Webcafe

Кючекчиите от ГЕРБ

Емилия Милчева
23.10.2010, 19:43 (обновена 25.10.2010, 17:36)
Борисов, Цветанов и сие

Снимка: © БГНЕС

Еваларка за Бойко Борисов от ДПС-то...

Виц от времената на народната милиция:

- Петрова, ти знаеш ли, че съпругът на Янева станал педераст?

- Ми така е, като се върти все около началниците. А нашите ще си седят прости старшини...

Скудоумието в тая страна надмина милиционерщината и стигна Мусала.

Явно наистина сме се опразнили откъм мозъци и тук е останала предимно карантията.

На каквато замириса "Стара планина".

Горда "Стара планина" стана ...орда "Стара планина"

Суперстандартът "Стара планина" тъкмо тръгна - и ще се променя. Вече ще се разреши и соя в каймата и колбасите - до 0.1% или до 0.25%, съобщи Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните.

Е, г-н Найденов, и 5% да разрешите, няма как да се разбере. Нали се оказа, че в лабораториите у нас мерят качествено, но не количествено - в смисъл установяват, когато има соя, но не и какво е процентното й съдържание?

"Стара планина" е толкоз истинска, колкото и политиката на ГЕРБ. Когато искат, има соя, когато искат - няма. Отварят пазар за едни, затварят за други, чекмедже тук, чекмедже там. Комбинация от опаковка с добър търговски вид - и кофти съдържание.

Идеи на ниво старшинки. Като тази за национализацията на пенсионните фондове. Парите на фондовете са вложени в ДЦК - т.е. вътрешен държавен дълг, и акции. За да ги обърнат кеш, трябва да продадат акциите на умрялата българска борса. Освен че за БФБ това ще е равносилно на земетресението в Хаити, ще срутят и малкото останало инвеститорско доверие.

За това, че е противоконституционно, дори няма смисъл да говоря. За това, че парите, натрупани по лични спестовни сметки - макар и с отрицателна доходност - пак ще отидат в общата копаня - също.

Добре или зле са управлявани тия пари е работа на Комисията по финансов надзор, доколкото я има - не на правителството. Работата на правителството е да си събира вземанията, в това число и неплатените осигуровки, да извърши приватизация, да намали данъците - вместо да души като митничарско куче за хероин, пардон, за натрупани някъде пари в държавата.

Пиар + шамански популизъм

ГЕРБ се е изместил силно вляво, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. Нещо се е объркал. ГЕРБ не се мести наникъде. Вкопан е на едно място и се обръща като ветропоказател натам, накъдето сочи профилът на Борисов. Къщичка на кокоши крака - или на дебели вратове, кому както се хареса. Днес е така, утре може да е иначе.

Кючекчийска политика. Върти, сучи, опааа...

...И ДПС са в бяло. Това е новият шлагер, пуснат от Борисов в петъчната "Панорама". Очаквам догодина ДПС да подкрепи Борисов на президентските избори. След като му осигури и миналогодишната победа с "изтеклото" изявление на Доган в село Кочан - и така си отмъсти на БСП, които пробваха с някакви тайни договорчици зад гърба на Сокола.

А г-н Борисов обяви как "Цанков камък" - и за който Доган взе 1.5 млн. лева хонорар, не е проект на ДПС, а на БСП. "...Но те мълчат като партизани, а пасивът е при вас, не знам защо вие мълчите за коалиционния партньор", подхвърли премиерът на Лютфи Местан. А той му благодари, че е оневинил партията му от обвиненията.

(Между другото, защо не мога да се сетя Борисов да е коментирал хонорара на Доган...)

Не знам дали това е еволюция или революция в мисленето на Борисов, който отмъкна голяма част от избирателите и на БСП, и на "Атака" и на други партии, именно с анти-ДПС говоренето си. Което смени с анти-БСП риторика веднага след изборите. (И в същия момент го заобичаха изданията на една определена издателска група - Кръстева-Пеевски.)

Още един път същия кючек, моля

Ще го гледаме, бъдете сигурни.

Чудя се защо цяло Девинско гласува за ДПС, след като проектът е на БСП! А собственикът на фирмата, платила хонорара на Доган - бившият мултак Николай Вълканов, е подизпълнител на "Цанков камък". Аха, сещам се - формално обяснение има, ДПС не държеше министерството на икономиката и енергетиката...

Така че кой е виновен, че нямаше търг за обекта при управлението на НДСВ-ДПС и колкото поиска строителят, толкоз му дадоха?!

Сещам се, че няма да се бутне ни оградата, ни барбекюто на Доган. Нищо, че има решение на съда. Чакало се решението на ДНСК - е, ще има да почакаме. И това, и обещаната от поне от 8 месеца проверка от НАП на доходите на Доган - ревизионният акт се бави ли, бави.

Двайсет години гледам политици, които друсат кючеци на Доган. Е как да не му каже човек евалла...

Но не може да каже евалла на премиера, който определи като връх на IT-то, хай-тека и прочие откриването на кол-центъра на "Хюлет Пакард" в България. Като изключим, че заслугата за това си е безспорно на Саша Безуханова, останалото не е никакъв връх.

Просто факт, че се доближаваме до Индия и Пакистан.

Oще: ахмед доган  бойко борисов  герб  дпс  стара планина 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 11.05.2010, 18:26

3 Крив Макарон | 25.10.201009:37

Заслужава да се отдели внимание и показаното самодоволсвто на премиера, как се е пазарил на дребно с Владимир Путин. ББ надали разбира, че подобни сделки се правят с доста по-голям замах. Договарят се параметри на реинвестиция (понякога до 200%), договарят се сделки с оръжие, така, че в случай на събития да бъде защитета тази инвестиция. Така целият пакет излиза значително по-изгоден и за двете страни. Нормалните дръжавници избират стратегически патьор, който да им даде предимство пред регионалните конкуренти. ББ се фали като, дете в пясъчник, как търси начиин да спести 20 ст. (за мащабите на дъжавната политика), без да вижда, че в бъдеще дръжавата ще става все по-зависима от кредитите и сенчестата икономика. Не наблягам на това, че разговора е воден с руския премиер, а на начина на мислене ББ. България като член на ЕС, е много по-заинтересована да привлече инвеститори от западна Европа. Но надали това ще се случи при бойковото управление.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.10.2010, 00:35

2 Anton Andonov | 25.10.201009:27

Мухата си рекла ще сборя слона пък каквото и да стане! Слона победил - въпреки, че мухата била права.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.08.2010, 13:10

1 Georgo D' Tomazi | 24.10.201018:59

да. театър на сенките. пред чаршафа има брезент. журналистите го повдигат по малко и се вижда , че нещо се прави зад чаршафа. какво ? досещаме се. кой ? не е ясно. абе пак се досещаме ама не е ясно. магистрат от досещане не разбира.
   

оценка

+0 -0