Webcafe

Бате, лошо - Цецо първи арестува кризата

Бате Гойко
05.05.2010, 08:43 (обновена 07.05.2010, 12:04)
Борисов, Цветанов и сие

Снимка: © БГНЕС

Аз ти казах, Бате. Вдигнеш ли го, изключвам телевизора - нема да те гледам

Аз ти казах, Бате. Вдигнеш ли го, изключвам телевизора - нема да те  гледам.

Майтап, бе, братле, не го направих - само така си говоря. Други са го изключили, аз не. С теб съм докрай. Ако ще, никоя камера да не те погледне до края на мандата.

Но сега виждам - Цецо Цветанов е по-напред с рейтинга. Е как стана тая работа? Уж арестите най-антикризисната мярка, пък тя се оказа най-рейтинговата. Щото празната хазна остава за теб да си блъскаш главата, а славата - за Цецо. Не е честно. Да беше станал министър на вътрешните работи - на теб най ти отива. Жената още помни как ходеше с едно черно кожено манто ли беше, какво - ама супер добре.

Пък сега - медът у Цецо. Абе много блага тая борба с организираната престъпност. Спретнеш некой арест - и аре, капе ли, капе, и вдига. Но защо, питам аз, прокуратурата, дето бъхти като луда по тез арести и вика гороломно: „На колене!" и после я наказват, има само 25% одобрение?! Горе-долу два пъти и половина по-малко от 60-те процента на Цветанов.

Още не са влезли в образ. Има да повикат - за автентичност. „Трябваше да застрелям някого, за да се утвърдя в ролята!" Това не е от репликите на Роман Василев, това го казва Ал Пачино, щото Копола го спукал от дубли за „Кръстникът", а го одобрили отведнъж, като видели как застрелял Солоцо и корумпираното ченге.

Ама и на МВР рейтингът е по-нисък от този на Цветанов - 44%. Се едно, че той сам ги лови мафиотите, сам ги обвинява...Явно народът само нему вярва и се доверява. Пък едно време другиму вярваше. Виж кви неблагодарници са.

Също като американците - като стана напечено заради здравната реформа и безработицата и оп, на Обама рейтингът падна под 60% - даже по-рано от теб, Бате, на седмия месец управление. При теб виж кога се случи - чак на деветия. Спокс, пак си повече от неговия - през март Обама имаше 53%, а ти имаше 58%, сега си ги спаднал с някви два.

А мойта, нали знайш, жените се много умни се пишат, работи в едно офисче, секретарка е, и чула още през март, ама за други две агенции, дето мерят рейтингите, че и тогава било така. Демек пак Цецо е бил по-напред. Ама ония оправили навреме работата, да не се сърдиш, че не е хубаво министър-председателят да ходи в лошо настроение на работа. Ей така, без да иска, ще направи поразия с някое ДДС, пък после ходи обяснявай на тоя прост народ, че не е бил на кеф.

На всички злонамерени и другите, дето се пенявят от БСП, че и от отдясно, че не правиш реформи им го покажи тоя рейтинг. Ако не правеше реформи, така ли щеше да е спаднал?! Ма нали се чудят с кво да се заядат...Хич да не ти пука. Завиждат ти.

Трябваше ти да кажеш за спецсъдилищата. Що остави Цецо да е по-напред? И отде наде Цветанов ще казва кво ще се прави в съда. Нали съдебната система не зависи от никой, даже и от МВР. Редно беше някакси правосъдната министърка Маргарита Попова да се обади...А тя като мълчи, на премиера му отива да го каже.

Ти казваш за ДДС-то, ти казваш за еврозоната, за далаверите, за метрото. Абе за всичко в тая страна. Да беше обявил и спецсъдилищата. Виж, Цецо като каза първи за импийчмънта на президента, как се изложихте...Ако не беше ти, къде щеше да е Цветанов - на върха на пръта за овчарски скок.

Чакай да ти кажа нещо - стига си закрилял МВР-то от съкращения. Ножът вече е забит в кокала - да ги съкращава Цветанов. Ще видим тогава майският рейтинг пак така навирен ли ще е.

И друго да ти кажа. В събота пием бира на пейката пред блока и отсреща паркира беемвето Пешо Хамбара, дилърчето на района - ние тука в Люлин сме каре с още шест блока. Е, викам му, черпи една бира,  щом имаш за бензина на тая кола, значи си добре. Ма вас кризата не ви ли удари, питам.

Ей ти, вика Хамбара, и ми бута една двайсетачка, почерпете се. И смига - разбирай,  към друга бригада се е ориентирал. Та, за това искам да те питам, уж Ц.Ц. разни пъха в ареста Такита-Макита и Исуси, пък дилърите все си стоят - и все едно и също правят...

Смятай, бате, нашето семейство  цялото те одобрява - на сто процента, не на 56.

Тъщата смени календара на  Сакса от 2001-а с твой портрет. Хубав човек, вика, поправен - ще рече голям. (Той и тъстът беше така, ама баба ти Венетка го стопи като тения... ) Абе със съпруга работа да нямаш.

Друго исках да ти кажа. Докато не арестуваш кризата, няма оправия.  Ама ако Цецо свърши тая работа преди теб, не знам - направо не ми се мисли.  Даже и спецсъд ще си направи - за да я осъди. Тогава вече няма мърдане - трябва да е президент.

Oще: бойко борисов  герб  ддс  рейтинг  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.