Webcafe

Ще му капичнат капата на президента...

Пич Божи
29.03.2010, 16:21 (обновена 31.03.2010, 18:15)
Георги Първанов

Снимка: © БГНЕС

Ударът с импийчмънта капична малко настрани президента Първанов, но дали ще го повали?

Що е то импийчмънт и има ли той почва у нас? На този въпрос трябваше да отговорят 162-мата депутати, стартирали процедурата по импийчмънт на президента Първанов.

Петдесет процента от тях не успяха да дадат определение за импийчмънт, нито да заменят така популярната напоследък дума с български синоним, а само повтаряха глупаво: „Импийчмънт, импийчмънт!", като ни обясняваха, че става въпрос за орална сексуална техника, упражнявана сред американските висши управленски ешелони.

Осемдесет процента от депутатите не успяха дори да напишат правилно думата, а написаха импичмънт, настоявайки че тя е с български произход и коренът й е "пич". Те ни обясниха, че когато някой се помисли за голям пич, се стартира процедура по импичването му.

Двама от депутатите проявиха завидни знания в областта на лексикологията, обяснявайки ни, че българският еквивалент на импийчмънт е капичване.

На въпроса защо искат да импийчнат президента, 117 депутата отговориха: „Щото така ни казаха", а останалите ни отвърнаха лаконично: „Щото няма какво друго да правим."

Обърнахме се за съдействие и към министър Дянков, който отново демонстрира своя завиден западняшки хумор, заявявайки, че импийчмънта си е импийчмънт и няма що да търсим под вола теле, ами да го отразяваме, без да мислим много. Помолихме го да напише думата и той успя, само че на английски. Попитахме го дали смята, че след импийчването на президента Първанов ще могат да обложат с данъци милиардите му и така да се запълни дупката в бюджета, но не получихме отговор на този въпрос.

Срещнахме се и с премиера Борисов, но той започна да говори за софийското метро и така и нищо не разбрахме.

Накрая, след като търсенията ни за смисъла на процедурата импийчмънт бяха ударили на камък, ние се сдобихме със секретния учебник по политически стратегии, където срещу думата импийчмънт беше записано буквално следното: "Импийчмънт се нарича процедурата, с която законодателен орган официално подвежда под отговорност лице, което е висш представител на властта, с цел отклоняване на общественото внимание от сериозните проблеми, пред които е изправено и ангажирането му с изкуствено създадени такива".

Oще: импийчмънт 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.