Webcafe

ШОК!!! (СНИМКИ) (ВИДЕО)

Иван КуцаровИван Куцаров
26.04.2015, 13:07 (обновена 29.04.2015, 14:50)

1 от 9 снимки Назад Напред

Цветан Василев и Иван Искров пеят заедно

Видеото на Цветан Василев и Иван Искров може и да учуди някои, но всъщност далеч не е толкова странно на фона на добрата българска практика да изтичат неприятни снимки и видеа на родни политици. Често пазени за най-подходящия момент...

В безсмъртния си роман "Къща от карти" Майкъл Добс казва, че "Приятелството в политиката е въпрос на впечатление, което лесно се изтрива". Следейки скандалите, предизвикани от приятелски огън в българската политика, не може да не се съгласим.

И ако самородни таланти като Хюсеин Хафъзов "ваканцуват", а други като Божидар Димитров не спират да се радват на живота и красивите жени, то има не малко случаи в българската политика, които излизат в най-(не)правилния момент. Случайно или умишлено.

Николай Бареков и  катарзисите в живота

Надеждата на повечето анализатори бе, че популизмът ще остане в ерата "Жорж Ганчев", когато предизборните срещи и политиката приличаха повече на сбирка на "Поети с китара", отколкото на политически живот в европейска държава.

С трансформацията на Бареков от журналист в политик тази ера се завърна с пълна сила.

Скандалните записи и снимки преследват "Новия политик" от зората му на журналист. През 90-те години Бареков бе по-известен като водещ на "Чака-рака", а негов партньор в шоуто бе небезизвестната маймунка Чита.

Преди да стане журналистът с "имаме новина", днешният евродепутат пееше как ще цепне дънките на Радка Пиратка. С узряването на неговата "кариера", скандалните се прехвърлиха в Сен Тропе, където, по примера на Волен Сидеров, громеше капитализма и бедността на своите избиратели със скъпи бутилки шампанско и частни партита.

Записите как плаща на групата на Бисер Миланов - Петното и Венцислав Ангелов - Чикагото са само част от несгодите, които го спотеляха по време на "развода" на неговите благодетели: Цветан Василев и Делян Пеевски.

Вежди Рашидов - Главен  скулптор на републиката

Фамозният Вежди Рашидов винаги намира начин да припомни за себе си.

Неговата личност е еманация на прехода, апотеоз на контрастите през последните 25 години. Още през 1996-та, на празнуването на негов рожден ден в кафе-сладкарница "България", той зае трайно място в спомените на народа. В разгара на инфлацията, причинена от поредното управление на БСП, "Мултигруп" организира специално празненство за Вежди Рашидов, на което той беше обявен за "главен мултак на републиката".

Кадрите от това събитие и до ден днешен са причина за умиление в не един и двама почитатели на годините, когато интелектът беше заменен от силата, а за национални герои се смятаха граждани с прякори Компира, Чушката и Крушата.

През 1999-та Вежди Рашидов стана общински съветник от "Другите за София" и през 2001-ва година влезе в новините заради сбиване с полицай. Случката е куриозна и заради това, че мястото на действието е под кабинета на кмета Софиянски, а Емил Додов от групата на ОДС бе подкрепление на Рашидов. За съжаление видеото не е налично в мрежата, но кадри от него може да видите тук.

Камен Влахов и трудностите на депутатския живот

През 2002-ра депутатът от НДСВ Камен Влахов стана известен с репликите "Кретени", "Ще има легни-стани", "Ще станете на кълбета".

Те бяха отправени като заплаха към служител на общинска фирма "Паркинги и гаражи", който вдигна колата на депутата с "паяк", заради неправилно паркиране.

Запис от този скандал беше излъчен в тогава популярното и гледано "Шоу на Слави". С дистанцията на времето този скандал се оказа изключително интересен, тъй като стана ясно, че и "Паркинги и гаражи" неправомерно са задържали документите му и са предизвикали такава реакция от негова страна.

Въпреки че тя не може да бъде оправдана, остава въпросът как и защо записът е стигнал до национална телевизия. През 2001-2004-та компроматните войни бяха в разгара си, а именно НДСВ беше в центъра на повечето от тях.

Министрите и яхтата

През пролетта на 2003-та, посред бял ден на оживен столичен булевард, избухна бомба в колата на Иван Тодоров - Доктора, а заедно с нея гръмна и един от най-големите скандали в политиката.

В колата на известния контрабандист бе намерена снимка от частно парти на яхтата на небеизвестния бивш комсомолски активист и настоящ английски бизнесмен Спас Русев.

На един кадър бяха запечатани Милен Велчев, Мирослав Севлиевски, Пламен Петров и Любчо Минчев, а в дъното седяха Петър Петров - Амигоса и Иван Тодоров - Доктора.

Обясненията за "случайно" присъствие на частно парти в яхта в морето е трудно да бъдат приети, щом плавателният съд беше именно на един от сивите кардинали на НДСВ в онзи момент.

Седянките в политиката

5 години преди да стане премиер на най-недолюбваното правителство след това на Жан Виденов, Орешарски остави ярък спомен по време на учителските стачки в ролята си на финансов министър.

С Даниел Вълчев, тогава министър на образованието, проведоха един от най-култовите разговори в политиката, случайно записан от журналисти.

Стачката бе организирана от несменяемата и до днес Янка Такева, а недоволството беше от една страна заради заплащането, но много повече заради предстоящите тогава реформи в образованието, които целяха да променят системата и да я изкарат от социалистическото блато.

Орешарски предлагаше да се "разваля седянката" на стачкуващите учители и включваше израза "първо да мислим за числа, съкращения". В контекста на тогавашната ситуация,  не е изключено и този "случаен" запис да е изтекъл както и този на Камен Влахов в "Шоуто на Слави".

Вокална група "Цъфнал герб"

Председателят на НС  Цецка Цачева преди няколко години влезе в медиите с клип от местна сбирка на ГЕРБ в Плевен, където пееше безсмъртния шлагер "Цъфнал герб".

Историята придоби известност около скандали в партията и напускането на Емил Димитров и Мирослав Найденов, които създадоха партия "БАСТА".

Всъщност немалка част от компроматите с политици са свързани именно с вътрешни скандали на лобита в различните партии.

Явно пеенето е в душите на много бивши и настоящи гербери, тъй като съвсем наскоро Мирослав Найденов показваше своите гласови способности по време на интервю за телевизионно шоу, направено на тежка софра в родопска механа.

Приказка за Бялата Златка, Фикуса и Златния пръст

Волен Сидеров е пример, който трябва да се изучава в системата на политическия маркетинг.

Известни са голите му снимки за списание, където обяснява за своята полигамия и атеизъм. Също така известна е и статията в която громи паметника на "Альоша" и моли американците да ни спасят от съветската окупация.

И ако тези неща са "грешки от младостта", то снимките от Варадеро и скъпите петзвездни хотели в Париж са красноречиви за морала на лидера на "Атака" и неговите последователи. Политикът с най-много прякори не се свени да прави едно след друго скандални изказвания и да обявява за репресиран.

Бойко Борисов и продуктово позициониране

Фигурата на Премиера е достъчно колоритна сама по себе си. Въпреки дългите години в политиката, до този момент единственият скандал са два аудио записа.

За сметка на това постоянните бисери от негова страна, като че ли останаха в миналото, за да бъдат заменени от продуктовото позициониране в социалните мрежи, които раждат култови meme-та.

Във втория си мандат Бойко Борисов вече е в позицията на един улегнал политик, но винаги има с какво да ни изненада. Последно го направи със своите, наистина красиви, магнолии. След него Николай Бареков се снима със своите магнолии, а Божидар Димитров с черешите си.

Михаил Миков и забавленията на Северозапада


Вече като градски фолклор се разказва истинска случка преди години. Веско Маринов го чакали за концерт в Кула, а той се объркал и отишъл в Кулата.

Малкото гранично градче е дало не един и двама български творци и политици, но Михаил Миков е най-колоритният сред тях.

Като председател на НС бе запомнен с не една и две остроумни шеги, но като председател на БСП най-ярко отражение до момента остави снимката с млада кючекчийка на масата до него.

Явно управлението с коалиционния партньор ДПС дава отражение във вкуса и начина на забавление на БСП - в началото на 90-те се бяха появили снимки с лидера на ДПС Ахмед Доган в компанията на две полуголи кючекчиики.

Божидар Лукарски и любовта към футбола

Във второто правителство на Бойко Борисов има един по-голям фен на футбола от него.

Божидар Лукарски, известен като Манчестъра, е сред култовите фигури от новото поколение политици. За голяма част от избирателите на Реформаторския блок неговото назначение беше изненада, тъй като никой не го очакваше, но всеки знаеше за неговата упоритост да осребри участието на СДС във властта.

Точно тогава излезе в обръщение и култовата снимка на вече избрания министър на икономиката от мач на Локо София, гол до кръста и крещящ в компанията на ултрасите.

Иван Искров  и дуетите в политиката

Вече близо 12 години Иван Искров е несменяем шеф на БНБ.

Той е от онова поколение юпита, които влязаха в политиката през 2001-ва, а последната му работа преди да стане депутат е била директор на "Росексимбанк" на покойния Емил Кюлев.

Въпреки че през 2010-та получи "Орден на Леополд" заради стабилността на паричната система в България, в последните 5 години ред скандали и съмнения подлагат на въпрос неговия професионализъм и независимост. Достатъчно е да изредим само скандала с Корпоративна търговска банка и оставянето й да фалира, което е в контраст с помощта, която БНБ и държавата оказаха на една друга банка.

Всичко можеше да се приеме за случайност, ако не беше изказването за професионалните отношения с Цветан Василев.

Адвокатът на последния направи подарък за рождения ден на Искров, като пусна в обръщение култов дует между Василев и шефа на БНБ, където те са прегърнати и в задушевна обстановка, пеят приятелски "Назад, назад, моме Калино" - само няколко месеца преди фалита на КТБ.

Oще: божидар лукарски  бойко борисов  вежди рашидов  видео  волен сидеров  доктора  компромати  николай бареков  политици  политически скандал  скандал  снимки 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 13.04.2012, 19:02

4 Ray | 27.04.201517:45

Парад на простотията и кънтящата липса на морал!
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 18.12.2014, 19:07

3 Шамито | 27.04.201514:11

С една дума КИЧ.В света на парите идеите и моралните ценности/не ги бъркайте с демократичните ценности/ са на последно място.Който се реши да ги следва–губи.Откровен рекет на който ръкопляскаме.А дали това не е споразумение с прокуратурата?Въпроси на които няма да ни бъде отговорено–защото на зомбитата не се полага.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 13.06.2014, 18:58

2 TheForce | 27.04.201512:11

А после избори и се надяваме да потръгне... и то с тези люде. Мъчна история.
   

оценка

+5 -0

Регистриран на: 19.04.2014, 18:11

1 граф Сен-Жермен | 27.04.201511:10

Ще повърна.
   

оценка

+7 -0