Webcafe

Кой се страхува от сини таласъми...

Емилия Милчева
31.08.2010, 16:11 (обновена 02.09.2010, 10:48)
Цецка Цачева

Снимка: © Бгнес

Хубаво е да опитаме, казва парламентарната шефка Цецка Цачева по отношение на електронното гласуване...Някой хубав ден

Парламентарната шефка Цецка Цачева се изказа днес за това, за онова... и за гласуването по Интернет. 

Няма да го бъде.

Така разчетох посланието в подсукания израз: "...Хубаво да опитаме и да започнем с един определен вид избор като експеримент, след което времето да покаже дали е възможно това, пренесено за нашата географска ширина и на степента на зрялост на нашето общество".

Какъв е тоя експеримент и кога ще започне? Това да не ти е пробно преброяване. Или има гласуване по Интернет - или няма.

Какво й е на нашата географска ширина? Да не би да няма Интернет на нея, че да не може да се пренесе?

За каква зрялост на обществото говори Цачева? Всеки, навършил 18 години, има избирателни права. Или се опасява, че тези хора не са достатъчно зрели, за да знаят за коя партия да гласуват? Е, тогава да променят Конституцията до необходимата на ГЕРБ зрялост.

Кой всъщност се страхува от електронното гласуване?

Най-напред се страхуваха БСП и ДПС. Толкова, че не пуснаха дори на първо четене законопроектите на ДСБ и ОДС, които предвиждаха възможност за електронно гласуване. Добра идея била, ама не й било дошло времето.

Сега не са управляващо мнозинство. Сега се страхуват пак същите - плюс управляващите ГЕРБ. Това вече си е квалифицирано мнозинство. Никакъв шанс. 

Разбирам страховете на БСП и ДПС, като гледам профила на основната им маса гласоподаватели. Но нали за ГЕРБ гласуват "хората в активна трудова възраст, живеещите в градовете - областни центрове, хората със стандарт на живот около и над средния, както и високообразовани респонденти" (според социологически проучвания).

Като не идват хората до урните, как ще си броят по списъците кой е гласувал и кой не и ще ходят да ги дирят по къщята или да ги разкарват с автобуси с временни удостоверения за гласуване...

А за СДС и ДСБ, които все си предлагат електронното гласуване - гласуват "предимно млади, високообразовани, живеещи в столицата..." 

На някои обаче им се привиждат сини таласъми. Плашат ли се...

Oще: герб  електронно гласуване  интернет  цецка цачева 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 03.09.2010, 13:04

4 Dimitar Vasilev | 05.09.201018:58

Колко зле.....сте вие...и автора и болшинството коментиращи. Първо - старците, за йоито говорите преди не много години са били на вашата възраст...следователно, ако се замислите (по-точно ако можете да мислите) ще разберете, че не след дълго ще сте на тяхното дередже...и тогава ще ви питам как ще се оправяте с новите технологии. За съжаление това е нещо, корто не можем да избегнем. Второ - ако разчитаме на тези, които играят Стар Крафт по цял ден да ни избират политиците, значи положението е изпуснато - та каква представа имат те (извинявам се ако обиждам "геймъри", които се открояват от масата) за света и обществото в което живеят, те живеят в измислебия си тъп свят на виртуални битки и тем подобни простотии, които дори не искам да знам...опазил ни Бог от такива избиратели.....тогава може и Дарт Вейдър да ни управлява....или Иван Костов
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 02.09.2010, 12:36

3 Емилия Райчева | 02.09.201012:43

20 години живеете от труда на тези старци,които обиждате и за ваше съжаление те могат да работят и с компютър,защото са свикнали ,че човек се учи докато е жив.Докато Вие сега не можете да си напишете и името без грешка,а да не говорим как пишете когато си чатите.Не се притеснявайте сините таласъми май изчезнаха преди 10 години,а вярно има някакви остатъци ,колкото да се поддържа цвета. Усмивка
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.05.2010, 13:56

2 Все тая | 01.09.201009:19

Как няма да виждат таласъми от ГЕРБ, като се о*ират ежедневно и като четат какво пишат хората под новините с поредното им "гениално" хрумване?! Дори хора, които са гласували за тях сега са разочаровани и го признават и казват, че няма да гласуват повече за тях. Защо им е тогава да въвеждат и-гласуване? Едно е младите да си надвият над мързела и да идат да гласуват с хартийка, съвсем друго е да цъкнат четири (примерно) пъти с мишката в паузата между две игри на Стар крафт и да пратят ГЕРБ в девета глуха... Не таласъми, караконджули им се привиждат Намига
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 27.08.2010, 04:30

1 Ateista | 01.09.201004:31

Цялата планетарна измет,селяни,старци,простаци и хора ,които не използват интернет с ниско образование са от БСП и ДПС.
При проу4вания в мрежата - СДС винаги са 1 ви или 2 ри (след ГЕРБ),но като дойде ден за гласуване...
Дано се въведе интернет гласуването един ден,за да затворим разкривените от старост усти на бабите и дядовците ни,смазани от малоумие.
   

оценка

+0 -0