Webcafe

И пак при Гошо Тъпото

Борис Христов
19.04.2012, 13:58 (обновена 21.04.2012, 18:42)
Искра Фидосова

Снимка: © БГНЕС

"Калинките" при ГЕРБ станаха пандемия

Дежа вю. Сякаш сме във времената на парламентите по време на прехода, когато разни случайни хора, без професионална тежест, влизаха във властта. Поне бяха цветни образи, днешните са безлични послушковци.

Къде са днешните реплики на Васко Нубиеца, Фори Светулката, Гошо Тъпото, който не знаеше как се пуска климатика и беше готов да стане от "шведската маса", като дойдат шведите, фамозната председателка на Партията на българските жени Веселка Драганова...

На ГЕРБ им тръгна не по вода още с Румяна Желева, която очевидно не владееше European. Вярно, че за кабинета си Бойко Борисов успя да събере що годе приличен екип, но в края на мандата увеличи броя на партийните оловни войничета. За кадрите, дислоцирани по общини, може да се напишат сценарии за сериал: "Имбецили в повече..." Ами за провала на форума в Катар, с чиято организация се заминаваха две министерства - Външно и МИЕТ?

От мандат на мандат като че ли се процежда все по-малко мисъл и компетентност в Народното събрание. В 41-ото преобладават две основни групи: стари партийни кучета - и нови "тежести" от стандарта на Фидосова и Атанасова.

Уникални в своята безличност, "калинките" по времето на ГЕРБ са пандемия. Неможене и лобизъм е другата характеристика, съдейки по толкова честите промени на закони, че някои от приети по-рано промени биват отменяни още преди да стигнат до обнародване в Държавен вестник.

Шеф на здравната каса - бивш управител на ломската болница, здравен министър - човек, чийто трудов стаж се изчерпва с 4 месеца юрист на психодиспансер, но пък над 2 години депутат. Друг министър, на МВР - и то вицепремиер, е с диплома от ВИФ, администратор, търкал бюрата по "Шести септември", който не е в стихията си, когато се опита да цитира НК и НПК, видно от публичните му изявления. Калина Илиева, с нарисуваната от самата нея диплома. Георги Харизанов без диплома, но с ум "на Бил Гейтс".

Назначения на посланици, определени като сериозни недоразумения - на премиерския съветник Светослав Спасов с диплома на историк и занимания по окултизъм и езотерика ("Сега"), който отива в ОССЕ, и бившата областна управителка на Ямбол Таня Димитрова, медицинска сестра, чийто скрити знания - като например владеене на мъртви езици, сигурно са надделели за назначението й като посланик в Хърватия.

Онези като Гошо Тъпото поне бяха оригинали. Днешните блестят с верността към Партията. При подбора им вече е ясно кой критерий е бил в сила: "Готов/готова на всичко в името на стълбицата".

Така шеф на правната комисия се оказа човек, завършил "изнесен" факултет в Монтана, а на парламента - учил право благодарение на рабфак и стаж на юрист в общината в Плевен.

Лошо ни се пише. Гошо Тъпото беше шеф на Комисията по хазарта. Дали не ни готвят Фидосова за министър на правосъдието в един бъдещ кабинет?

Oще: герб  гошо тъпото  искра фидосова  кадри  парламенти  партия  преход 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

7 Mile Manolov | 22.04.201219:48

За кадрите, дислоцирани по общини, може да се напишат сценарии за сериал: "Имбецили в повече..."

поклон поклон поклон поклон поклон поклон
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.03.2012, 14:21

6 на майка ти пИтката | 20.04.201217:42

Не съм съгласен с определението, че ГЕРБ били събрали поне приличен екип в правителството. Дянков статистика (!) в мисията на МВФ в Грузия (!!!) ли е приличен икономист, или пък вифаджията-маратонец Цецо Умното, или може би новият на икономиката с фалшивата диплома от колеж по изкуствата (!!!!!!!!!) ?! Неадекватните 4 министъра на здравеопазването ги пропускам, както и дебелата гримирана 30-годишна дъщеричка на висш червен кадър, оглавяваща в момента регионалното развитие и благоустройството, че положението ще стане съвсем за чудо и приказ Смее се
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 08.12.2010, 18:26

5 Nikolai Nikolaev | 20.04.201212:33

Пропуснахте,че Цачева и Фидосова са основните "законотворци" в България!! Боже защо не дойдеш и си прибереш вересиите???!!!До кога ще ни наказваш,бо же с подобни недоразумения-управници ???
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 13.08.2011, 12:42

4 Ближи си сладоледа | 20.04.201211:46

За колегите коментатори, прилагам линк с пожелание за добро настроение, петък преди обед е, и ние душа носим, нека се позабавляваме:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%98%D1%81%D0%BA%D1%80%D0%B0_%D0%A4%D0%B8%D0%B4%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0%B0
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.01.2012, 09:02

3 светъл балкански субект | 20.04.201209:53

RE : № 2 - VL
----------

истината няма по-добър прочит на бира ...........

дали за радост или за съжаление
терминал №1 и 2 е единственото решение - но защо на ИЗТОК ??? не разбирам или там има нова , "необлагородена" от БГ емигранти държава ? не разбирам
-----------
както често повтаряше проф. Нийл Фъргюсън от "Възхода на парите" - хората са говеда и това е достатъчно за да функционират пазарите,респ. да се върти колелото на историята
----------
докато избират говеда-ще има такива като изброените в статията представители на двукраката фауна - Гошо Тъ. Петроф , Искръ Фидосовъ и пр...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 09.04.2011, 07:59

2 VL | 20.04.201204:49

Приоритетната част на популацията на тази територия иска да е така, счита, че така е правилно и т.н. Когато демосът "иска", демокрацията го осигурява. Лично за мен "Терминал 2" в посока към Далечния изток е едно оптимално решение. Вече май ще ми е важно климатът да е топъл, храната и жените да са евтини и други в този дух.

Направете анкета "Бих ли заел ръководен пост, независимо че имам малки съмнения в съответствието на образователния ми ценз за предполагаемата длъжност?" и гледайте резултатите. Всеки вече иска само да "папка".
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 23:02

1 fALLEN | 19.04.201219:30

а тук nannyogg що не се е изказала. айде Огромния Гъз да кажем, че е несправедливо оплют, ами останалите десетки и стотици верни последователи на тиквата, доказали се в бой като напълно непригодни и тотално некадърни?
   

оценка

+2 -0