Webcafe

“Южен поток“ в Костинброд

Цветана Георгиева
13.05.2014, 17:00 (обновена 14.05.2014, 21:06)
42

Снимка: © Явор Николов

Мая Манолова така и не разкри откъде разбра за "най-големия скандал в демократичната история на България"

Преди избори винаги има бомби.

Преди една година някой си г-н Добросъвестен подшушна на Мая Манолова, че ГЕРБ ще фалшифицират предсрочните избори с 350 000 бюлетини, спотайвани из печатницата в Костинброд.

Преди една седмица Реформаторският блок получи документи от МИЕТ за усилена кореспонденция между българската държава и руски фирми, съгласуваща законодателните промени за газопровода „Южен поток".

Разкритията на Мая Манолова обезсмислиха понятието „ден за размисъл", докато цялата държава бе убеждавана чрез непрекъснати преки включвания от Костинброд на един тогава журналист - сега проектополитик, че ГЕРБ прави държавен преврат.

Реформаторският блок свика обикновена пресконференция, която нито някой излъчи на живо, нито се отзова на мястото на събитието. Ако сегашната предизборна кампания ви изглежда скучна и вяла, отново помислете.

Въпрос: кое от двете е по-важно?

Не, медийната пушилка не трябва да е никакъв критерий. Анонимните скандали нямат аргументи срещу официални документи, поискани по Закона за достъп до обществена информация.

Още повече, когато депутати и заместник-министри признаха официално, че са имали разговори с руската страна, но не ставало дума за диктат. А Реформаторският блок изпрати писма с подозрения за национално предателство до Брюксел, ДАНС и прокуратурата.

Същата, която 8 месеца разследва, проверява и нищи, за да й върне съдът обвиненията срещу единствения намерен за отговорен в аферата "Костинброд" - Росен Желязков, тогавашен главен секретар на Министерски съвет.

А преди това ЦИК реши, че нарушение на закона няма, защото никой в прав текст не е призовал да не се гласува за ГЕРБ на 11 май миналата година.

Голямата разлика е, че „Южен поток" е геополитически проект, който се следи под лупа в Брюксел - и пряко ще зависи от новия състав на Европейската комисия и Европейския парламент, а не е провинциален компромат с мисия да направи няколко процента разлика в крайното преброяване на изборните резултати.

Руската тръба, заради която червените депутати Таско Ерменков и Явор Куюмджиев въведоха обходното за Третия енергиен пакет понятие "морски газопровод", е също толкова важна и за нас, гласоподавателите.

На кого му пука, че "Южен поток" е новият Костинброд на 25 май, този път обаче със съществени разлики?

Oще: европейски избори  избори  костинброд  мултипринт  печатница  реформаторски блок  скандал  южен поток 


Още от Политика

Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 15.09.2013, 17:40

1 Luca | 14.05.201400:51

Тази е теч. Канален теч.
   

оценка

+3 -0