Webcafe

Бате, бис!

Бате Гойко
20.07.2010, 09:24 (обновена 30.07.2010, 19:41)
ББ

Снимка: © БГНЕС

Ще те викам аз на бис, Бате, ти само не изпускай гаубицата...

Батеее, нямаш равен - стреляш като гаубица. Бам-бам, и Лъчо Иванов си отиде - отвсякъде. Бам-бам - и другите двама депутати, дето се пробваха с наркотиците в рекламата. После   гръмна и по твойте, дето искаха да разрешат на областните управители да продават имоти за по половин милион лева.

Сега слушам - по телевизията казаха, че най-сетне ония от Брюксел казали нещо хубаво за България. Даже го и написали. В тоя доклад, дето ни проверяват как вървят работите с правосъдието и борбата с престъпниците. Никога досега не е вървяла по-добре, казали от Брюксел. 

Само така. Ще те викам аз тебе на бис, Бате. И Цецо Цветанов - стига да е покрай теб. Ти само кажи.

За друго исках да питам, Бате. Що са тия 116 милиона за тютюнопроизводителите? Имаме един Ибрямчо в нашия блок, от Бял извор е момчето, на квартира е тук. Люлинец ще го правим. Как лепи фаянс - по конец. И ми разправя оня ден, като бяхме седнали на пейките на по бири: "Всички, дето вземат премии над 5000 лева, са пари за депесето!"

Е що, Ибрямчо, питам? Щото, вика, едно семейство, дето гледа тютюн, да се скъса, не може да изкара повече - това е таванът, а за да вземе 5000 лева премии, трябва да извади 2-2.5 тона тютюн. Как да стане тая работа? Такива семейства в моя край се броят на пръсти, разправя човекът.

Нали помниш, вика,  миналата есен земеделският министър каза, че трябват 80 милиона лева за премии? Как станаха сега 116 млн. лева?! Бате, и аз това питам. Тия списъци с премиите как се правят, а Бате? Тютюнопроизводителите, регистрирани за премии, истински ли са - или надписани, като за директните субсидии на декар?!

Нещо не е читава тая работа, фирми има ли вътре? Мен за тия хора не ми се свидят парите - гледам Ибрямчо и брат му какви са работливи, и сичките са така, обаче за ДеПеСето - да. Те буря измислили за над 735 бона в онова министерство на Емел Етем, та за тютюна ли... Най-добре да сверите метеорологичните прогнози с похарчените пари за бедствия.

Истината ми кажи. Щото за биса ти давам дума, Бате. Когато му дойде времето - само не ме разочаровай...

Тъщата не е съгласна. Тя е вярна още на Царя, макар че изхвърли календара от 2002-а с физиономията му, дето й висеше над леглото. При Царя, вика, телефонни измамници нямаше.  Ма кой й е крив? Проста жена, Бате, ама на мен се падна дъщеря й - късно разбрах, че върви в комплект с майката.

Обадили й се оня ден, че дъщерята, внучка й демек, лежала в болница, почти умряла от свински грип. И тя хукнала, без да се обади на никой, щото я заплашили, че спират системите, и занесла на някъв тип под часовника на Централна гара 350 лева и всичкото злато, дето намерила по къщи.

Даже и моя пръстен, дето тати ми го подари след уволнението от казармата. Така ми причерня,  че две врати от пантите откачих, да се успокоя. Вън, викам, гевреци ли ще продаваш, семки ли - не знам. Тия триста и петдесет ги бях приготвил за щерката да ходи на море. Откъде да намеря сега?

Ще си извадя, реве тъщата, трите златни коронки. Недей, викам, че може за погребението да потрябват!

Мина ми после, то се знай. А телефонът на БТК тутакси го спрях.

Бате, що по тия телефони само звънкат, а? Тука има нещо, кой им снася информация - откъде знаят, че бабето е било само вкъщи? Значи - и мойте смени знаят, иначе как ще улучат точно нея?!  

Бате, насочи тая гаубица по телефонните измамници...Тия, ако ми паднат, под душ със сода каустик ще ги туря. Така я разбирам аз профилактиката. А твоят човек Цецо Цветанов разправя, че ония двайсетината, дето фанаха у Горна Оряховица, ги били профилактирали. После чух, че само ги завели до районното, беседвали и пак ги пуснали. Дааа, няма респект.

Да беше жив тати, щяха да ходят с татуировки на народната милиция на задниците си. На токата на колана имаше звезда, още ме наболява.  

Бате, не се трае с тия телефонните мошеници. Викам на съседа, дето ходих да ударя по едно, да направим доброволчески отряди - да ловим бабите с пари, хукнали да ги дават за тоя, дето духа. По десет процента да вземаме, пак ще е кяр - и за нас, и за хората, дето ще им спасим паричките, пък и от инфаркт може да ги отървем.

„Е как, вика, ще я правиш тая работа?" Лесно, спираш всяка пенсия, дето върви, плаче и се тресе с кърпичка, и учтиво питаш: Вие пари  ли сте тръгнали да носите? После любезно обясняваш. Ама трябва, вика съседът, да сме избръснати, че с тая четина ще подплашим бабичките... Оня, дето взел парите на тъщата, бил добре облечен и избръснат. Един такъв млад и хубав като вас, г-н полицай, вика тъщата на ченгето, дето й вземаше показанията.  А той: Изчакайте, докато ви дам химикалката, да напишете показания, че е само една, а още пишат предните преди вас.

Бате, СРС-ата за БТК! Само така се оправя работата, оттам изтича и трябва да се запуши. Ти само нареди на ДАНС да се заеме.

Като казах ДАНС - и там нещо става. Ама верно ли от резиденцията в Банкя липсват климатици и телевизори, когато дансаджиите я ползвали за център? И това под носа ти...Леле, леле. Така едно време от ок на бекапетата изнасяха и килимите от кабинетите си след 10 ноември.

Само гаубица, Бате - и два пъти на бис!

Oще: брюксел  бтк  данс  доклад  дпс  премии  телефонни измамници  тютюнопроизводители 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 09.06.2010, 20:59

2 rado84 | 23.07.201001:08

Леден, дано поне ти си разбрал нещо от тази простотия, че аз не разбрах нито за какво иде реч, нито какъв е смисълът на тази статия. Прилича ми на монолог на някой селяк изпуснат от лудницата - като тези, които се навъртат покрай НДК... Смее се
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 27.03.2010, 14:29

1 ледения | 21.07.201015:43

Защо се допускат такива пасквили за публикация?
Странни критерии имате в тази редакция!Бъдете поне малко обективни и не давайте трибуна на бездарници,освен,ако всички не сте такива!
   

оценка

+0 -1