Webcafe

Жестокостта му се сломи

Апостол Янев
13.09.2013, 15:43 (обновена 06.11.2013, 14:42)
Цветан Цветанов

Снимка: © БГНЕС

И Цветанов преживя катарзис преди сблъсъка си с Темида. Това ще оправи ли кашата, която той сам забърка като помогна на неподходящите хора да завладеят съдебната система? Не.

„Ако действително имам тази възможност и тази сила, българските граждани щяха да бъдат много по-удовлетворени от съдебната система. Но поради разделението на властите и поради това, че съдебната система е независима, тя продължава да бъде такава, но това по никакъв начин не означава, че ние не можем да говорим за проблемите, които стоят там" - Цветан Цветанов, силов вицепремиер и кръстник на неуспешни МВР акции, юни 2012 г.

„В тази държава единственият орган, който може да прецени дали едно лице е виновно или не, е българският съд" - Цветан Цветанов, обвиняем по дело за възпрепятстване на разследване и потенциален обвиняем по второ - за престъпление по служба, септември 2013 г.

И после кажете, че призовките не променят хората...

Впрочем

Катарзис като летен вирус явно върлува из политическата ни сцена. Преди срещата си с Темида в ролята на подсъдим, Цветанов тепърва ще каже много хубави неща за родните съдии, вероятно и ще се разкайва за тежките думи, с които някога е говорил по техен адрес (а имаше и цели акции, кръстени на неудобни магистрати).

Само че в живота няма копче за връщане назад. Бившият вътрешен министър няма как да поправи злините, които стори на съдебната система, докато помагаше на компрометирани или откровено некомпетентни хора да я овладеят - естествено, с мисълта, че те никога няма да се обърнат срещу него.

Дано е наясно, че скоро баретите може да го проснат по очи пред камерата. По един добре познат начин.

Oще: дело  катарзис  съдебна система  цветан цветанов 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 04.11.2010, 13:42

5 Mile Manolov | 15.09.201305:07

тия станаа по-ниски от тревата... половината от тех са си редови комунета пребоядисани в... тиквено.. как да е
вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде muhihihihi
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2013, 21:13

4 Gancho Lambev | 14.09.201321:35

Аз по този коментар виждам съдебната с-ма като чиста, а Цветанов се стараете да очерните, но не виждам да намирате голям повод за това. Човекът като гражданин иска да каже това, което аз като обикновен гражданин ще кажа, защото той не може да го каже - "Съдебната система е изтъкана от едни псета, готови да приемат ВСЯКАКЪВ подкуп, за да изкривят КОЯТО И ДА Е правда".
А вие, които сте готови да осъдите Цветан Цветанов, за недоказаноподслушване, не сте ли готови да осъдите и управляващите по време на многото отвличания? Питам ви, глупаци такива, включително и човекът написал статията по-горе нека ми отговори. Подслушването по тежко ли е от отвличането? И ако той е подслушвал защо само компромати срещу неговия началник излизат!?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 31.10.2010, 20:02

3 азът | 14.09.201311:25

И вратлето трябва да му се счупи...
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 07.05.2010, 04:54

2 MacAllister | 14.09.201302:01

Едва ли ще изяде дървото, той е на едните момче, в същото време продаде доста декари от дупето си на международната сцена - каквото и да правят ще гледат да е нежно, а предполагам и че като част от тъпата полуизмислена, полуслучила се игра на БСП-та и ГЕРБ-ве след като си изпълни главната роля сега има само малко да го поудрят театрално и да го "позабравят" чрез медиите. Казвал съм, че според мен нещата се изпуснаха от контрол достатъчно, че дори няколко персони из върхушките на БСП да прозрат, че от демокрацията и правовата държава има и смисъл, освен средство за далавера, ама не ми се вярва да са толкова уплашени, че да го "натупат" публично в съда, както всъщност му се полага за арогантността. Като се замислите внимателно "големите" му дела бяха свързани с хора, които нито виждаме, нито чуваме всеки ден лично - тратър, лоши, за които знаем кои са и какви били от медиите, но истинските му престъпления бяха в малките неща, които при други дори не стигат до медиите, но при него стигнаха - просто защото се чувстваше много прав да гради демокрация унищожавайки основите й (колкото и да са корумпирани и крехки в нашите условия). Хората никого не интересуват, а и така трябва - политикът от държавен мащаб трябва да се грижи за цялото, но не бива и да унижава индивида. Цветанов го направи много пъти - случая с докторите от Г.Оряховица беше просто беше най-видимия, но ако се поровите ще видите камари от пренебрегване на индивидуалната драма, на която той уж толкова съчувства в словата си. Всички сме маки грешници, той също - ако щете за 6-те апартамента, ако щете за разходите за обучение на дъщеря в най-скъпата страна в Европа - малки прегрешения, които трябва да карат извършващия ги поне да не си вири носа, но не и той, той не можеше, а когато му попаднеше малък грешник на пътя го стъпкваше. Всъщност какво да очакваш от човек, който с кучешки влажни очи подарява часовник на боса си в момент, в който хората очакват пресконференцията да свърши? Човекът Цветанов си е иконом по душа - вярно кученце, ама дори оня котарак, който е кмет в Аляска е само почетен - никой не слага ни куче, ни котка да вършат обществена работа, нали? Е, те са животинки, но ние и Цветанов сме хора и от нас се очаква да си знаем мястото за разлика от животиките - жалко, че този няма да бъде наказан - един от редките случаи, в които жадувам за нечие наказание - не защото съм толкова гаден, а защото има някои човешки дела, които изглеждат на пръв поглед незначителни и дори смешни, но носят зараза, която може да унищожи всички ни.
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 03.09.2011, 18:30

1 Dam Duk | 13.09.201317:41

Ха дано, ама надали....
   

оценка

+0 -0