Webcafe

Голям майтап, Серж

Владислава Кръстева
26.05.2014, 19:13 (обновена 27.05.2014, 18:32)
Сергей Станишев

Снимка: © БГНЕС

34 хиляди гласували за 15-я в листата на бюлетина 15

15-ят в листата на БСП, някой си Момчил Неков, изместил председателя на европейските социалисти и лидера на партията Сергей Станишев благодарения на преференциалния вот. Какво съвпадение - 15-ти в листата на партия номер 15 от интегралната бюлетина.

Може да се каже, че това е вот в голяма помощ на българската прокуратура, ЦИК и всички институции, ангажирани  с това да установяват контролиран и платен вот. Няма да се налага например да търсят GPS координати на престъплението, ще им е достатъчно просто да видят секциите, в които печели въпросният депутат. И оттам нататък разследването ще им се улесни много.

Отделно, че Серж  и Мая ще трябва да си направят сериозни избори за софистицирания изборен кодекс и най-вече за софистицирания електорат, към който насочват посланията си. 34 хиляди гласували мажоритарно  за неизвестен кандидат си е рекорд, който подлежи на анализ - и вътрешнопартийно и обществено, но най-вече от правоохранявщите и правораздаващите органи.

Иначе със сигурност е по-добре младият Неков да влезе в Европарламента, отколкото партийно уредени и наредени другарки и другари. Дано да е пуснал и тото вчера, че се разиграваха 3 милиона.

Oще: бсп  европейски избори  избори  мажоритарен  преференция  станишев 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.07.2011, 03:12

22 djeisanborn | 01.06.201408:13

Автопортрет на един цар (политик)

От всички неща в твоето царство народът е най-маловажното.
Аз никога не съм скривал презрението, което ми вдъхва народа. Колкото повече се показвах презрителен и високоморен пред народа, толкоз повече той показваше страхопочитание пред мен.
Ние произхождаме от чужда династия, чужда на българската кръв и душа, ние нямаме нищо общо с тази долна раса, нашите интереси са гарантирани от тоя народ поради неговият страх и сервилност.
Трябва да се вземе от народа, колкото се може повече пари. Българският народ е крава, която трява да доиш до изтощаване.
Царедворците са блюдолизци и колкото повече ги обсипваш с подаръци и пари, толкова по лигави и глупави стават. Мен трябва да ме заобиколят глупци, защото това ми доставя неизмеримо удоволствие, с тях мога да си правя каквото искам...
Подготвяй марионетки, чиито глави народът може да чупи.
Най-опасните граждани на едно царство са хората, които знаят добре да пишат. Един цар трябва да се пази от тях като от дявола. Ако ги оставиш да се приближат до теб, те могат да те продадат като юда, без да се усетиш. Те ще забележат у теб всичко, което глупците не виждат.
Мислителите и историците не могат да се изпъдят от царството, нито да се затворят, нито да се избесят. Това е едно голямо нещастие за царете. Най-отвратителното средство против такива опасни хора си остава все пак отровата, не забравяй, че и изпълнителите на тази процедура трябва да се унищожават.
Някои от тия хора добре би било, ако не можеш да ги унищожиш, дай им тлъсти служби и ги приближи към себе си, за да ги компроментираш.
Политикантите нямат време да се задълбочават в познания; те живеят от трохите на мислителите и историците, с огризките на ума им.
Тъпоумието на тълпата е най-голямата гаранция за престола и за трайността на монархическото управление.
Народът е като едно добиче: колкото повече го удряш, толкоз по бърже върви към целта, която ти си определил. Народът трява да е в по-голямо бедствие, за да не може да си вдигне главата никога.
Банални, обикновени мисли и малко думи – ето какво прави един цар загадъчен. Говори малко и се изказвай още по-малко. Това е алфата и омегата на мъдростта на един цар. Трябва да говориш и при все това да не кажеш нищо.
Честността няма нищо царско. Тя не се ползува с достъп в нашата династия, а аз лично прекарах 32-годишно царуване без нея.
Лицемерието е основната добродетел на царете. То е много тачено в нашия, в Кобургския род.
Трябва да лицемериш, да се показваш навсякъде снисходителен, като че си наравно с народа – каналия.
Бъди лицемерен и умей да лъжеш, но да лъжеш искрено. Повтаряй пороците и разврата си, но показвай се пред народа скромен и безкористен.
Нашият Кобургският род е род на развратници и заради това европейските престоли се падат повече на нас, гладни и ловки авантюристи.
Царят трява да бъде голям комедиант в практикуването обрядите на религията. За тълпата трябва да се преструваме, че сме най-фанатици христяни.
Спараведливостта е една гола дума. Ние трябва да се ползваме от нея, но никога да не полагаме живота си на нейните предписания.
Идеалите са създадени, за да затъпят простолюдието. Умей да движиш тия идеали според интересите си и показвай в тая игра повече сръчност, от колкото добросъвестност.
Дългът е моралът на слабите и подлеците, а честността – морал на глупците.
Добрината е тожа един смел идол, милусърдието е нейна сестра, още по-кекава. Сантименталността е за бакалите, които четат Анна Карима.
Патриотизмът служи да оправдае войните и да узакони военните разходи. При държавните доставки аз си пълнех джобовете.
Ако усетиш в гърлото ти сърце, което тупти, направи като мен: унищожи тоя извор на слабост.
Видох около мен катастрофални падения, престъпления, кръв, мизерия. Видя ли ме някой да заплача? Видя ли ме някой да проявя съжаление? Бях напълно равнодушен, предаден на егоизма си, извор на човешко величие.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

21 Boicho Boichev | 27.05.201423:01

Най-честно е да има нови парбаментарни избори до няколко месеца.Ясно е, че парламента и управлението не отговаря на настроенията на народа.
А и как да отговаря, като БСП излъгаха избирателите си, и ще им вдигат доходите , ама "друг път".Нека сега да се грижат за "финансовата стабилност" ,но в ролята на опозиция.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 06.09.2010, 15:20

20 Manuela Gerenova | 27.05.201416:17

Оня, задаваш някакви риторични въпроси.
По магазините хората се бият за кило мръвка, но е важно да гледаме положително на нещата и да оставим правителстовто да работи. И да умуваме как е, аджеба, в слънчева Гърция, понеже това ни е най-важното в момента и сън не ни дава. Че БСП падат с около над 10% не е показателно за нищо (освен, че единствените, които ги искат на власт, са едно определено малцинство и хайка престъпници). Исканията за оставка и незабавни предсрочни избори са неоснователни. Пък на някои братя бразилци още не им се е изтрило мастилото с 15-ките, дето са си ги драскали по ръцете да не забравят сакралните цифри...
   

оценка

+7 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

19 Boicho Boichev | 27.05.201416:15

Споко, Оня!Скоро любимата ти мутра ще бъде отново на власт и отново ше бъдеш щастлива
Бат Бойко, Барека-къде можем да се мерим с такива колоси, с такива лидери,с такива титани на мисълта и действието?
   

оценка

+0 -3

Регистриран на: 18.08.2010, 20:27

18 Оня Дето Го Трият | 27.05.201415:56

Бойчев

Що плюеш ДПС бе, нали са от ваште, на власт сте? Шокиран

Ти 15-15 ли гласува? Много щастлив
   

оценка

+4 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

17 Boicho Boichev | 27.05.201415:39

локал елекшънс какво значи глупако?намери данните за последните избори, за европейски парламент.
   

оценка

+0 -1

Регистриран на: 24.02.2011, 18:45

16 Georgi Tashev | 27.05.201414:28

Бойчо, очевидно в Гърция богатите са повече от бедните:
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_local_elections,_2014
Демократите водят с ок.10% пред социалистите. Та какво по-различно от това при нас?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 15.05.2014, 10:12

15 Camellia Stefanova | 27.05.201414:21

Ами да, Бойчев... Десните спечелиха, защото левите отидоха я на риба, я за гъби... За туй сега Мая я няма! Обмисля промяна в законодателството - За следващите избори, поради слабата избирателна активност на левите, освен забраната за алкохол да има забрана за ходене за гъби, лов, риболов, гости и т.н. Смее се
   

оценка

+1 -1

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

14 Boicho Boichev | 27.05.201413:59

В бедна Гърция печели радикалната левица.Сириза, а в богата българия печелят десните.Нормално, всеки според ума си.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 28.02.2012, 12:47

13 Boicho Boichev | 27.05.201413:47

Честито на победителите, ГЕРБ и ДПС.Десни и либарали печелят изборите в България.честното е сега да се направят и парламентарни избори , и всичко да си дойде по местата.Защото и сега цялата власт е в техни ръце.Мухльовците от БСП не могат и метачка в училища да назначат.
   

оценка

+0 -0