САМО ВАШЕ! Не се плашете, че може и да не стане, нали живота продължава ?! Опитвайте, и пак и пак, и пак. Няма начин - накрая ще стане! Не чакайте, не питайте, хванете се и го направете!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.09.2010, 00:00

1 koncentratico | 06.10.201016:53

а защо не пуснете системата, и да докажете необходимостта и ефективността и???
фейсбук да не би да са питали Обама???
   

оценка

+0 -0