Webcafe

Смирено да млъкнат

Петър Николов
30.12.2013, 11:34 (обновена 02.01.2014, 11:23)
Ток

Снимка: © БГНЕС

Казват, че 2014-а е годината на Нептун, най-духовната и добротворна от всички планети. Намалението на цената на тока обаче не е добро дело, а популизъм

"Аз, на мястото на ЕРП-тата, бих си позволил да бъда смирено замълчан. Ако например, шефовете на трите ЕРП-та се откажат от годишните си бонуси, това ще позволи на над 40 000 домакинства със средни сметки от около 50 лева месечно да получат намаление на сметките си с 10% на годишна база".

Това коментира пред Нова телевизия депутатът от  "Коалиция за България" и член на Комисията по енергетика в Народното събрание Таско Ерменков. По неговите изчисления шефовете на ЕРП вземат общо около 3 милиона лева годишен бонус.

Да искаме да се откажат от него е като да настояваме партиите да откажат държавните си субсидии, които ни струват около 40 милиона лева годишно, за да се издържат "само" от подкупите, които идват по линия на обществените поръчки. (Членският внос е толкова незначителен, че не го броим.)

Но шефовете на ЕРП няма да се откажат от бонусите си, както и партиите - от субсидиите. Не само защото "комисионите", които бута бизнесът, отиват за тесния кръг на другарите-ръководители.

Сметките на Ерменков имат за цел да противопоставят "изедниците" от ЕРП-тата срещу бедняците на ЕС, каквито сме българите - или поне над 85% от тях. (Бордът на БСП със сигурност не попада в този процент.) Типичен левашки, пардон, ляв трик.

И всичко това, вместо да замълчат заради "Цанков камък", чиято цена приближи 1 млрд. лева, заради изхарчените, само тесен кръг знае за какво, половин милиард, изтеглени от БНП Париба, заради докараната - поради споменатите причини - до технически фалит НЕК.

Несбъднатата АЕЦ "Белене" и закопаните в нея няколко милиарда - от Байтошово време насам - също е някъде там.

Изобщо възможностите за поевтиняване на тока се крият не в годишните бонуси на шефовете на частните ЕРП-ата, а в една ефективно управлявана енергетика, където вратите за голямата корупция са затворени.

Така че социалистите би следвало да бъдат смирено замълчани. Всъщност изобщо да млъкнат.

Oще: ерп  коалиция за българия  таско ерменков  ток  цени 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 31.12.2013, 14:19

1 Loki | 31.12.201314:28

По-скоро вие трябва да млъкнете смирено пред изтормозените си родители и да старирате новата година с редовно посещение на лекции. Следващите три, а вероятно и повече години, може да смирено и усърдно да се учите как се управлява.
   

оценка

+1 -1