Принтирайте ми чифт Adidas, моля | webcafe.bg
Webcafe

Принтирайте ми чифт Adidas, моля

webcafeLifecafe
08.10.2015, 17:58 (обновена 08.02.2016, 12:12)

Futurecraft 3D може да предизвика истинска революция в производството на спортни обувки

3D-принтерите могат всичко - стига да ви влече и да имате правилните чертежи, бихте могли да си разпечатате дори автомат "Калашников".

Adidas обаче знае как да използва 3D-технологията за доста по-полезни цели, а новото им предложение Futurecraft 3D може да предизвика истинска революция в производството на спортни обувки.

Компанията представи маратонки за тичане, произведени по точен 3D-модел на стъпалата на бъдещия си притежател.

"Futurecraft 3D е прототип и заявка за иновация. Използвахме единствени по рода си комбинации от процеси и материали по напълно нов начин. Нашата 3D-разпечатана средна част на подметката не само ни позволява да направим страхотна обувка за бягане, но и да използваме информацията за постиженията на атлетите, за да срещнем нуждите на всеки от тях" казва Ерик Лиедке, член на борда на директорите на Аdidas.

Компанията обещава бъдеще, в което всеки фирмен магазин ще може да предлага на място маратонки, пригодени изцяло към индивидуалните нужди на клиента.

"С кратко бягане на пътека в магазин на adidas, ще можете веднага да получите 3D принтирана обувка за бягане, която да ви помогне да достигате по-високи спортни постижения. Обувката съвпада с всички точки на натиск и контури на крака, а това създава по-добро усещане за атлета при бягане", съобщават от компанията.

Futurecraft 3D е създадена в партньорство с Materialise - водеща компания в 3D принтирането.

Oще: 3d модел  3d принтер  3d принтиране  adidas  futurecraft 3d  lifecafe  знаменитости  как да избера маратонки за бягане  кино  лека атлетика  маратонки за бягане  модни тенденции  нови технологии  обувки за бягане  пътувания  спорт  фотогалерии 


Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница.

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

22 deowin | 12.10.201518:18

Прекъснатото изречение беше "Или че боклукчиите в България са 100%, защото на всеки се случва да хвърля боклук".
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

21 deowin | 12.10.201518:13

>ако до 5-6 години не избухне поредната световна война - с капитализма е свършено

Проблемът е, че любителите на конспиративни теории никога не говорите в пряк смисъл. Точно както предшественика ви Нострадамус, вие сте майстори на увъртанията, които могат да се тълкуват както дойде добре.
В случая, на повърхността изглежда, че казваш нещо съвсем конкретно - "до 5-6 години" или ще "избухне поредната световна война" или "с капитализма е свършено". По-ясно от това няма как.
Само че, ако до 5-6 години не се случи нито едното от двете, което, според мен, е доволно възможно, ти няма по никакъв начин да си промениш мисленето, и особено не в основите му, които са те довели до този глуповат, но супер яко и интересно звучащ, извод. Просто ще махнеш с ръка и ще го рационализираш по някакъв начин - например, като припишеш на произволно събитие тежестта на "световна война" - "ами то финансовият крах от 2008 е баш като световна война", "погледни какво става в Близкия изток - това ако не е световна война, какво е?".
Как знам ли?
Виждал съм го достатъчно пъти.

>без да се замисляш, че между психолог и психоаналитик има разлика

ASA дава броя лицензирани професионалисти.
Това, че можеш да броиш стринка си за психоаналитик, щото си говорите по телефона всеки ден за проблемите ти, не я слага в официалния брой практикуващи тази професия.
По същия начин можеш да кажеш, че половината българи са по професия шофьори, щото били карали коли. Или че боклукчии

>Съгласно ООН грамотността в САЩ е 99 процента
>Съгласно някоя си госпожа Лесистър Джонсън

Аха, когато официалната статистика не е угодна за душата, доста чевръсто минаваш на ЕЖК, защото анекдотичните й твърдения пасват на това, което ти предварително "знаеше". Или беше "научил".
Confirmation bias much?

>Официалните статистически данни, Свински, много често са манипулирани или поизгладени и поизтупани

Интересно защо това винаги го казват хора, на които официалните данни не се харесват, но нямат алтернативни правилно събрани статистически данни, а единствено "данни" от типа на гореизползваните анекдотични показания на ЕЖ.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

20 Dox | 10.10.201523:59

Ролинс,
Очаквах линк към конкретна статия, а не опис на статии, в които някой си нещо е коментирал. Нали се сещаш, че няма да седна да ги отварям една по една, та да видя къде точно е коментара с цитирания по-долу от теб текст. Беше ми любопитно да видя какво точно е писано и по какъв повод, но нищо де - някой друг път.

А дали ще отрека твърдението ти - нито ще го отрека, нито ще го потвърдя. Причината за това би следвало да ти е известна, но тъй като не съм сигурен, ще ти кажа - ако отрека, няма как да докажа, че не съм писал в Дневник. Ако пък го потвърдя - пак същото - няма как да докажа, че съм писал.

Независимо от всичко това, Ролинс, твърдението ти индикира определени качества, които са преценени като такива, изискващи особено внимание, поради което, ще бъдат подложени на обстоен анализ, заключенията от който ще бъдат добавени подходящо където трябва, с цел, да ти бъдат представени и припомнени, когато ..... му дойде времето.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

19 Dox | 10.10.201521:30

Ролинс,
Хайде сега, отворко, да ми посочиш точно линка, където аз съм писал нещо в Дневник.

Чакам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

18 Harry | 10.10.201521:09

Всичко зависи какво разбирате под "стандарт на живот", кой ви го е казал, "една жена в трамвая" ли? Много щастлив

Висок стандарт на живот означава освен благата, да имаш и свободното време да ги ползваш, свободното време да си човек, безработният и бедният източно европеец нямат благата, макар да имат свободно време, бачкащият американец на 3 места има всякакви блага, в излишък, но няма свободното време да ги ползва, нито свободно време да бъде човек, и двамата нямат "висок стандарт на живот".

Преумората, физическа и психическа намлява имунитетеа на човека, значително, това състарява и намалява продължителността, както и КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ.

Без КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ, няма "висок стандарт на живот", мислете бе, защото гълтате помията на Телевизията безкритично, и мислите не със своите мисли, а с тези на телевизията.
   

оценка

+1 -0

Регистриран на: 19.05.2015, 11:39

17 Endymion | 10.10.201520:22

http://www.med.nyu.edu/psych/affiliates/institute-psychoanalytic-education/treatment-referrals/what-psychoanalysis/who-psychoanalyst

"The designation "psychoanalyst" is not protected by federal or state law: anyone, even an untrained person, may use the title."

Въпреки това, 1.5 милиона ми се струва доста завишен брой. Но пък щом има търсене, няма проблем.

Професии винаги са се появявали и са изчезвали. Смешен плач е да се твърди, че се извършва "съзнателен геноцид над средната класа", при положение, че много безработни в развитите общества днес имат по-висок стандарт на живот от кралете преди 300-400 години. Хората, които са съгласни да разменят свободното си време, за да научат нещо ново, да работят и да се развиват, имат несравнимо по-големи възможности днес от когато и да било преди. Просто голяма част нямат никакво желание - въпрос на приоритети, предполагам.
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 19.02.2013, 00:46

16 Ролинс | 10.10.201519:43

Dox | 10.10.201500:51

Кухано, дъртако изкуфял, понеже четох един твой коментар веднъж в дневник, че печалбата била бич за обществото и е трябвало да бъде забранена, защото капиталистите били печелили незаслужено, без да се трудят. Та да те питам - ти някога пробвал ли си да се занимаваш с бизнес като е толкова лесно да се печели? Защо не пробваш, не спечелиш милиони и не ни покажеш колко незаслужено печелят тези гнусни чорбаджии и изедници, без никакъв труд Много щастлив

Други смехории в твоя коментар. Четем:

"Но за тези 1.5 милиона в САЩ разбрах в разговор между колеги преди 10-на години. "

Една жена в трамвая ли ти го каза? Или на някоя сьелска седянка докато бистрите политикътъ на две ракии и три водки Много щастлив

"Съгласно ООН грамотността в САЩ е 99 процента, наистина. Ето ти обаче един линк от статия в Дойче Веле. "

Опа, това е кардинален грях да цитираш Дойче Веле, който твоите съмишленици го наричат "Юден" Веле Много щастлив Ако потвърдиш, че Дойче Веле е надежден източник, мога да ти дам стотици статии на ДВ, които громят твоите догми за Русия, Китай, Путин, популистите и т.н. Само ми кажи, че искаш. Чуди се
Сериозно ли цитираш Дойче Веле muhihihihi луд!?!?! смешник
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 18.07.2010, 15:13

15 Harry | 10.10.201510:16

Даго кажем направо:

Когато останем без работа, преставаме да бъдем хора за големия капитал, защото не сме консуматори, само разход сме, и той се опитва да ни убие, физически, защото финансовият ресурс който ще освободят социално слабите и безработни, а също и пенсионери, моментално ще премине във владение на големия Интернационален капитал.

И никакви програми за самоусъвършрнстване няма да има, никаква художествена самодейност, няма да има Ню Ейдж, нито Ера на Водолея, нито хипарски лагери с безплатни хапчета...

И ти Прасчо, си само разход на господарите... Много щастлив Много щастлив Много щастлив
   

оценка

+2 -0

Регистриран на: 25.04.2014, 23:55

14 Dox | 10.10.201500:51

Свински,
Казваш, че неминуемият крах на капитализма все се разминава. До кога, питаш ти /с тая илюзия, нали?/. Ами веднага ти отговарям - ако до 5-6 години не избухне поредната световна война - с капитализма е свършено. За това тя ще избухне, за да се отвори място за инвестиции и растеж. Защото сега за тези две неща вече място няма. Поводи за инвестиции все по-малко, а растежът - все по-бавен. Капитализмът, Свински, е система, която не може да съществува без да се разширява - най-вече географски. А, както ти е известно, това не може да продължава вечно. За това, когато се стигне до невъзможност от такова разширение - решението е измислено отдавна - ще го създадем изкуствено - с война. Разрушени заводи, пътища, мостове, фабрики. Милиарди избити. Ау-у-у, ами сега! Ще трябва всичко това да го възстановяваме. Ами да, я се обадете да дойдат "инвеститорите".

Пускаш ми някакви линкове от асоциации на психолози, без да се замисляш, че между психолог и психоаналитик има разлика. Нямам време сега да търся в мрежата линкове за броя на психоаналитиците. Ако ти можеш - посочи ми. Но за тези 1.5 милиона в САЩ разбрах в разговор между колеги преди 10-на години. Не виждам причина да си измислят, за това им вярвам. А относно това дали са лицензирани или не - не на мене тия, приятелче. Вече 25 години в БГ сърбаме попарата на американския неолиберален капитализъм и "демокрация". Много добре съм наясно за какво "лицензиране" става дума - както тук, така и в САЩ. Ако до такава степен се съблюдаваха "законите" и "правата", в САЩ отдавна нямаше да има и 1 грам наркотици. А те и до ден днешен си остават най-големия пазар на дрога.

Съгласно ООН грамотността в САЩ е 99 процента, наистина. Ето ти обаче един линк от статия в Дойче Веле. Съгласно някоя си госпожа Лесистър Джонсън, директор на "Академия на надеждата" във Вашингтон, 25% от американците са неграмотни. А само във Вашингтон са 85 000.
http://www.dw.com/bg/%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D1%8F%D1%86%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0/a-17386945
Официалните статистически данни, Свински, много често са манипулирани или поизгладени и поизтупани, естествено с уговорките, че не са взети пред вид това, онова или тези или онези случаи. Или че са приравнени на не знам си какво си.

Пишеш за някаква моя фикс-идея по отношение на печалбата. Тази фикс-идея не е моя, Свински. Тя е фикс-идея на едни други - разни мениджъри, инвеститори, застрахователи, финансови брокери, банкери и тям подобна измет. Точно тези престъпници докараха нещата до кризата през 2007-2008-ма, а малко по-късно получиха и стотици милиони бонуси, за "добре свършена работа". Да се смееш ли, да плачеш ли ...!?

Разбирам, че за твоя "правилно оформен" американски мозък, всичко това означава прогрес, нещо .... в реда на нещата. Това е сериозен проблем, Свински. Не харесвам и не уважавам западните "ценности". Нещо повече - дълбоко ги презирам! Но в случая, спрямо теб ще ги използвам с огромно удоволствие, като ти кажа, че сериозният ти проблем, Свински, въобще не ме интересува. Той си е твой проблем и за него ще си отговорен единствено ти. А аз въобще не съм длъжен да се съобразявам с него, защото имам това право, нали?
   

оценка

+0 -0

Регистриран на: 14.09.2011, 21:56

13 deowin | 09.10.201521:41

>Не съм убеден обаче, че ще изчезнат в доволно близко бъдеще в западния свят

Отдавна доказа, че убежденията ти са абсолютно ненадеждни, понеже обслужват силния ти личен bias вместо да отразяват обективната реалност - последният пример беше с 15-кратно надутия брой психоаналитици, просто защото ти се ще да е така, понеже потвърждава предубежденията ти относно американците.
Съответно, и в светлината на това, че дори не си си направил труда да кажеш една кратка и ясна mea culpa относно фактологически неверните глупости, които си бил "научил", не ми се струва необходимо да обръщам внимание на поредната ти убеденост или липса на убеденост.
Ще покажеш ли някакви признаци на способност да регистрираш факти и числа, вместо тихо да ги игнорираш когато не ти пасват на мирогледа?

>Освен ако този западен свят не изчезне, или не се промени качествено. А вероятността това да се случи в "доволно близко бъдеще" е доста голяма.

45 години комунизъм и 25 години кретенизъм и безспирни обещания за неминуемия крах на западния свят. И не им се вижда краят.
А неминуемият крах все се разминава.
До кога?
Какво значение има това, че на комунягите или на теб вероятността западът да се срине тотално ви се струва "доста голяма", след като вече 70 поредни години не се случва нещо поне що-годе сходно на това, а, съвсем напротив, лошият запад расте, просперира, доминира?
70 години ако дори не броим руските марксисти, които също са били безкрайно убедени, че социална система, базирана върху частното натрупване на капитал като основен мотивационен двигател, не може да просъществува дълго.
Колко години трябва да станат, за да помислите за преосмисляне на този вече безкрайно изтъркан и скучен лозунг?
700?
7000?

>друг е въпроса кой и по какво ги оценява като "най-добри"

Твърдиш ли нещо или просто вметваш поредната глупост, знаейки отлично, че тези с твоето мислене ще го прочетат като "ами да, баш така е - американските университети са пълен боклук!"?
Ако твърдиш нещо, дай друго предложение за това как да оценяваме университетите. Давай, предложи метрика.
Или, да позная, пак удобно ще замълчиш, защото хората, за които са предназначени думите ти, нямат никаква нужда от фактологическа аргументация, защото те така или иначе имат същите предубеждения както теб, а сляпата вяра не изисква (и най-често отбягва) аргументация?

>имате около 20 милиона неграмотни

Не съм американец, но грамотността на населението на САЩ е 99%. Това прави около 3 милиона, или 7 пъти по-малко от твоето число, в което ти, не се и съмнявам, си безкрайно убеден.
Тоест, отново си с около един порядък в грешка.
Типично.
Освен което броят неграмотни няма никакво отношение към качеството на висшето образование, за което говорех, и по никакъв начин не отрича това, че почти всички челни университети са американски. Което е тривиално наблюдаем факт, и на което обърнах внимание защото ти постави под съмнение и не разбираше нуждата на една капиталистическа система да инвестира в образованието. Е, американската е капиталистическа и очевидно инвестира в образование. И далеч не само американската.
   

оценка

+0 -0

Най-коментирани

Стани автор

Моливче
Изпрати текст

Изпращайте материали по темите, които ви вълнуват. Ако ни харесат, ще ги публикуваме след редакция в рубриката "Стани автор". Не публикуваме текстове, съдържащи обидни или нецензурни твърдения, квалификации, расистки определения или заплахи.