Webcafe

Цеко-Меко

Борис Христов
17.06.2012, 10:02 (обновена 18.06.2012, 17:32)
Росен Плевенлиев

Всъщност с кое точно в закона за горите е несъгласен президентът...

Да се радваме или не, че президентът наложи вето на закон, който властта направи, защото й беше дадена поръчка.

Почти като на сервитьор в кръчма: "Две писти и няколко лифта, моля! Не се туткай и ги пиши на сметката на..." И властта се разтича с таблите.

Да, защото няма друг начин да се променят текстовете и да се опази природата на България.

Не, защото и второто президентско вето е под натиск.

Това вето - по целесъобразност и под натиск, не показва позицията на президента, който - знаем, е фен на зимните спортове, и беше почетен гост на купон на Първа инвестиционна банка в Банско.

Освен че като строителен министър Плевнелиев подкрепяше подобни инвестиционни проекти.

Сега държавният глава връща закона като цяло, а не отделни параграфи.

Този вариант е къде по-умиротворяващ. Ако промените първо бяха обнародвани в Държавен вестник, за което щеше да е необходим указ на президента, и впоследствие да започне подготовката на нов законопроект - кой знае дотогава протестите колко хора щяха да увлекат след себе си... И властта щеше да обере големи негативи.

Така че този вариант е неприложим.

Факт е едно: победата е голяма, защото е първата, извоювана под обществен натиск. Първите протести срещу поправката, започнали още през зимата, не впечатлиха управляващите.

Едни младежи си скачат... Блокадата на Орлов мост свърши работа.

Сега е добре да се премести пред парламента.

И видим тогава меко ли е на "Алеко" за Цеко.

Oще: вето  закон за горите  президент  росен плевнелиев  указ 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 20.06.2012, 17:07

7 Mastikata | 22.06.201215:57

Блокадата трябва да е пред централата на ПИБ АД - там се крие Цеко с бетоновоза!
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 05.05.2012, 00:39

6 Blagovest Iordanov | 20.06.201200:04

Боже, за какви неща се протестира...че това ли е най-големият кусур на държавата.
Тъжно и жалко.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 05.05.2012, 10:22

5 Dimo Tirkov | 17.06.201223:21

Пътешествието на един социално ангажиран "зелен'' фен из дебрите на човешката душевност........Не всичко зелено се пуши.Защо? Намерилият отговор на въпросът, може да продължи да чете.
Заобикалящото ни сиво ежедневие подбужда крещящата нужда,от социално ангажирани личности.Бойно поле е реалността,а залогът за бъдещото еволюиране на човечеството и в какво,е тема от първостепенно значение за всеки един индивид.В монотонното ни ежедневие "зеленият" е открил значението на изпълненият със съдаржание цвят и еднообразното сиво.Хубаво е човек да има в какво да вярва и за какво да се бори.Не е нужно да пускаш корени или да определяш планетата като своя майка,нужен е най-елементарен интерес към заобикалящата те среда и промените настъпващи в нея.Ежедневните пречки и проблеми не ни възпрепятстват да вярваме в единственото възможно израстване на индивида по-пътят му към съваршенството.
"Светът не е устроен така ,че да ми се хареса,устроен е така ,че да се хареса на някой друг,държа да отбележа,че този някой е явно луд"
Дали прекомерната употреба на сандвичи мк Доналдс ,едрият капитализъм,експлоатацията на социалните прослойки,замърсяване на околната среда,неминуемо идва момент,налагащ закономерната ответна реакция,противодействие на тези гибелни процеси и борба за едно по -добро бъдеще и един по-добър свят.Вяра срещу матереализъм и глобалното значение на,егоизмът,чревоугодничество и злоупотребата с човешки живот.........
"Всеки обременяващ хармоничното съществуване на ,всеки един организъм в рамките на тази система "Земя" е враг вредящ ,не само на себе си"


Надеждата остава за тях сивите, ние продължаваме да се борим.
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 04.03.2011, 14:53

4 Bobby_gBG | 17.06.201215:56

1 Stoyo Tinkov | 17.06.201212:13
-----------------------

На СърГей и тайфата талибани около него просто не им пукаше какво мисли обществото за тях, където имаше протест (като на миньорите) - пускаше се жандармерията да им начупи канчетата и се приключваше, а всеки скандал се отичаше в канала за седмица-две, защото идваше новия. И то от скандал в скандал не остана време да се направи нещо...


Само че те май забравиха че са на власт само 4 години, и народа след това ги наказа доста мъжката...


Докато ББ не забравя за това правило, и все още не е решил да се оттегля, така че ще-не ще се съобразява с протестите. Както всъщност става във всяка нормална цивилизована държава.
Викат му гражданско общество.
   

оценка

+1 -2

Регистриран на: 24.04.2011, 14:41

3 Чинчифон | 17.06.201212:54

Не знам дали има избирател,който все още да се пита,защо първата дама отбягва да се показва със своя президент?Добрата политика е задължително умната политика,а добрият президент е задължително достоен човек.А партиите и коалициите са платени медийни и социологически упражнения на частни фирми.Нали,пак за това,никой и никога не е чувал коя точно идея е синя?Или пък защо едни българи лъжат останалите колко било хубаво европейското им развитие.Ами то всичко се вижда и с просто око! Много щастлив
   

оценка

+2 -1

Регистриран на: 09.06.2011, 16:40

2 Venko Grigorov | 17.06.201212:54

Ако няма вето - "Президента нехае, и играе за лобистите"; Ако има вето - "Президента е подписал ветото си под натиск", "Да ама какво му е неговото мнение" ...

Само преди няколко години един друг премиер посрещна протестиращите с думите "Здравейте клоуни". Само след една година ще ни управляват отново същите другари от същата тройна коалиция.

Да му е честито на списващия.
   

оценка

+1 -5

Регистриран на: 02.08.2011, 10:53

1 Stoyo Tinkov | 17.06.201212:13

Много ми е чудно, как едно време Серго и сие гласуваха закони, поръчани от този и онзи на поразия, и как нищо, ама грам информация не изтичаше за тези закони, тук там излезе нещо наяве, вдигналите се на протест биваха прегазвани от полицията (студентските протести). Сега обаче много активно следим всеки ход и всяка крачка на това правителство. Няма лошо, така трябва да бъде, нека изразяваме недоволството си, за да има резултат, но преди години защо мълчахме ? Оставихме и Рила и морето да станат такива каквито са в момента - източници на солидни доходи за този и онзи червен съпартиец ... Така че стачкувайте, днес може и да има резултат, проблема е, че стачкуващите пак са изпратени от някого ... Аз като съм зле, другия трябва да е по-зле ...
   

оценка

+2 -7